[KB2289] Afinstaller dit ESET-produkt manuelt ved hjælp af ESET-afinstalleringsværktøjet

BEMÆRK:

Denne side er blevet oversat af en computer. Klik på engelsk under Sprog på denne side for at få vist den originale tekst. Hvis du finder noget uklart, bedes du kontakte din lokale support.

Problem

Jeg er Mac-bruger

Detaljer

Klik for at udvide

Du behøver ikke at købe en ekstra licens for at geninstallere dit ESET-produkt. Din eksisterende licens forbliver funktionsdygtig, så længe dit abonnement løber, uanset hvor mange gange du fjerner eller installerer produktet på den computer, det er registreret til.

Hvad er nyt i version 9.0.3.0 af ESET Uninstaller-værktøjet?

• Understøttelse af rengøring af driverlageret
  • Understøttelse af sikkerhedskopiering af netværksinterface, før du fortsætter med en afinstallationsoperation
  • Ændringer i de viste meddelelser (f.eks. det tilføjede versionsnummer i ESET Remote Administrator Agent 6.1.365.0)
  • Tilføjet detaljeret info i logfiler for lettere fejlfinding (f.eks. funktionsindgang/udgang)
  • Understøtter rengøring af Windows Security Center
  • Tilføjet parameteren /fix-filter-list, der kan udføres i både standard- og fejlsikret tilstand

Hvad er nyt i version 9.0.1.0 af ESET Uninstaller-værktøjet?

• Kompatibilitet med Windows Server 2016
  • Kompatibilitet med Windows Server 2019
  • Understøttelse af ESET Inspect Connector
  • Understøttelse af ESET Inspect Server
  • Understøtter kun Windows 7 og nyere operativsystemer

Hvad er nyt i version 8.0.13.0 af ESET Uninstaller-værktøjet?

• Sidste version, der understøtter Windows XP og Windows Vista

Hvad er nyt i version 8.0.9.0 af ESET Uninstaller-værktøjet?

• Kompatibilitet med Windows 10 RS3
  • Kan ikke køre ESET Uninstaller i normal tilstand

Hvad er nyt i version 8.0.5.0 af ESET Uninstaller-værktøjet?

• Understøttelse af ESET Mail Security til Microsoft Exchange (6.x)
  • Understøttelse af ESET Mail Security til IBM Domino (6.x)
  • Understøttelse af ESET Security for SharePoint Server (6.x)
  • Understøttelse af ESET File Security (6.x)
  • Understøttelse af ESET Remote Administrator 6.x-komponenter: ERA Agent, Server, MDM, Proxy, RD Sensor
  • De fulde navne på produkter vises nu, når du bliver spurgt, hvilket produkt du vil afinstallere
  • 45 registreringsdatabasenøgler fjernet, som var efterladt tidligere
  • ESET Uninstaller kører kun i fejlsikret tilstand
  • Kompatibilitet med ESET Endpoint Encryption (tidligere DESlock)-drivere

Hvad er nyt i version 7.0.7.0 af ESET Uninstaller-værktøjet?

• Den seneste version understøtter følgende operativsystemer: Windows Vista, Home Server, XP, Microsoft Windows Server 2003 R2, 2003, 2000
  • Understøttelse af Windows 10
  • Understøttelse af ESET NOD32 Antivirus 9.x og ESET Smart Security 9.x

Hvad er nyt i version 7.0.3.0 af ESET Uninstaller-værktøjet?

• Understøttelse af ESET Endpoint-produkter version 6.x

Hvad er nyt i version 7.0.1.0 af ESET Uninstaller-værktøjet?

• Understøttelse af ESET NOD32 Antivirus 8.x og ESET Smart Security 8.x

Løsning

Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows 11, Windows Server 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016, 2019

Eksportér dine indstillinger

Før du bruger Uninstaller-værktøjet, skal du eksportere alle ESET-produktindstillinger. Dine indstillinger vil ikke blive gendannet automatisk, når du geninstallerer ESET.

Sikkerhedskopier netværksadapterens indstillinger

Når du har brugt ESET Uninstaller-værktøjet, kan det være nødvendigt at geninstallere dine netværkskortdrivere. Følg nedenstående trin for at sikkerhedskopiere dine netværksadapterindstillinger og gendanne dem, når afinstallationen er færdig:

1. Før du kører afinstallationsværktøjet: Åbn en administrativ kommandoprompt, og skriv følgende kommando for at sikkerhedskopiere dine netværksadapterindstillinger
    • netsh -c interface dump > C:\NetworkSettings.txt
  2. Når afinstallationen er fuldført: Geninstaller dine netværksadapterdrivere, hvis det er nødvendigt, og åbn derefter en administrativ kommandoprompt, og skriv følgende kommando for at gendanne dine netværksadapterindstillinger
    • netsh -f C:\NetworkSettings.txt
  1. Download ESET Uninstaller, og gem det på din computer.

2. Genstart din computer i fejlsikret tilstand.

Start Windows i fejlsikret tilstand for at køre ESET Uninstaller Tool

Du skal starte Windows i fejlsikret tilstand for at køre ESET Uninstaller-værktøjet. Hvis du starter Windows i Normal tilstand, vil ESET Uninstaller ikke fortsætte:

Figur 1-1
    Windows 11-brugere med Microsoft-konto

Hvis du bruger Windows 11, er logget ind på din Microsoft-konto og forsøger at starte ESET Uninstaller-værktøjet fra skrivebordet, vises fejlmeddelelsen "Systemet kan ikke få adgang til denne fil".

For at løse dette problem skal du flytte ESET Uninstaller .exe-filen fra dit Skrivebord til en anden mappe på din disk, som ikke er synkroniseret med OneDrive (for eksempel Dokumenter i C:\Users\Documents).

Få adgang til fejlsikret tilstand på Microsoft Azure eller Amazon Virtual Machines

Microsoft Azure
    Brug Serial Console til at få adgang til fejlsikret tilstand på dine virtuelle maskiner.

Virtuelle Amazon-maskiner
    Brug Special Admin Cons ole til at få adgang til Safe Mode på dine virtuelle maskiner.

3. I fejlsikret tilstand skal du dobbeltklikke på den installationsfil, du gemte på din computer i trin 1, for at køre ESET Uninstaller-værktøjet. Hvis du vil bruge de avancerede brugerkommandoer nedenfor, skal du først åbne en administrativ kommandoprompt og derefter skifte til den relevante mappe.

Avancerede brugerkommandoer

(Hvis du vil se en komplet liste over tilgængelige kommandoer for ESET Uninstaller, skal du skrive ESETUninstaller.exe /help og trykke på Enter-tasten.

• Hvis du fjerner ESET-produkter fra bootbare medier, vil du blive spurgt, om du vil fjerne ESET-filer fra hver tilgængelig partition separat.
    • /mode=offline angiver afinstallationstilstanden for cd- og USB-drev.
    • /mode=online specificerer harddiske. Det kan sjældent være nødvendigt at bruge parameteren /mode=online til at gennemtvinge sletning af ESET-produktfiler, hvis ESET Uninstaller ikke automatisk registrerer dit bootbare medie.
    • /force fjerner alle eksisterende ESET-produkter og -komponenter (inklusive ERA-komponenter) uden at blive bedt om det; kør afinstallationsprogrammet med /force-parameteren
    • Nogle gange skal ESET Uninstaller-værktøjet startes ved at skrive ESETUninstaller.exe /reinst på kommandolinjen og trykke på Enter-tasten. ESET Uninstaller-værktøjet vil spørge dig, om det er nødvendigt at skifte.

Hvis du bliver bedt om at bruge kommandoen ESETUninstaller.exe /reinst, vil indstillingerne for dit netværkskort blive nulstillet. Vi anbefaler, at du gemmer dine netværksindstillinger et sted, så du nemt kan genkonfigurere dem, når du har kørt afinstallationsværktøjet.

1. Læs advarslen, og skriv y for at bekræfte.

Figur 1-2
  2. Gennemgå de elementer, der er anført under Installerede ESET-produkter. Skriv det nummer, der svarer til den ESET-installation, der skal afinstalleres, og tryk på Enter-tasten .

Figur 1-3
  3. Kontrollér, at du afinstallerer det korrekte ESET-produkt fra operativsystemet, og skriv y for at bekræfte.

Figur 1-4
  4. Når ESET Uninstaller-værktøjet er færdigt med at køre, skal du trykke på en vilkårlig tast for at afslutte (eller skrive q og derefter trykke på en vilkårlig tast).

5. Hvis det er nødvendigt, skal du køre ESET Uninstaller igen, indtil produktet ikke længere vises under Installerede ESET-produkter.

Figur 1-5
  6. Genstart computeren i normal tilstand. Afinstallationsprogrammet skriver en log over alle sine processer til filen ~ESETUninstaller.log (placeret i samme mappe som filenESETUninstaller.exe ) til fremtidig reference.

Figur 1-6
  7. Klik på det link nedenfor, der svarer til dit ESET-produkt, for at få hjælp til geninstallationen. Hvis du fortsat oplever problemer med geninstallationen, delete the ehdrv driver using device manager og derefter gentage ovenstående trin for at køre ESET Uninstaller-programmet igen. Da ESET er designet som et sikkerhedsprogram, er det i nogle tilfælde nødvendigt med flere forsøg for at afinstallere produktet fuldstændigt.

Windows Vista, Home Server, XP, Windows Server 2003 R2, 2003, 2000

Eksportér dine indstillinger

Før du bruger det manuelle afinstallationsprogram, skal du eksportere alle ESET-produktindstillinger. Dine indstillinger vil ikke blive gendannet automatisk, når du geninstallerer ESET.

Sikkerhedskopier netværksadapterens indstillinger

Når du har brugt ESET Uninstaller Tool, kan det være nødvendigt at geninstallere dine netværkskortdrivere. Følg nedenstående trin for at sikkerhedskopiere dine netværksadapterindstillinger og gendanne dem, når afinstallationen er færdig:

1. Før du kører afinstallationsværktøjet: Åbn en administrativ kommandoprompt, og indtast følgende kommando for at sikkerhedskopiere dine netværksadapterindstillinger
    • netsh -c interface dump > C:\NetworkSettings.txt
  2. Når afinstallationen er fuldført: Geninstaller dine netværksadapterdrivere, hvis det er nødvendigt, og åbn derefter en administrativ kommandoprompt, og indtast følgende kommando for at gendanne dine netværksadapterindstillinger
    • netsh -f C:\NetworkSettings.txt
  1. Download ESET Uninstaller (ældre version 7.0.7.0), og gem den på din computer.

2. Genstart din computer i fejlsikret tilstand.

Start Windows i fejlsikret tilstand for at køre ESET Uninstaller Tool

Du skal starte Windows i fejlsikret tilstand for at køre ESET Uninstaller-værktøjet. Hvis du starter Windows i Normal tilstand, vil ESET Uninstaller ikke fortsætte:

Figur 2-1
  3. Dobbeltklik på ikonet for ESET Uninstaller.

Avancerede brugerkommandoer

(Hvis du vil se en komplet liste over tilgængelige kommandoer for ESET Uninstaller, skal du skrive ESETUninstaller.exe /help og trykke på Enter-tasten.

• Hvis du fjerner ESET-produkter fra bootbare medier, vil du blive spurgt, om du vil fjerne ESET-filer fra hver tilgængelig partition separat.
  • /mode=offline angiver afinstallationstilstanden for cd- og USB-drev.
  • /mode=online specificerer harddiske. Det kan i sjældne tilfælde være nødvendigt at bruge /mode=online-parameterettil at gennemtvinge sletning af ESET-produktfiler, hvis ESET Uninstaller ikke automatisk registrerer dit bootbare medie.
  • /force fjerner alle tilstedeværende ESET-produkter og -komponenter (inklusive ERA-komponenter) uden at blive bedt om det; kør afinstallationsprogrammet med /force-parameteren
  • Nogle gange skal ESET Uninstaller-værktøjet startes ved at skrive ESETUninstaller.exe /reinst på kommandolinjen og trykke på Enter. ESET Uninstaller-værktøjet vil spørge dig, om det er nødvendigt at skifte.
  1. Læs advarslen, og skriv y for at bekræfte.

Figur 2-2
  2. Gennemgå elementerne på listen under Installerede ESET-produkter, skriv det nummer, der svarer til den ESET-installation på listen, som du vil fjerne, og tryk på Enter-tasten .

Figur 2-3
  3. Skriv y for at bekræfte dit valg.

Figur 2-4
  4. Når værktøjet er færdigt (om nødvendigt), skal du køre ESET Uninstaller-værktøjet igen, indtil du ser "no detected AV products installed" for at sikre, at alle tidligere AV-produkter blev fjernet.

5. Tryk på en vilkårlig tast for at afslutte, og genstart derefter computeren i normal tilstand.

• Afinstallationsprogrammet skriver en log over alle sine processer til filen ~ESETUninstaller.log (placeret i samme mappe som filen ESETUnistaller.exe ) til fremtidig reference.

Figur 2-5
  6. Klik på det link nedenfor, der svarer til dit ESET-produkt, for at få hjælp til geninstallationen. Hvis du fortsat oplever problemer med geninstallationen, skal du gentage ovenstående trin for at køre ESET Uninstaller-programmet igen. Da ESET er designet som et sikkerhedsprogram, er det i nogle tilfælde nødvendigt med flere forsøg for at afinstallere produktet fuldstændigt.