[KB559] Mijn computer is traag of loopt vast na de installatie van mijn Windows ESET-product

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Issue

• Verminderde systeemprestaties
  • Computer loopt vast en kan niet in de normale modus worden gebruikt

Details

Als u een Windows ESET-product hebt geïnstalleerd op een computer waarop al een niet-ESET-antivirusproduct is geïnstalleerd, kunt u te maken krijgen met verminderde systeemprestaties. Verwijder beide producten en installeer uw ESET-software opnieuw met behulp van de informatie in dit artikel. Als uw computer vastloopt en niet in de normale modus kan worden gebruikt, moet u de computer opnieuw opstarten in de veilige modus en de ESET-service uitschakelen.

Oplossing

I. De ESET-service bij het opstarten uitschakelen

1. Herstart uw computer in veilige modus.

2. Zodra u in Veilige modus bent, opent u het venster Services:
    • Windows XP: Klik op Start → Uitvoeren, typ services.msc en klik vervolgens op OK.

• Windows Vista en Windows 7/8: Druk op de Windows-toets + R, typ services.msc in de commandoregel en druk vervolgens op Enter op uw toetsenbord.

3. Klik met de rechtermuisknop op ESET Service en selecteer Properties.

height=

Figuur 1-1
    Klik op de afbeelding voor een grotere weergave in een nieuw venster

4. Selecteer Uitgeschakeld uit het Opstarttype uitklapmenu en klik OK.

Figuur 1-2

5. Sluit alle vensters en start de computer opnieuw op. De computer moet nu normaal opstarten zonder te bevriezen of te hangen. Ga verder met deel II hieronder.

II. Verwijder alle antivirusproducten

Windows 8-gebruikers

Controleer of uw computer niet vooraf is geïnstalleerd met McAfee (Intel) beveiligingsproducten. Zelfs als u deze producten niet zelf hebt geïnstalleerd, kunnen ze de installatie van uw ESET-product doen mislukken.

1. Klik op Start → Alle programma's → ESET → ESET Smart Security of ESET NOD32 Antivirus Uninstall.

2. Deïnstalleer uw vorige antivirussoftware.

3. Download een verse kopie van uw ESET product op uw bureaublad.

Installatie-instructies

Om te downloaden, klikt u op Downloads of Business Downloads, afhankelijk van uw licentie, en vervolgens op Download rechts van de gewenste versie. u hebt de door ESET verstrekte gebruikersnaam en het wachtwoord nodig die naar uw e-mailadres zijn gestuurd na aankoop van uw ESET-product. Als u uw gebruikersnaam of wachtwoord niet weet, bezoek dan onze verloren licentie pagina.