[KB141] Lähetä virus, verkkosivusto tai mahdollinen väärä positiivinen näyte ESET Research Labiin

HUOM:

Tämä sivu on käännetty tietokoneella. Klikkaa englantia tämän sivun Kielet-kohdassa näyttääksesi alkuperäisen tekstin. Jos jokin on epäselvää, ota yhteyttä paikalliseen tukeen.

Kysymys

Ratkaisu

Ennen näytteiden lähettämistä ESETille

Käytä kuvaavaa otsikkoa ja liitä mukaan mahdollisimman paljon tietoa tiedostosta (esimerkiksi kuvakaappaus tai verkkosivusto, josta latasit sen).

Lähetä sähköpostiviestissäsi seuraavat tiedot:

• lähetä sähköposti tavallisena tekstinä
  • älä sisällytä sähköpostin runkoon muita linkkejä, sähköpostiosoitteita tai kuvia kuin se, josta otat yhteyttä, eikä muita linkkejä, sähköpostiosoitteita tai kuvia
  • älä sisällytä sähköpostin alatunnisteeseen

Lähetettävän näytteen on täytettävä vähintään yksi seuraavista kriteereistä:

• ESET-tuotteesi ei havaitse näytettä lainkaan
  • Näyte havaitaan virheellisesti uhkana

ESET Research Lab ei suorita käyttäjille tilaustarkistuksia. Emme hyväksy näytteiksi henkilökohtaisia tiedostoja, jotka haluat skannata haittaohjelmien varalta.

Lähetä epäilyttävä tiedosto / mahdollinen väärä positiivinen tiedosto analysoitavaksi sähköpostitse

1. #@##publication_url id='807' target='_blank' content='Ota kuvakaappauksia' focus=''#@# ESET-tuotteesta saamastasi uhkien havaitsemisilmoituksesta tai kaikista virheilmoituksista tai tietokoneen epäilyttävästä käyttäytymisestä.

Kuva 1-1
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana uudessa ikkunassa
  1. Pakkaa tiedostot .zip- tai .rar-arkistoon ja suojaa se salasanalla "infected".

2. Luo ja lähetä sähköpostiviesti, jossa on seuraavat tiedot:

1. Aihekenttään: Ilmoita, sisältääkö liitetiedosto epäillyn tartunnan vai väärän positiivisen tuloksen (käytä esimerkiksi otsikkoa Suspected infection tai otsikkoa False positive).

2. Sähköpostin tekstissä: Merkitse muistiin vaiheessa 1 asettamasi salasana ja liitä .zip- tai .rar-arkisto sekä mahdolliset kuvakaappaukset. Liitä mukaan taustatiedot siitä, mistä löysit näytteen, ja tarvittaessa teknisen tuen tapauksen numero.

3. Jos tietokone on jo saanut tartunnan, liitä mukaan lokit, jotka on kerätty ESET Log Collector.

4. Lähetä sähköposti osoitteeseen: samples@eset.com.

Olet ohjelmistotoimittaja, ja ESET havaitsee sovelluksesi potentiaalisesti ei-toivotuksi sovellukseksi (PUA)

Jotkin "Uhka löydetty" tai "Uhka poistettu" -havainnot luokitellaan PUA:ksi. Jos uskot, että sovellus on virheellisesti havaittu PUA:ksi, noudata seuraavia ohjeita:

Kuva 1-2
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana uudessa ikkunassa
  1. #@##publication_url id='807' target='_blank' content='Ota kuvakaappauksia' focus=''#@# ESET-tuotteesta saamastasi uhkan havaitsemisilmoituksesta.

2. Pakkaa sovellustiedostot .zip- tai .rar-arkistoon ja suojaa se salasanalla "infected".

3. Luo ja lähetä sähköpostiviesti, jossa on seuraavat tiedot:

1. Aihekenttään: Ilmoita, että liitetiedosto sisältää väärän positiivisen löydöksen (käytä esimerkiksi otsikkoa "PUA - False positive").
    2. Sähköpostin tekstissä: Merkitse muistiin vaiheessa 2 asettamasi salasana ja liitä .zip- tai .rar-arkisto sekä mahdolliset kuvakaappaukset. Liitä mukaan mahdolliset taustatiedot, joissa näyte on saatavilla, ja tarvittaessa teknisen tuen tapauksen numero.
    3. Lähetä sähköposti osoitteeseen: samples@eset.com.
Ongelmaa ei ole ratkaistu kolmen päivän kuluessa, ja asia on kiireellinen

Lähetä jatkosähköpostiviesti, jossa on seuraavat tiedot:

• Osoitteeseen samples@eset.com lähettämäsi sähköpostiviestin otsikkorivi.
  • Sähköpostin päivämäärä ja kellonaika.
  • Sähköpostiosoite, josta lähetit sen.

Takaisin alkuun

Lähetä epäilyttävä verkkosivusto / mahdollinen väärä positiivinen verkkosivusto / mahdollinen verkkosivuston luokitteluvirhe

Noudata alla olevia asianmukaisia ohjeita sen mukaan, minkä tyyppisen ongelman haluat lähettää:

Ilmoita epäilyttävästä verkkosivustosta tai väärästä positiivisesta verkkosivustosta sähköpostitse

Luo ja lähetä sähköpostiviesti, jossa on seuraavat tiedot:

• Aihekenttään: Jos ilmoitat estetystä verkkosivustosta, joka saattaa sisältää mahdollisesti vaarallista sisältöä, liitä mukaan Domain whitelist ja sen jälkeen estetty verkkotunnus (esimerkiksi www.blockeddomain.com).
  • Sähköpostin tekstissä: Sisällytä estetyt tai epäilyttävät URL-osoitteet
    • Miksi luulet, että kyseessä on väärä positiivinen raportti. Anna mahdollisimman paljon tietoa ohjelmiston lähteestä, mukaan lukien kehittäjän nimi, nimi ja sovelluksen versio.
    • Jos ilmoitat estetystä verkkosivustosta, ilmoita koko estetty URL-osoite. On suositeltavaa liittää mukaan kuvakaappaus estoa koskevasta ilmoituksesta.
  • Lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen: samples@eset.com.

Jos ongelmaa ei ole ratkaistu kolmen päivän kuluessa ja asia on kiireellinen, lähetä seurantasähköpostiviesti, jossa on seuraavat tiedot:

• Osoitteeseen samples@eset.com lähettämäsi sähköpostiviestin otsikkorivi.
  • Sähköpostin päivämäärä ja kellonaika.
  • Sähköpostiosoite, josta lähetit sen.
Lähetä roskapostia tai vääriä positiivisia roskapostiviestejä
Lähetä sähköpostit .eml- tai .msg-muodossa

Jotta ESET voi käsitellä lähettämäsi sähköpostiviestin, se on liitettävä .eml- tai .msg-muotoisena liitetiedostona. Muussa muodossa lähetettyjä sähköposteja ei voida käsitellä.

Vedä sähköposti Microsoft Outlookissa työpöydällesi viedäksesi sen .msg-tiedostona. Jos käytät verkkopohjaista sähköpostiohjelmaa, katso ohjeet sähköpostin viemiseksi niiden ohjeista.

• Sähköposti on merkitty virheellisesti roskapostiksi: Jos sait ESET-tuotteesi roskapostiksi luokitteleman sähköpostiviestin, etkä tunnista sitä roskapostiksi, lähetä sähköpostia osoitteeseen nospam@eset.com ja alkuperäinen viesti liitteenä .eml- tai .msg-muodossa.
  • Tunnistamaton roskaposti: Jos sait sähköpostiviestin, jonka luokittelet roskapostiksi, mutta ESET-tuotteesi ei luokitellut sitä roskapostiksi, lähetä sähköpostia osoitteeseen spam@eset.com ja alkuperäinen viesti liitetiedostona .eml- tai .msg-muodossa.
Jos käytät ESET Cloud Office Security -palvelua, käytä erillisiä sähköpostiosoitteita nospam_ecos@eset.com ja spam_ecos@eset.com ilmoittaaksesi roskapostin väärästä positiivisesta(FP) / väärästä negatiivisesta(FN) havainnosta. Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät ECOS Online Help -ohjeesta.
Raportoitujen viestien seuranta

Jos olet aiemmin ilmoittanut sähköpostiviestin roskapostiksi tai muuksi kuin roskapostiksi, mutta viestiä ei vieläkään ole luokiteltu oikein 24 tunnin kuluttua, ota yhteyttä ESETin tekniseen tukeen. Älä käytä tällaisissa tapauksissa osoitteita spam@eset.com tai nospam@eset.com. Saat lisätietoja ja apua ottamalla yhteyttä ESETin tekniseen tukeen.

Lähetä verkkosivuston virheellinen luokittelu lapsilukko- tai verkkovalvontamoduulin toimesta

Ilmoita väärin luokitellusta URL-osoitteesta tai verkkosivustosta täällä.

Jos olet jo ilmoittanut asiasta ja verkkosivusto on edelleen väärin luokiteltu, ota yhteyttä paikalliseen ESET-kumppaniin teknistä tukea varten.

Lähetä petollinen sivu (phishing)

Jos uskot löytäneesi tarkoituksellisesti ja petollisesti toisen kaltaisen sivun, ilmoita siitä meille täyttämällä tämä lomake.

Takaisin alkuun

Lähetä näytteitä ESET-tuotteellasi

Näytteiden lähettämisen parhaat käytännöt ESET-tuotteissa

On erittäin suositeltavaa noudattaa näitä parhaita käytäntöjä ennen näytteen lähettämistä ESETille (tällä hetkellä saatavilla vain englanninkielisenä):

Jos et halua lähettää sähköpostia, käytä ESET-tuotteesi näytteen lähetyslomaketta:

1. #@##publication_url id='351' target='_blank' content='Avaa ESET Windows -tuotteesi pääohjelmaikkuna' focus=''#@#.

2. Valitse Työkalut Lisää työkaluja ja valitse Lähetä näyte analysoitavaksi.

3. Suorita lähetys loppuun tuotteen sisäisen ohjatun toiminnon avulla.

Takaisin alkuun