[KB2667] Vanliga frågor om licensiering (företagsanvändare)

Lösning

Vanliga frågor om abonnemang (hemanvändare)

1. Hur kan jag kontakta min lokala ESET-partner för support?
    Det finns flera sätt att kontakta din lokala ESET-partner för support.
  1. Hur köper jag en licens?
    Köp och ladda ner alla ESET Business-produkter och lösningar. Företagskunder kan också begära en offert från ESET:s säljstöd.

2. Hur många licenser behöver jag köpa?
    En licens krävs per operativsystem. Ett exempel: Om du har en filserver, en utskriftsserver och tre arbetsstationer måste du köpa fem licenser.

Tänk på att vissa produkter räknar licenser på ett annat sätt, t.ex:

1. Vad händer om jag behöver köpa fler än 15 licenser för mitt företag?
    ESET erbjuder anpassade säkerhetspaket för alla våra säkerhetslösningar för små och medelstora (16-1999 arbetsstationer) till företagskunder (2000+ arbetsstationer).

2. Jag har köpt en licens för ESET Endpoint Security/Endpoint Antivirus - kan jag fortfarande ladda ner ESET Smart Security Business Edition/NOD32 Antivirus Business Edition?
    ESET Smart Security Business Edition och ESET NOD32 Antivirus Business Edition har nått End of Life. Finns det stöd för min ESET-produkt? Policy för ESET End of Life (Business-produkter).

3. Hur många licenser behöver jag köpa för att skydda virtuella eller tunna klienter eller flera klientsessioner på min server?
    • Terminalservrar: Du måste installera ESET Server Security för Microsoft Windows Server på alla dina instanser (den här produkten har samma funktioner som ESET Endpoint Security eller ESET Endpoint Antivirus, men kan installeras på en terminalserver). Vi rekommenderar att du köper en ESET PROTECT Entry-licens, som ger dig rätt att installera och aktivera både ESET Endpoint Security eller ESET Endpoint Antivirus och ESET Server Security för Microsoft Windows Server.
    • Infrastrukturmiljöer för virtuella skrivbord (Citrix, VMware, etc.): Du bör köpa en licens för den produkt du faktiskt använder på dina virtuella maskiner, och du bör köpa licenser för det maximala antalet virtuella maskiner som körs samtidigt. I en miljö med 300 virtuella datorer som täcker tre skift, där varje skift består av 100 anställda, måste du t.ex. köpa en licens som skyddar 100 skyddade virtuella datorer.
  1. Hur förnyar jag min licensfil för ESET PROTECT On-Prem eller ESET Mail Security för Microsoft Exchange Server?
    Förnya din licensfil för ESET PROTECT On-Prem eller EMSX genom att kontakta din ESET-auktoriserade återförsäljare eller genom att ringa ESET Sales Support.

2. Hur förnyar jag min licensfil för ESET Mail Security eller ESET Server Security?
    Förnya dina licensfiler för dessa serverprodukter genom att kontakta din återförsäljare eller ringa ESET Sales Support direkt.

3. Jag förnyade precis min licens med samma licensnyckel som ESET utfärdat, men min licens är inaktiv. Vad är det för fel?
    Det kan ta upp till 12-24 timmar innan din licens aktiveras i vår databas. På samma sätt kan det ta 12-24 timmar innan du kan ladda ner de senaste produktversionerna från vår webbplats. Din programvara uppdateras automatiskt när licensen aktiveras. Ditt virusskydd förblir aktivt och din dator är säker under denna period.

4. Vad händer om jag vill lägga till, dra ifrån eller kombinera mina tidigare licenser innan jag förnyar?
    Vårt säljstödsteam hjälper dig gärna. Läs mer om hur du kan kontakta Sales Support för ytterligare hjälp.

5. Kan jag förlänga min licens innan utgångsdatumet?
    ESET erbjuder för närvarande inget program för licensförlängning. Du kan dock förnya din licens upp till 90 dagar innan den löper ut. Om du väljer att förnya före utgångsdatumet träder det nya utgångsdatumet i kraft först när det ursprungliga utgångsdatumet har passerats.

Exempel: Om du förnyar den 15:e den här månaden och ditt utgångsdatum inte är förrän den 1:a nästa månad, kommer ditt nya utgångsdatum inte att börja gälla förrän den 1:a nästa månad.

6. Jag har tappat bort min licensfil för ESET PROTECT On-Prem - hurersätter jag den?
    Om du har tappat bort eller förlagt din licensfil för ESET PROTECT On-Prem kan du besöka vår webbplats för borttappade ESET-licenser.

7. Hur licensieras ESET Security för Microsoft SharePoint Server?
    ESHP kan licensieras på två sätt beroende på hur du (användaren) licensierar och använder Microsoft SharePoint Server. Användare har möjlighet att välja antingen licens per server eller per användare:

• Intern: Per Microsoft, om du använder Microsoft SharePoint som en intern server (intranät eller extranät i figur 1-1), kommer det att finnas ett visst antal namngivna användare som har åtkomst till din SharePoint-databas. I detta arrangemang är Microsoft SharePoint licensierat till dig med Client Access License (CAL) på en per-användare basis. ESHP licensieras från ESET med CAL för att återspegla antalet kända användare för din databas när en intern konfiguration används.
    • Extern: Om du använder Microsoft SharePoint som en extern server (Internet i figur 1-1) och har licensierat Microsoft SharePoint för ett obegränsat antal användare, krävs inga CAL:er. ESHP licensieras från ESET baserat på antalet servrar när en extern konfiguration används.

Se Figur 1-1 nedan för en förklaring av skillnaderna mellan intranät, extranät och internetwebbplatser - dessa begrepp är viktiga för att beräkna licensiering för din Microsoft SharePoint Server och ESHP. För mer information om Microsoft-licensiering för SharePoint Server, besök Microsoft Volume Licensing Blog.

Figur 1-1
  1. Kan jag använda mitt användarnamn och lösenord från ESET för att aktivera företagsprodukter?
    Nej. Företagsprodukter, som ESET Endpoint Security, ESET Endpoint Antivirus och ESET Server Security för Microsoft Windows Server, kräver en licensnyckel under aktiveringen, som skickades i ett e-postmeddelande från ESET efter att du köpte en licens.

2. Jag kan inte aktivera min ESET Server Security för Microsoft Windows Server.
    Om du fick felmeddelandet "Activation failed - License and product do not match" när du försökte aktivera ESET Server Security rekommenderar vi att du kontaktar ESET Sales Support.

3. Vad är ESET Business Account?
    ESET Business Account är ett webbaserat verktyg som gör det möjligt för ESET:s företagslicensägare att hantera alla sina licenser på ett och samma ställe.

4. Hur konverterar jag en gammal kombination av användarnamn och lösenord till en licensnyckel med ESET Business Account?
    Du kan få licensnyckeln skickad till dig via webbplatsen för förlorade ESET-licenser.

5. Hur räknas licenser för ESET Mail Security för Microsoft Exchange Server?
    ESET Mail Security för Microsoft Exchange Server räknar licenser per brevlåda.

6. Vad är ESET:s skyddsnivåer?
    ESET protection tiers inkluderar flera ESET-produkter för användning under en enda licens. Detta unika licenssystem gör att du kan skydda alla dina datorer, bärbara datorer och smartphones med ESET-lösningar utan att köpa enskilda licenser för varje operativsystem.

7. Hur aktiverar jag en ESET-produkt på mobila enheter?
    Det finns flera sätt att aktivera ESET Endpoint Security för Android. Tillgången till en specifik aktiveringsmetod kan variera beroende på land och distributionsmetod (ESET:s webbsida etc.) för din produkt.