[KB7808] Återställ lösenordet för ESET PROTECT On-Prem

Lösning

Jag känner till lösenordet för webbkonsolen

1. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.

2. Klicka på Ändra lösenord.

Figur 1-1
  3. Skriv det befintliga lösenordet i det första tomma fältet och skriv sedan det nya lösenordet i fälten Skriv nytt lösenord och Skriv om det nya lösenordet. När du är klar klickar du på Logga in för att spara ändringarna.

Jag vet inte lösenordet för webbkonsolen

Felsökning

Om en webbkonsolanvändare inte kan logga in i webbkonsolen med tvåfaktorsautentisering (2FA) på grund av en otillgänglig telefon (t.ex. telefonen har tappats bort eller skadats), inaktiverar återställning av webbkonsollösenordet 2FA på administratörskontot och gör det möjligt för användaren att logga in. Andra ESET PROTECT On-Prem-användarkonton med 2FA påverkas inte.

När användaren har loggat in på webbkonsolen utan 2FA rekommenderar vi att du aktiverar 2FA igen.

Om du inte känner till lösenordet och behöver återställa lösenordet för ESET PROTECT Web Console för ett enskilt administratörskonto följer du stegen nedan:

1. Klicka på StartWindows SystemKontrollpanelen.

Figur 2-1
  2. Klicka på Program och funktioner.

Figur 2-2
  3. Högerklicka på ESET PROTECT Server och välj Ändra i snabbmenyn.

Figur 2-3
  4. Klicka på Nästa.

Figur 2-4
  5. Klicka på Reparera.

Figur 2-5
  6. Fyll i alla obligatoriska fält i fönstret Database server connection och klicka på Next.

Standard portnummer

Använd rätt portnummer baserat på din installation. Standardporten för MS SQL är 1433. Om du använder en befintlig SQL-databas är 1433 standardporten.

Bild 2-6
  7. Klicka på Använd befintlig användare och ange databasens användarnamn (standard är era_user) och lösenord (du hittar lösenordet i: %PROGRAMDATA%\ESET\RemoteAdministrator\Server\EraServerApplicationData\Configuration\startupconfiguration.ini) och klicka på Nästa.

Figur 2-7
  8. Avmarkera kryssrutan bredvid Use Administrator password already stored in the database, skriv ett nytt lösenord i fälten Password och Password confirmation och klicka sedan på Next.

Figur 2-8
  9. Markera Behåll aktuella certifikat och klicka på Nästa.

Figur 2-9
  10. Om ESET PROTECT inte är aktiverat väljer du Aktivera med licensnyckel och skriver eller kopierar/klistrar in licensnyckeln.

Figur 2-10
  11. Klicka på Reparera.

Figur 2-11
  12. Klicka på Slutför. Du kan nu logga in på ESET PROTECT Web Console med ditt nya lösenord.

Användare av Linux och Virtual Appliance

Följ stegen nedan för att återställa lösenordet för administratören av webbkonsolen. Administratörslösenordet måste vara minst 8 tecken långt.

1. Logga in som root på Linux-konsolen på den maskin där ESET PROTECT On-Prem är installerat.

2. Spara ditt lösenord i variabeln NEW_PASSWORD (av säkerhetsskäl). Skriv följande kommando, där <lösenord> ersätts med ditt nya lösenord.

export NEW_PASSWORD=<lösenord&gt
  3. Kör följande kommando för att byta ut ditt lösenord mot det nya:

/opt/eset/RemoteAdministrator/Server/setup/installer_backup.sh --skip-license --server-root-password='env:NEW_PASSWORD'
    Anmärkningar
  4. Kör det här kommandot för att ta bort ditt lösenord från variablerna:

exportera NEW_PASSWORD
  5. Starta om ESET PROTECT Server-tjänsten.