[KB2769] Undanta filer eller mappar från skanning i ESET Windows Home-produkter

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

• Skanning på filnivå av vissa e-postservrar, säkerhetskopieringsprogram, spelprogram eller liknande orsakar onormala systembeteenden
  • Uteslut specifika program eller mappar från filsystemskydd i realtid och all skanningsaktivitet (startskanning, åtkomstskanning och datorskanning [på begäran])
  • Undantag för processer
  • Undantag för detektering

Lösning

Video Tutorial

Är du Mac-användare?

Uteslutningar kan försvaga skyddet av din enhet

Vi rekommenderar att endast nödvändiga filer och mappar undantas. Om du utesluter delar av disken från skanning kan enhetens skydd försvagas.

1. Öppna huvudprogramfönstret för din ESET Windows-produkt.

2. Tryck på F5 för att öppna Avancerad installation.

3. Klicka på Detection Engine, expandera Exkluderingar och klicka på Redigera bredvid Prestandaexkluderingar.

Figur 1-1
  1. Klicka på Lägg till Bläddra (...).
Figur 1-2
  1. Använd katalogträdet för att bläddra efter den fil eller mapp som du vill utesluta, markera den och klicka på OK.
Bild 1-3
  1. Klicka på OK OK för att spara uteslutningen.
Använda jokertecken

Använd jokertecken för att utesluta en grupp filer. Använd ett frågetecken (?) för att utesluta ett enskilt tecken och en asterisk (*) för att utesluta en sträng av tecken. Vi rekommenderar att du inte använder jokertecken i mitten av en sökväg.

Mer information om hur du använder jokertecken finns i ESET Online Help-ämnet Lägg till eller redigera prestandauteslutning.

Figur 1-4

Om du fortfarande har problem med din app kan du behöva utesluta appen från skydd mot webbåtkomst om den ansluter till internet.

Uteslut en säker webbplats från att blockeras av Web Access Protection i ESET Windows Home-produkter.

Undantag för detektering

Om du vill lägga till en uteslutning med hjälp av ett detekteringsnamn eller SHA1-filhash använder du Uteslutningar för detektering. Att utesluta med hjälp av detekteringsnamn eller SHA-1-filhash innebär en hög säkerhetsrisk och rekommenderas endast för avancerade användare.