[KB7808] Tilbakestille ESET PROTECT On-Prem-passordet

Løsning

Jeg kjenner passordet til webkonsollen

1. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.

2. Klikk på Endre passord.

Figur 1-1
  3. Skriv inn det eksisterende passordet i det første tomme feltet, og skriv deretter inn det nye passordet i feltene Skriv inn nytt passord og Skriv inn nytt passord på nytt. Når du er ferdig, klikker du på Logg inn for å lagre endringene.

Jeg vet ikke passordet for webkonsollen

Feilsøking

Hvis en webkonsollbruker ikke kan logge på webkonsollen med tofaktorautentisering (2FA) på grunn av en utilgjengelig telefon (for eksempel hvis telefonen er mistet eller skadet), kan du tilbakestille passordet for webkonsollen ved å deaktivere 2FA på administratorkontoen, slik at brukeren kan logge på. Andre ESET PROTECT On-Prem-brukerkontoer med 2FA påvirkes ikke.

Etter at brukeren har logget på nettkonsollen uten 2FA, anbefaler vi at du aktiverer 2FA på nytt.

Hvis du ikke kjenner passordet og må tilbakestille passordet for ESET PROTECT Web Console for en individuell administratorkonto, følger du trinnene nedenfor:

1. Klikk på StartWindows SystemKontrollpanel.

Figur 2-1
  2. Klikk på Programmer og funksjoner.

Figur 2-2
  3. Høyreklikk på ESET PROTECT Server og velg Endre fra hurtigmenyen.

Figur 2-3
  4. Klikk på Neste.

Figur 2-4
  5. Klikk på Reparer.

Figur 2-5
  6. Fyll ut alle obligatoriske felter i vinduet Database server connection og klikk på Next.

Standard portnummer

Bruk riktig portnummer basert på installasjonen din. Standard MS SQL-port er 1433. Hvis du bruker en eksisterende SQL-database, er 1433 standardporten.

Figur 2-6
  7. Klikk på Bruk eksisterende bruker og skriv inn databasens brukernavn (standard er era_user) og passord (du finner passordet i: %PROGRAMDATA%\ESET\RemoteAdministrator\Server\EraServerApplicationData\Configuration\startupconfiguration.ini) og klikk på Next.

Figur 2-7
  8. Fjern merket i avmerkingsboksen ved siden av Bruk administratorpassord som allerede er lagret i databasen, skriv inn et nytt passord i feltene Passord og Passordbekreftelse og klikk deretter på Neste.

Figur 2-8
  9. Velg Behold brukte sertifikater og klikk på Neste.

Figur 2-9
  10. Hvis ESET PROTECT ikke er aktivert, velger du Aktiver med lisensnøkkel og skriver inn eller kopierer/limer inn lisensnøkkelen.

Figur 2-10
  11. Klikk på Reparer.

Figur 2-11
  12. Klikk på Fullfør. Du kan nå logge på ESET PROTECT Web Console med det nye passordet.

Linux- og Virtual Appliance-brukere

Følg trinnene nedenfor for å tilbakestille administratorpassordet for webkonsollen. Administratorpassordet må være på minst 8 tegn.

1. Logg på som root på Linux-konsollen på maskinen der ESET PROTECT On-Prem er installert.

2. Lagre passordet i variabelen NEW_PASSWORD (av sikkerhetsgrunner). Skriv inn følgende kommando, der <password> erstattes av det nye passordet.

eksport NEW_PASSWORD=<passord&gt
  3. Kjør følgende kommando for å bytte ut passordet med det nye:

/opt/eset/RemoteAdministrator/Server/setup/installer_backup.sh --skip-license --server-root-password='env:NEW_PASSWORD'
    Merknader
  4. Kjør denne kommandoen for å fjerne passordet ditt fra variablene:

export NEW_PASSWORD
  5. Start ESET PROTECT Server-tjenesten på nytt.