[KB7297] Løse ACT- eller ECP-feil under aktivering (hjemmebrukere)

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Problem

Løsning

Forretningsbrukere

Feilsøking av aktiveringsfeil

ESET-produkter viser flere ACT-feilkoder (for eksempel ACT.0, ACT.5, ACT.7 eller ACT.21, se fullstendig liste over ACT-feil) hvis aktiveringen mislykkes. Følg trinnene nedenfor for å løse disse problemene:

1. Fjern tidligere installert antivirusprogramvare ved hjelp av leverandørens godkjente metode. Få verktøy for å fjerne tredjeparts AV her.

2. Kontroller at internettforbindelsen din er aktiv ved å gå til ESETs hjemmeside. Du må ha en aktiv Internett-tilkobling før du kan laste ned oppdateringer.

3. Klikk på Start og skriv inn Ledetekst.

4. Høyreklikk på ikonet for ledeteksten og velg Kjør som administrator.

5. Skriv inn kommandoen netsh winsock reset og trykk på Enter-tasten på tastaturet. Start datamaskinen på nytt og forsøk å aktivere den.

Figur 1-1
  1. Feil kan oppstå når systemtiden på maskinen er feil innstilt. Still systemklokken riktig for å løse feilen.

2. Gå til C:\Windows\System32\drivere\etc og kontroller om hosts-filen inneholder noen DNS-forgiftede oppføringer knyttet til edf.eset.com-domenet.

Hvis du finner noen DNS-forgiftede oppføringer, fjerner du disse oppføringene fra hosts-filen ved hjelp av et tekstredigeringsprogram som Notepad eller Notepad++. Denne handlingen krever Windows-administrasjonsrettigheter.

Figur 1-2

Se hele oversiktsdiagrammet for aktivering for mer informasjon og kontekst om aktiveringsproblemer.

Hvis du ikke får løst problemet etter å ha utført disse trinnene (eller sjekket aktiveringsfeilkoder og -meldinger), kan du sende en e-post til ESETs tekniske støtte.

Feilkoder og meldinger for aktivering

Feilkode Problembeskrivelse og feilsøking
ACT.0 Hvis du mottar en av disse aktiveringsfeilene med ESET Windows Home-produktet, sender du en e-post til ESETs tekniske støtte.
ACT.1 Aktiveringen var vellykket, men noe gikk galt. Kontroller om du har den nyeste versjonen av ESET-produktet.
ACT.15 Hvis du ikke kan aktivere produktet med en aktiveringsnøkkel, kan du koble en enhet manuelt fra en ESET HOME-konto og aktivere produktet med en aktiveringsnøkkel på nytt.
ACT.17

Aktivering mislyktes - oppsagt abonnement

• Hvis du nylig har fornyet/utvidet/oppgradert produktet, må du forsikre deg om at du aktiverer det ved hjelp av den nyeste aktiveringsnøkkelen du fikk fra ESET etter kjøpet, med tanke på at den tidligere legitimasjonen kan ha blitt endret.
  • Abonnementsinformasjonen kan ha blitt tilbakestilt for å unngå overforbruk på grunn av leaking practices. Sjekk e-postkontoen som ble registrert under kjøpet, og se etter eventuell kommunikasjon fra ESET om dette scenariet. Du kan gjenopprette den nye aktiveringsnøkkelen via skjemaet Mistet lisens.
ACT.18
Det er nødvendig å verifisere aktiveringen med det overordnede (tidligere) abonnementet, som ikke kan fornyes eller er utløpt.
ACT.20
Dette abonnementet er ikke gyldig i det valgte landet. Abonnementet må aktiveres i landet der det ble kjøpt. Alternativt kan du kontakte din lokale ESET-partner for å oppdatere abonnementet og få hjelp til å aktivere ESET-produktet.
ACT.21

Denne feilen oppstår vanligvis etter at du har oppgradert ESET-produktet. For å løse denne feilen starter du datamaskinen på nytt og forsøker å activate your product ved hjelp av abonnementsnøkkelen. Legg til den innebygde lenken for å "aktivere ESET-produktet".

ACT.24

ESET-produktet ditt har problemer med å koble til ESET IP-serveren.

Kontroller at nettverket har regler som tillater tilgang til ESET IP-serverne.

ACT.25 Du kan få ACT.25-feilen hvis du tidligere har brukt abonnementet med et ESET Beta-produkt. For å løse dette problemet, Need further assistance? Contact ESET Technical Support.
ACT.32
ACT.34

Aktivering mislyktes - Det oppstod en feil under aktiveringen

Aktiveringsnøkkelen er ikke gyldig i det landet du valgte under installasjonen. Velg riktig land eller kontakt distributøren.

ACT.39

Abonnementet ditt er overbrukt. Mulige løsninger er:

Hvis du vil identifisere og rapportere en piratkopiert ESET-lisens, visit our Knowledgebase article for instruksjoner.

Når abonnementet ikke lenger brukes for mye, kan du prøve å aktivere det på nytt.

ACT.4

En mislykket oppgradering eller en ødelagt installasjon kan forårsake denne feilen. Kontroller at det ikke er installert annen antivirus-/sikkerhetsprogramvare på systemet som er i konflikt med ESET-produktet.

ACT.46

Abonnementet ditt er utløpt og kan fornyes.

Hvis du får denne feilen når ESET-produktet er nytt, og du ikke allerede har aktivert det, kan du sende en e-post til ESETs tekniske støtte.

ACT.5

Aktivering mislyktes/ugyldig aktiveringsnøkkel

Skriv inn eller kopier/lim inn aktiveringsnøkkelen i ESET-produktet slik den er skrevet.

Hvis du får feilmeldingen "Aktivering mislyktes", har aktiveringsnøkkelen du bruker, allerede blitt aktivert, eller du har skrevet inn feil aktiveringsnøkkel. Når nøkkelen ble aktivert, ble det sendt en e-post til den registrerte e-postadressen med brukernavn, passord og aktiveringsnøkkel fra ESET.

Avhengig av produktversjonen må du skrive inn en eller flere av disse opplysningene i ESET-produktet for å aktivere det.

ACT.6 Abonnementet ditt er utløpt og kan ikke fornyes. ESET-produktet må aktiveres med et annet abonnement. Denne feilen oppstår vanligvis når du prøver å aktivere et produkt med et utløpt prøveabonnement.
ACT.7

Aktivering mislyktes

Kontroller at du har lastet ned riktig ESET-produkt for abonnementet du kjøpte. Hvis du vil laste ned et annet produkt, går du til nedlastingssiden.

ACT.8

Ugyldig brukernavn/passord for tilgang til ESET My-abonnementer.

Hvis du er abonnementseier og ikke kan logge på, kan du sende en e-post til ESETs tekniske støtte.

ECP.4097

Udefinert feil

Denne feilen kan oppstå når systemtiden på maskinen er feil innstilt, eller hvis datamaskinens vertsnavn mangler. Still systemklokken riktig for å løse feilen.

Hvis du ikke kan løse problemet, kan du sende en e-post til ESETs tekniske støtte.

ECP.4098

ESET-produktet har problemer med å koble til ESET-servere.

Kontroller at datamaskinen har en aktiv Internett-tilkobling ved å gå til www.eset.com.

Hvis du ikke får løst problemet, sender du en e-post til ESETs tekniske støtte.

ECP.4099

Vi fikk ikke kontakt med aktiveringsserveren

Dette er et kjent problem med Windows-operativsystemer som under visse omstendigheter hindrer aktivering av ESET-produktet.

Brukere av ESET Smart Security Premium / ESET Internet Security / ESET NOD32 Antivirus (og alle brukere av Windows XP)

• Kontroller at Windows-operativsystemet er oppdatert. Hvis ikke, utfør en Windows-oppdatering, start datamaskinen på nytt og prøv å aktivere den på nytt.

• Kontroller at eventuell annen antivirus-/sikkerhetsprogramvare som er installert på systemet, ikke er i konflikt med ESET-produktet. Avinstalleringsprogrammer (fjerningsverktøy) for vanlig antivirusprogramvare i Windows

• Kommunikasjon med ESET-aktiveringsservere verifiseres ved hjelp av sertifikater. Sørg for at Windows-rotsertifikatene oppdateres automatisk ved hjelp av Windows Update. Alternativt kan du se Microsofts artikkel.

Hvis du fortsatt ikke kan aktivere ESET-produktet, kan du sende en e-post til ESETs tekniske støtte og få spesifikke verktøy og instruksjoner om hvordan du løser problemet og aktiverer ESET-produktet. Vi anbefaler at du inkluderer ESET Log Collector output når du sender inn en supportforespørsel.

ECP.4100

Intern feil

Hvis du ikke kan løse problemet, kan du sende en e-post til ESETs tekniske støtte.

ECP.4116

Dette abonnementet er ikke gyldig i det valgte landet. Abonnementet må aktiveres i landet der det ble kjøpt

Alternativt kan du kontakte din lokale ESET-partner for å oppdatere abonnementet og få hjelp til å aktivere ESET-produktet:

0x00040027 (macOS)

Abonnementet ditt er overbrukt. Mulige løsninger er:

Hvis du vil identifisere og rapportere en piratkopiert ESET-lisens, visit our Knowledgebase article for instruksjoner.

Når abonnementet ikke lenger er overbelastet, kan du prøve å aktivere det på nytt.

Problemer med aktiveringsserveren eller internettforbindelsen

Feilkode Problembeskrivelse og feilsøking
ECP.20002

Vi kunne ikke nå aktiveringsserveren

Følgende årsaker kan føre til denne feilen:

1. Datamaskinen er ikke riktig koblet til nettverket, og internettforbindelsen er inaktiv.
  2. En konflikt med tredjeparts sikkerhetsprogramvare, for eksempel Lavasoft Web Companion. Du kan løse feilen ved å avinstallere Lavasoft Web Companion og tilbakestille winsock.

Kontroller at du har en aktiv Internett-tilkobling

ESET-produktet har problemer med å koble til ESET-serverne. Kontroller at datamaskinen har en aktiv Internett-tilkobling ved å gå til https://www.eset.com.

Fjern Lavasoft Web Companion

Web Companion

I vinduet Legg til/fjern programmer kan det hende at Lavasoft bare vises som Web Comp anion.

Når Lavasoft er fjernet, følger du trinnene nedenfor:

1. Åpne en administrativ ledetekst. Høyreklikk på ikonet for ledeteksten og velg Kjør som administrator.

2. Skriv inn kommandoen netsh winsock reset og trykk på Enter-tasten på tastaturet.

3. Start datamaskinen på nytt.

4. Slett følgende filer:

C:\Windows\system32\LavasoftTcpService64.dll
    C:\Windows\system32\SysWOW64\LavasosftTCPService.dll (bare 64-biters systemer)

Under normale omstendigheter skal du kunne aktivere ESET-produktet. Hvis ikke, har datamaskinen et nettverks-/DNS-/internettproblem eller sikkerhetsprogramvare fra en tredjepart som blokkerer aktiveringsforsøket. Hvis du ikke får løst problemet, kan du sende en e-post til ESETs tekniske støtte.

ECP.20006

Tilkobling til aktiveringsservere er blokkert/avbrutt. Sjekk om det finnes en brannmur i nettverket.

Send ene-post til ESETs tekniske støtte for å løse problemet.

ECP.20016 Proxy-serverinnstillingene har et ugyldig brukernavn og passord for å koble til proxyen.
ECP.20031 Sertifikatvalidering mislykkes.

Se Sertifikatvalidering mislykkes når jeg installerer mitt ESET-produkt.

ECP.20032 ESET-serverne er opptatt. Vent den angitte tiden som er angitt i feilmeldingen, og prøv deretter å aktivere på nytt. Hvis du ikke får løst problemet, kan du sende en e-post til ESETs tekniske støtte.
0x00030000 (macOS)
0x1003000d (macOS)

Vi fikk ikke kontakt med aktiveringsserveren

Denne feilen oppstår vanligvis når datamaskinen ikke er riktig koblet til nettverket og Internett-tilkoblingen er inaktiv.

Kontroller at du har en aktiv Internett-tilkobling

ESET-produktet har problemer med å koble til ESET-serverne. Kontroller at datamaskinen har en aktiv Internett-tilkobling ved å gå til https://www.eset.com.

Tidligere ESET-produkter

Feilkode Problembeskrivelse og feilsøking
Feil 0008

Produktaktivering mislykkes

Du må kanskje skrive inn ESET-brukernavn og passord på nytt eller tømme oppdateringsbufferen.

Feil 0015

Feil ved aktivering

Hvis du får meldingene "Aktivering mislyktes" og "Aktiveringsnøkkelen du skrev inn, er allerede utløpt" når du prøver å aktivere ESET-produktet du har kjøpt hos Staples, sender du en e-post til ESETs tekniske støtte. Ta med aktiveringsnøkkelen og kjøpsbevisnummeret fra Staples-kvitteringen i e-posten, hvis det er tilgjengelig.

Feil 0097

Aktiveringsnøkkelen brukes til et annet produkt

Kontroller at du har lastet ned riktig ESET-produkt for abonnementet du kjøpte. Hvis du vil laste ned et annet produkt, går du til nedlastingssiden.

Hvis du ikke får løst problemet, kan du sende en e-post til ESETs tekniske støtte.