[KB2289] Poista ESET-tuotteen asennus manuaalisesti ESETin asennuksen poistotyökalun avulla

HUOM:

Tämä sivu on käännetty tietokoneella. Klikkaa englantia tämän sivun Kielet-kohdassa näyttääksesi alkuperäisen tekstin. Jos jokin on epäselvää, ota yhteyttä paikalliseen tukeen.

Kysymys

#@##publication_url id='651' language='1' content='Olen Mac-käyttäjä' target='_blank'#@#

Yksityiskohdat

Laajenna klikkaamalla

Sinun ei tarvitse ostaa lisälisenssiä ESET-tuotteen uudelleenasennusta varten. Olemassa oleva lisenssi pysyy toiminnassa tilauksesi ajan riippumatta siitä, kuinka monta kertaa poistat tai asennat tuotteen tietokoneeseen, johon se on rekisteröity.

Mitä uutta on ESET Uninstaller -työkalun versiossa 9.0.3.0?

• Tuki ajurivaraston puhdistamiselle
  • Tuki verkkoliitännän varmuuskopioinnille ennen asennuksen poistamisen jatkamista
  • Muutokset näytettävissä viesteissä (esimerkiksi lisätty versionumero ESET Remote Administrator Agent 6.1.365.0:ssa)
  • Lisätty yksityiskohtaisia tietoja lokitiedostoihin virheenkorjauksen helpottamiseksi (esimerkiksi toimintojen sisään- ja uloskirjautuminen)
  • Windows Security Centerin puhdistuksen tukeminen
  • Lisätty /fix-filter-list -parametri, joka voidaan suorittaa sekä tavallisessa että vikasietotilassa

Mitä uutta ESET Uninstaller -työkalun versiossa 9.0.1.0 on?

• Windows Server 2016 -yhteensopivuus
  • Windows Server 2019 -yhteensopivuus
  • Tuki ESET Inspect Connectorille
  • Tuki ESET Inspect Serverille
  • Tukee vain Windows 7:ää ja uudempia käyttöjärjestelmiä

Mitä uutta ESET Uninstaller -työkalun versiossa 8.0.13.0 on?

• Viimeinen Windows XP:tä ja Windows Vistaa tukeva versio

Mitä uutta on ESET Uninstaller -työkalun versiossa 8.0.9.0?

• Windows 10 RS3 -yhteensopivuus
  • ESETin asennuksen poistoohjelmaa ei voi suorittaa normaalitilassa

Mitä uutta on ESET Uninstaller -työkalun versiossa 8.0.5.0?

• Tuki ESET Mail Security for Microsoft Exchange -ohjelmalle (6.x)
  • Tuki ESET Mail Security for IBM Domino (6.x) -ohjelmalle
  • Tuki ESET Security for SharePoint Server -ohjelmalle (6.x)
  • Tuki ESET File Securitylle (6.x)
  • Tuki ESET Remote Administrator 6.x -komponenteille: ERA Agent, Server, MDM, Proxy, RD Sensor
  • Tuotteiden täydelliset nimet näytetään nyt, kun kysytään, mikä tuote poistetaan
  • 45 rekisteriavainta poistettu, jotka olivat jääneet aiemmin
  • ESET Uninstaller -ohjelma toimii vain vikasietotilassa
  • Yhteensopivuus ESET Endpoint Encryption (entinen DESlock) -ajureiden kanssa

Mitä uutta ESET Uninstaller -työkalun versiossa 7.0.7.0 on?

• Uusin versio tukee seuraavia käyttöjärjestelmiä: Windows Vista, Home Server, XP, Microsoft Windows Server 2003 R2, 2003 ja 2000
  • Tuki Windows 10:lle
  • Tuki ESET NOD32 Antivirus 9.x:lle ja ESET Smart Security 9.x:lle

Mitä uutta on ESET Uninstaller -työkalun versiossa 7.0.3.0?

• Tuki ESET Endpoint -tuotteiden versiolle 6.x

Mitä uutta ESET Uninstaller -työkalun versiossa 7.0.1.0 on?

• Tuki ESET NOD32 Antivirus 8.x:lle ja ESET Smart Security 8.x:lle

Ratkaisu

Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows 11, Windows Server 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016, 2019

Vie asetuksesi

Ennen kuin käytät Uninstaller-työkalua, export all ESET product settings. Asetuksiasi ei palauteta automaattisesti, kun asennat ESETin uudelleen.

Varmuuskopioi verkkosovittimen asetukset

Kun olet käyttänyt ESET Uninstaller -työkalua, saatat joutua asentamaan verkkosovittimen ohjaimet uudelleen. Noudata alla olevia ohjeita varmuuskopioidaksesi verkkosovittimen asetukset ja palauttaaksesi ne asennuksen poistamisen jälkeen:

1. Ennen Uninstaller-työkalun suorittamista: Avaa hallinnollinen komentorivi ja kirjoita seuraava komento varmuuskopioidaksesi verkkosovittimen asetukset
    • netsh -c interface dump > C:\NetworkSettings.txt
  2. Kun asennuksen poisto on valmis: Asenna verkkosovittimen ohjaimet tarvittaessa uudelleen ja avaa sitten hallintakomentorivi ja kirjoita seuraava komento verkkosovittimen asetusten palauttamiseksi
    • netsh -f C:\NetworkSettings.txt
  1. Lataa ESET Uninstaller ja tallenna se tietokoneellesi.

2. #@##publication_url id='412' target='_blank' content='Käynnistä tietokoneesi uudelleen vikasietotilassa' focus=''#@#.

Käynnistä Windows vikasietotilassa ESET Uninstaller -työkalun suorittamiseksi

Sinun on käynnistettävä Windows vikasietotilassa, jotta voit suorittaa ESET Uninstaller -työkalun. Jos käynnistät Windowsin normaalitilassa, ESET Uninstaller -työkalu ei toimi:

Kuva 1-1
    Windows 11 -käyttäjät, joilla on Microsoft-tili

Jos käytät Windows 11:tä, olet kirjautunut sisään Microsoft-tilillesi ja yrität käynnistää ESET Uninstaller -työkalun työpöydältäsi, näyttöön tulee virheilmoitus "Järjestelmä ei voi käyttää tätä tiedostoa".

Voit ratkaista tämän ongelman siirtämällä ESET Uninstaller .exe-tiedoston työpöydältäsi toiseen kansioon levylläsi, jota ei ole synkronoitu OneDriven kanssa (esimerkiksi Documents kansioon C:\Users\Documents).

Pääsy vikasietotilaan Microsoft Azuren tai Amazonin virtuaalikoneissa

Microsoft Azure
    Pääset virtuaalikoneiden vikasietotilaan sarjakonsolin avulla.

Amazonin virtuaalikoneet
    Käytä Special Admin Consolea päästäksesi virtuaalikoneiden vikasietotilaan.

3. Kaksoisnapsauta vikasietotilassa asennustiedostoa, jonka olet tallentanut tietokoneellesi vaiheessa 1, käynnistääksesi ESET Uninstaller -työkalun. Jos haluat käyttää alla olevia Advanced user -komentoja, avaa ensin Administrative-komentokehote ja siirry sitten kyseiseen hakemistoon.

Edistyneen käyttäjän komennot

(Jos haluat nähdä täydellisen luettelon ESET Uninstaller -ohjelman käytettävissä olevista komennoista, kirjoita ESETUninstaller.exe /help ja paina Enter-näppäintä.

• Jos poistat ESET-tuotteita käynnistettävältä medialta, sinulta kysytään, haluatko poistaa ESET-tiedostot jokaisesta käytettävissä olevasta osiosta erikseen.
    • /mode=offline määrittää CD- ja USB-asemien asennuksen poistotilan.
    • /mode=online määrittää kiintolevyt. Voit harvoin joutua käyttämään /mode=online -parametria pakottaaksesi ESET-tuotetiedostojen poiston, jos ESET Uninstaller ei tunnista käynnistettävää mediaa automaattisesti.
    • /force poistaa kaikki nykyiset ESET-tuotteet ja -komponentit (mukaan lukien ERA-komponentit) ilman kehotusta; suorita asennuksen poistoohjelma /force-parametrilla
    • Joskus ESET Uninstaller -työkalu on käynnistettävä kirjoittamalla komentoriville ESETUninstaller.exe /reinst ja painamalla Enter-näppäintä. ESET Uninstaller -apuohjelma kysyy, onko vaihto tarpeen.

Jos sinua kehotetaan käyttämään ESETUninstaller.exe /reinst-komentoa, verkkokortin asetukset nollataan. Suosittelemme, että tallennat verkkoasetukset jonnekin, jotta voit määrittää ne helposti uudelleen asennuksen poistotyökalun suorittamisen jälkeen.

1. Lue varoitus ja vahvista se kirjoittamalla y.

Kuva 1-2
  2. Tarkista kohdassa Asennetut ESET-tuotteet luetellut kohteet. Kirjoita numero, joka vastaa poistettavaa ESET-asennusta, ja paina Enter-näppäintä .

Kuva 1-3
  3. Tarkista, että olet poistamassa oikeaa ESET-tuotetta käyttöjärjestelmästä, ja vahvista valinta kirjoittamalla y.

Kuva 1-4
  4. Kun ESET Uninstaller -työkalu on lopettanut suorituksensa, poistu painamalla mitä tahansa näppäintä (tai kirjoita q ja paina sitten mitä tahansa näppäintä).

5. Suorita ESET Uninstaller -työkalu tarvittaessa uudelleen, kunnes tuote ei enää ole luettelossa asennettujen ESET-tuotteiden kohdalla.

Kuva 1-5
  6. Käynnistä tietokone uudelleen normaalitilassa. Asennuksen poistoohjelma kirjoittaa lokin kaikista prosesseistaan ~ESETUninstaller. log-tiedostoon (joka sijaitsee samassa kansiossa kuin ESETUninstaller. exe-tiedosto) myöhempää käyttöä varten.

Kuva 1-6
  7. Napsauta alla olevaa ESET-tuotettasi vastaavaa linkkiä saadaksesi apua uudelleenasennukseen. Jos uudelleenasennuksessa ilmenee edelleen ongelmia, delete the ehdrv driver using device manager ja suorita ESET Uninstaller -sovellus uudelleen toistamalla yllä olevat vaiheet. Koska ESET on suunniteltu turvallisuussovellukseksi, joissakin tapauksissa tarvitaan useita yrityksiä tuotteen poistamiseksi kokonaan.

Windows Vista, Home Server, XP, Windows Server 2003 R2, 2003, 2000, 2003, 2000

Vie asetuksesi

Ennen kuin käytät manuaalista asennuksen poistoohjelmaa, vie kaikki ESET-tuotteen asetukset. Asetuksiasi ei palauteta automaattisesti, kun asennat ESETin uudelleen.

Varmuuskopioi verkkosovittimen asetukset

Kun olet käyttänyt ESET Uninstaller Tool -työkalua, saatat joutua asentamaan verkkosovittimen ohjaimet uudelleen. Noudata alla olevia ohjeita varmuuskopioidaksesi verkkosovittimen asetukset ja palauttaaksesi ne asennuksen poistamisen jälkeen:

1. Ennen Uninstaller Toolin suorittamista: Avaa järjestelmänvalvojan komentorivi ja kirjoita seuraava komento varmuuskopioidaksesi verkkosovittimen asetukset
    • netsh -c interface dump > C:\NetworkSettings.txt
  2. Kun asennuksen poisto on valmis: Asenna verkkosovittimen ohjaimet tarvittaessa uudelleen ja avaa sitten hallintakomentorivi ja anna seuraava komento verkkosovittimen asetusten palauttamiseksi
    • netsh -f C:\NetworkSettings.txt
  1. Lataa ESET Uninstaller (vanhempi versio 7.0.7.0) ja tallenna se tietokoneellesi.

2. #@##publication_url id='412' target='_blank' content='Käynnistä tietokoneesi uudelleen vikasietotilassa' focus=''#@#.

Käynnistä Windows vikasietotilassa ESET Uninstaller Tool -työkalun suorittamista varten

Sinun on käynnistettävä Windows vikasietotilassa, jotta voit suorittaa ESET Uninstaller -työkalun. Jos käynnistät Windowsin normaalitilassa, ESET Uninstaller -työkalu ei toimi:

Kuva 2-1
  3. Kaksoisnapsauta ESET Uninstaller -kuvaketta.

Edistyneen käyttäjän komennot

(Jos haluat nähdä täydellisen luettelon ESET Uninstaller -ohjelman käytettävissä olevista komennoista, kirjoita ESETUninstaller.exe /help ja paina Enter-näppäintä.

• Jos poistat ESET-tuotteita käynnistettävältä tietovälineeltä, sinulta kysytään, haluatko poistaa ESET-tiedostot jokaisesta käytettävissä olevasta osiosta erikseen.
  • /mode=offline määrittää CD- ja USB-asemien asennuksen poistotilan.
  • /mode=online määrittää kiintolevyt. Saatat harvoin joutua käyttämään /mode=onlineparametriapakottaaksesi ESET-tuotetiedostojen poiston, jos ESET Uninstaller ei tunnista käynnistettävää mediaa automaattisesti.
  • /force poistaa kaikki nykyiset ESET-tuotteet ja -komponentit (mukaan lukien ERA-komponentit) ilman kehotusta; suorita asennuksen poistoohjelma /force-parametrilla
  • Joskus ESET Uninstaller -työkalu on käynnistettävä kirjoittamalla komentoriville ESETUninstaller.exe /reinst ja painamalla Enter. ESET Uninstaller -apuohjelma kysyy, onko vaihto tarpeen.
  1. Lue varoitus ja vahvista se kirjoittamalla y.

Kuva 2-2
  2. Tarkastele asennetut ESET-tuotteet-kohdassa lueteltuja kohteita, kirjoita luettelossa sitä ESET-asennusta vastaava numero, jonka haluat poistaa, ja paina Enter-näppäintä .

Kuva 2-3
  3. Vahvista valinta kirjoittamalla y.

Kuva 2-4
  4. Kun työkalu on valmis (tarvittaessa), suorita ESET Uninstaller -työkalu uudelleen, kunnes näyttöön tulee "no detected AV products installed" (ei havaittuja asennettuja AV-tuotteita), varmistaaksesi, että kaikki aiemmat AV-tuotteet on poistettu.

5. Poistu painamalla mitä tahansa näppäintä ja käynnistä tietokone uudelleen normaalitilassa.

• Asennuksen poistoohjelma kirjoittaa lokin kaikista prosesseistaan ~ESETUninstaller.log-tiedostoon (joka sijaitsee samassa kansiossa kuin ESETUnistaller.exe-tiedosto ) myöhempää käyttöä varten.

Kuva 2-5
  6. Napsauta alla olevaa ESET-tuotettasi vastaavaa linkkiä saadaksesi apua uudelleenasennukseen. Jos uudelleenasennuksessa ilmenee edelleen ongelmia, suorita ESET Uninstaller -sovellus uudelleen toistamalla yllä olevat vaiheet. Koska ESET on suunniteltu turvallisuussovellukseksi, tuotteen täydellinen poistaminen vaatii joissakin tapauksissa useita yrityksiä.