[KB141] Indsend en virus, et websted eller en potentiel falsk positiv prøve til ESET Research Lab

BEMÆRK:

Denne side er blevet oversat af en computer. Klik på engelsk under Sprog på denne side for at få vist den originale tekst. Hvis du finder noget uklart, bedes du kontakte din lokale support.

Problem

Løsning

Før du sender prøver til ESET

Brug en beskrivende emnelinje, og vedlæg så mange oplysninger om filen som muligt (f.eks. et skærmbillede eller den hjemmeside, du downloadede den fra).

Send din e-mail med følgende:

• send e-mail som almindelig tekst
  • inkluder ikke andre links, e-mailadresser eller billeder i e-mailens brødtekst ud over det, du kontakter om
  • inkluder ikke en sidefod i e-mailen

Den prøve, du ønsker at indsende, skal opfylde mindst ét af følgende kriterier:

• Dit ESET-produkt registrerer slet ikke prøven
  • Prøven er fejlagtigt registreret som en trussel

ESET Research Lab udfører ikke On-demand-scanninger for brugere. Vi accepterer ikke personlige filer, som du gerne vil scanne for malware, som prøver.

Indsend en mistænkelig fil / potentiel falsk positiv fil til analyse via e-mail

1. Tag skærmbilleder af den meddelelse om trusselsregistrering, du modtager fra dit ESET-produkt, eller eventuelle fejlmeddelelser eller mistænkelig adfærd, som din computer udviser.

Figur 1-1
Klik på billedet for at se det større i et nyt vindue
  1. Komprimer filerne i et .zip- eller .rar-arkiv, og beskyt det med adgangskoden "infected".

2. Opret og send en e-mail med følgende oplysninger:

1. I emnelinjen: Angiv, om den vedhæftede fil indeholder en mistænkt infektion eller en falsk positiv (brug f.eks. emnet Mistænkt infektion eller emnet Falsk positiv).

2. I brødteksten i e-mailen: Notér den adgangskode, du angav i trin 1, og vedhæft .zip- eller .rar-arkivet samt eventuelle skærmbilleder. Inkluder eventuelle baggrundsoplysninger om, hvor du fandt prøven og, hvis det er relevant, sagsnummeret til teknisk support.

3. Hvis computeren allerede er inficeret, skal du inkludere logfiler indsamlet af ESET Log Collector.

4. Send e-mailen til: samples@eset.com.

Du er en softwareleverandør, og ESET registrerer din app som et potentielt uønsket program (PUA)

Nogle "Threat found"- eller "Threat removed"-detektioner er klassificeret som PUA. Hvis du mener, at en app fejlagtigt er blevet registreret som PUA, skal du følge nedenstående trin:

Figur 1-2
Klik på billedet for at se det større i et nyt vindue
  1. Tag skærmbilleder af den meddelelse om trusselsregistrering, du modtager fra dit ESET-produkt.

2. Komprimer dine programfiler til et .zip- eller .rar-arkiv, og beskyt det med adgangskoden "infected".

3. Opret og send en e-mail med følgende oplysninger:

1. I emnelinjen: Angiv, at den vedhæftede fil indeholder en falsk positiv (brug f.eks. emnet "PUA - Falsk positiv").
    2. I brødteksten i e-mailen: Notér den adgangskode, du indstillede i trin 2, og vedhæft .zip- eller .rar-arkivet samt eventuelle skærmbilleder. Inkluder eventuelle baggrundsoplysninger, hvor prøven er tilgængelig, og, hvis det er relevant, sagsnummeret til teknisk support.
    3. Send e-mailen til: samples@eset.com.
Problemet er ikke løst inden for tre dage, og sagen haster

Send en opfølgende e-mail med følgende oplysninger:

• Emnelinjen i den e-mail, du sendte til samples@eset.com.
  • Dato og klokkeslæt for e-mailen.
  • Den e-mailadresse, du sendte den fra.

Tilbage til toppen

Indsend en mistænkelig hjemmeside / potentiel falsk-positiv hjemmeside / potentiel fejlkategorisering af hjemmeside

Følg de relevante instruktioner nedenfor, afhængigt af hvilken type problem du ønsker at indsende:

Indberet en mistænkelig hjemmeside eller falsk-positiv hjemmeside via e-mail

Opret og send en e-mail med følgende oplysninger:

• I emnelinjen: Hvis du rapporterer en blokeret hjemmeside, der kan indeholde potentielt farligt indhold, skal du inkludere Domain whitelist efterfulgt af det blokerede domæne (f.eks. www.blockeddomain.com).
  • I brødteksten af e-mailen: Inkluder de URL'er, der bliver blokeret, eller som du fandt mistænkelige
    • Hvorfor tror du, det er en falsk positiv rapport? Giv så mange oplysninger som muligt om kilden til softwaren, herunder navnet på udvikleren, navnet og programversionen.
    • Hvis du rapporterer en blokeret hjemmeside, skal du angive den komplette URL, der er blokeret. Det anbefales at vedlægge et skærmbillede af meddelelsen om blokeringen.
  • Send e-mailen til: samples@eset.com.

Hvis problemet ikke er løst inden for tre dage, og sagen haster, skal du sende en opfølgende e-mail med følgende oplysninger:

• Emnelinjen i den e-mail, du sendte til samples@eset.com.
  • Dato og klokkeslæt for e-mailen.
  • Den e-mailadresse, du sendte den fra.
Indsend spam eller falsk positiv spam
Indsend e-mails i .eml- eller .msg-format

For at ESET kan behandle din indsendelse, skal den være inkluderet som en vedhæftet fil i .eml- eller .msg-format. E-mail sendt i et andet format kan ikke behandles.

I Microsoft Outlook skal du trække en e-mail til dit skrivebord for at eksportere den som en .msg-fil. Hvis du bruger en webbaseret e-mailklient, kan du finde instruktioner til at eksportere din mail i deres hjælpefunktioner.

• E-mail fejlagtigt markeret som spam: Hvis du har modtaget en e-mail, der er klassificeret som spam af dit ESET-produkt, og du ikke genkender den som spam, skal du sende en e-mail til nospam@eset.com med den originale besked som vedhæftet fil i .eml- eller .msg-format.
  • Uopdaget spam: Hvis du har modtaget en e-mail, som du klassificerer som spam, men dit ESET-produkt ikke har klassificeret den som spam, skal du sende en e-mail til spam@eset.com med den oprindelige besked som en vedhæftet fil i .eml- eller .msg-format.
Hvis du bruger ESET Cloud Office Security, skal du bruge de dedikerede e-mailadresser nospam_ecos@eset.com og spam_ecos@eset.com til at rapportere falske positive(FP) / falske negative(FN) detektioner for spam. For detaljerede instruktioner, se ECOS Online Help.
Opfølgning på rapporterede beskeder

Hvis du tidligere har rapporteret en e-mailbesked som spam eller ikke spam, men beskeden stadig ikke er kategoriseret korrekt efter 24 timer, skal du kontakte ESET's tekniske support. Brug ikke spam@eset.com eller nospam@eset.com adresser i sådanne tilfælde. Kontakt ESET's tekniske support for at få flere oplysninger og hjælp.

Indsend en fejlkategorisering af et websted af Forældrekontrol eller Webkontrol-modulet

Indberet en forkert kategoriseret URL eller hjemmeside her.

Hvis du allerede har indberettet det, og hjemmesiden stadig er fejlkategoriseret, skal du kontakte din lokale ESET-partner for teknisk support.

Indsend en bedragerisk side (phishing)

Hvis du mener, at du bevidst og svigagtigt har opdaget en side, der ligner en anden, skal du udfylde denne formular for at underrette os.

Tilbage til toppen

Indsend prøver ved hjælp af dit ESET-produkt

Bedste praksis for indsendelse af prøver i ESET-produkter

Det anbefales kraftigt at følge disse bedste fremgangsmåder, før du sender din prøve til ESET (i øjeblikket kun tilgængelig på engelsk):

Hvis du foretrækker ikke at sende en e-mail, kan du bruge formularen til indsendelse af prøver i dit ESET-produkt:

1. Åbn hovedprogramvinduet i dit ESET Windows-produkt.

2. Klik på Værktøjer Flere værktøjer, og klik på Send prøve til analyse.

3. Følg guiden i produktet for at fuldføre din indsendelse.

Tilbage til toppen