[KB2393] Vanliga frågor om prenumeration (hemanvändare)

Lösning

Vanliga frågor och svar om licenser för ESET:s företagsprodukter

1. Hur köper jag en prenumeration för min ESET-produkt?

Besök ESET:s e-butik.

2. Hur stor prenumeration behöver jag köpa?

Prenumerationer består av platser. Varje plats skyddar ett operativsystem på en enhet. Om till exempel flera personer i ditt hushåll använder en dator med ett enda operativsystem (t.ex. ett enda Windows-operativsystem) behöver du en prenumeration med minst ett säte.

3. Hur många enheter kan jag skydda med en prenumeration?

Abonnemang består av platser. Varje plats skyddar ett operativsystem på en enhet. Prenumerationsnivåerna ESET HOME Security Essential, ESET HOME Security Premium och ESET HOME Security Ultimate har flera platser beroende på var du befinner dig och vilken återförsäljare du har.

Prenumerationsnivåer
    Product Tier Platform
    ESET HOME Security Essential ESET HOME Security Premium ESET HOME Security Ultimate
    ESET Security Ultimate Windows
    ESET Smart Security Premium Windows
    ESET Internet Security Windows
    ESET NOD32 Antivirus Windows
    ESET Cyber Security macOS
    ESET Mobile Security for Android Android
    ESET Parental Control for Android Android
    ESET Smart TV Security Android TV
    ESET Password Manager Windows, macOS, Android, iOS
    ESET VPN Windows, macOS, Android, iOS
    Identity Protection (US Only)  Windows, macOS, Android, iOS

Om du bara vill skydda en enhet kan du köpa en prenumeration på en av de grundläggande säkerhetsprodukterna:

Enstaka produkter
    Subscription Products you can activate Platform
    ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antivirus Windows
    ESET Cybersecurity macOS
    ESET Mobile Security for Android ESET Mobile Security for Android Android
    ESET Smart TV Security Android TV
    ESET Parental Control for Android ESET Parental Control for Android Android
    ESET Smart TV Security ESET Smart TV Security Android TV

4. Måste jag använda en plats för att ominstallera min ESET-produkt?

Nej, du kan när som helst ominstallera din ESET-produkt för felsökning.

Du behöver bara köpa ytterligare platser om du planerar att ha ESET-produkter installerade och aktiverade på fler enheter än vad din prenumeration täcker vid varje given tidpunkt.

5. Hur kan jag stänga av automatisk förnyelse?

Se stegen för hur du stänger av den automatiska förnyelsen.

6. Jag har köpt en ny dator/omformaterat min nuvarande dator. Måste jag köpa en ny prenumeration?

Nej, men om du inte avinstallerade din ESET-produkt före omformateringen eller avinstallerade ESET-produkten från din gamla dator kan du behöva ta bort dessa enheter från din prenumeration manuellt via ESET HOME-plattformen för att frigöra platser.

7. Jag vill använda mer än en ESET-produkt. Måste jag köpa en prenumeration för varje produkt?

Du kan installera ett antal produkter som motsvarar antalet platser i din prenumeration.

8. Jag använder en dubbelstartad dator med två separata operativsystem. Hur många prenumerationer eller platser behöver jag?

Varje operativsystem räknas som en enhet, så du behöver en separat plats från din prenumeration för varje operativsystem. Om du har en prenumeration med bara en plats måste du utöka din prenumeration eller köpa en ny via ESET eStore.

9. Jag har flera operativsystem som körs samtidigt med hjälp av programvara för virtuella maskiner som VMWare, Citrix eller Parallels - hur många platser behöver jag?

Med en enda plats kan hemanvändare installera standardprodukten för hemmabruk på en fysisk maskin. Varje virtuell slutpunkt räknas som en fysisk slutpunkt (en plats per virtuell maskin krävs).

10. Jag har ingen aktiveringsnyckel, jag har bara ett användarnamn och lösenord.

Tidigare versioner av ESET-produkter använde en kombination av användarnamn och lösenord som ersattes av en aktiveringsnyckel. Fortsätt som om du hade förlorat din aktiveringsnyckel för att få den.

11. Var hittar jag min aktiveringsnyckel?

När du köper en prenumeration på en ESET-produkt får du ett e-postmeddelande från ESET som innehåller din aktiveringsnyckel som utfärdats av ESET. E-postmeddelandet skickas till den e-postadress som användes vid köptillfället. Aktiveringsnyckeln representerar en unik sträng i formatet XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX, som används för identifiering av prenumerationsägaren och aktivering av prenumerationen, samt prenumerationsuppgifterna.

Jag fick aldrig prenumerationsmejlet som innehöll min aktiveringsnyckel.

12. Någon annan har installerat min ESET-produkt. Hur överför jag prenumerationen till mitt namn?

För att överföra kontoinformation till ett annat namn måste den person som ursprungligen registrerade kontot ringa eller skicka e-post till ESET:s tekniska support med följande information: Namn, e-postadress eller gatuadress till den ursprungliga kontoinnehavaren; det nya namnet, adressen eller e-postkontot som prenumerationen ska uppdateras med.

Var noga med att kontakta ESET:s tekniska support med den e-postadress som kontot för närvarande är registrerat under.

13. Min e-postadress har ändrats. Vad ska jag göra?

Du måste uppdatera ESET:s tekniska support med den nya e-postadressen eller så kan du ändra din e-postadress i ditt ESET HOME-konto.

14. Måste jag förnya min prenumeration?

Det finns två typer av ESET-prenumerationer:

• Prenumerationer med automatisk förnyelse förnyas automatiskt tills du säger upp prenumerationen.
    • Prenumerationer med manuell förnyelse måste förnyas manuellt innan de löper ut. Annars förlorar du skyddet efter prenumerationens utgångsdatum.
  15. Hur förnyar jag min prenumeration?

16. Kan jag förlänga (förnya) min prenumeration med manuell förnyelse före utgångsdatumet?

ESET erbjuder för närvarande inget program för förlängning av prenumerationer.

Besök ESET:s e-butik eller kontakta din lokala ESET-partner för mer information.

Nordamerikanska kunder: Du kan förnya när som helst efter ditt köp och upp till 365 dagar efter att din prenumeration löpt ut. Om du väljer att förnya före utgångsdatumet träder det nya utgångsdatumet i kraft först när det ursprungliga utgångsdatumet har passerats.

17. Jag har precis förnyat, men varför visas mitt gamla utgångsdatum fortfarande i programmet?

Användare kan uppleva en kort fördröjning innan utgångsdatumet uppdateras och programuppdateringar laddas ner. Ditt virusskydd förblir aktivt och din dator är säker. Om du förnyar före utgångsdatumet kommer det nya utgångsdatumet inte att börja gälla förrän det ursprungliga utgångsdatumet har passerats. Om det har gått mer än 24 timmar och prenumerationen fortfarande visas som ej uppdaterad, activate your product igen med din aktiveringsnyckel.

18. Hur lägger jag till, drar ifrån eller kombinerar mina tidigare prenumerationer innan jag förnyar?

kontakta din lokala ESET-partner för mer information.

Vårt säljstödsteam hjälper dig gärna. Prenumerationsändringar är tillåtna inom 30 dagar efter det första köpet eller 90 dagar efter förnyelsedatumet. Använd vår kontaktsida för ytterligare hjälp.

19. Jag laddade ner 32-bitarsversionen, men min dator kräver 64-bitarsversionen. Kan jag ladda ner min produkt igen?

Ja, du kan ladda ner vår programvara så många gånger som du behöver. Vi rekommenderar att du laddar ner ESET-produkter från ESET HOME-portalen. På så sätt laddar du ner en ESET-produkt som redan är aktiverad och med rätt version för din enhet.

1. Ta reda på vilken version din dator behöver.

2. Ladda ner din produkt.

20. Jag installerade fel produkt eller version. Vad skall jag göra?

21. Jag köpte en prenumeration för fler enheter. Hur många platser har jag kvar?

Du kan se och hantera dina prenumerationer efter att du loggar in på ett ESET HOME online-konto. Våra uppdateringsservrar meddelar dig bara om du försöker uppdatera fler enheter än du har tilldelats (du får ett felmeddelande när du uppdaterar).

22. Vad är ESET HOME?

ESET HOME är en tjänst som gör att du kan hantera dina ESET-prenumerationer och skyddet av dina enheter från en och samma plats. Besök ESET HOME-användarhandboken för detaljerade instruktioner om hur du använder ESET HOME.

23. Vad gör jag om jag får meddelandet "Aktivering misslyckades - överanvänd prenumeration"?

Besök vår Knowledgebase-artikel för mer information.

24. Kan jag använda samma prenumeration för att byta till en annan ESET Windows/macOS Home-produkt med ytterligare funktioner?

Ja, om prenumerationen på ESET Windows/macOS-hemmaprodukten är kvalificerad för en produkt med fler funktioner visas "Din prenumeration tillåter dig att installera en produkt med fler funktioner" efter installationen. Användaren kan acceptera produktändringen eller behålla den aktuella produkten. Användaren kan också byta till en produkt med fler funktioner när som helst.

25. Min prenumeration har blivit avstängd. Vad betyder det?

Om du får meddelandet "Din prenumeration är avstängd" i din ESET Windows/macOS-hemprodukt kommer din produkt inte längre att få några uppdateringar. Logga in på ESET HOME-portalen, kontrollera din prenumerationsinformation eller se till att dina betalningsuppgifter är uppdaterade. Kontakta din återförsäljare om du inte är ansluten till ESET HOME-portalen.

26. Måste jag ha fria platser för att installera ESET Password Manager?

Nej, installationen av ESET Password Manager förbrukar inga platser. Varje användare måste ha ett separat Password Store. Antalet konton i Password Store som du kan skapa i ESET Password Manager är lika med antalet platser som ingår i din ESET-prenumeration.

27. Måste jag ha lediga platser för att installera ESET VPN?

Nej, installation av ESET VPN förbrukar inga platser. Varje användare måste ha en separat profil. Antalet VPN-profiler du kan skapa är lika med antalet platser i din ESET-prenumeration.

28. Behöver jag ett ESET HOME-konto för att hantera min prenumeration?

Ja, ESET HOME-kontot är obligatoriskt för alla prenumerationer som köps efter den 15 november 2023.