[KB7830] Ladda ner och installera ESET Management Agent från ESET:s webbplats

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Utgåva

Required user permissions

This article assumes that you have the appropriate access rights and permissions to perform the tasks below.

If you use the default Administrator user or are unable to perform the tasks below (the option is unavailable), create a second administrator user with all access rights.

• Installera ESET Management Agent på alla klientdatorer med ESET PROTECT On-Prem-komponenter eller ESET Endpoint-produkter
  • Underlätta kommunikationen mellan klientdatorer och andra ESET PROTECT On-Prem-komponenter, t.ex. ESET PROTECT Server

Lösning för

Linux-användare: Se Onlinehjälpen om agentinstallation på Linux

1. På klientens arbetsstation går du till nedladdningssidan för fristående ESET PROTECT-installationsprogram.

2. I avsnittet Konfigurera hämtning väljer du informationen nedan och klickar sedan på Hämta.

• ESET PROTECT-komponent: Välj agent
    • Operativsystem och Bitness: Välj operativsystem för klienten
Operativsystem som stöds för ESET Management Agent

Vissa äldre operativsystem kanske inte stöds av den senaste versionen av ESET Management Agent.

Se vår related article för information om hur du laddar ner en tidigare version av ESET Management Agent.

Bild 1-1
  1. Dubbelklicka på den nedladdade .msi-filen och klicka på Nästa för att fortsätta till installationsguiden.

Figur 1-2
  2. Välj Jag accepterar villkoren i licensavtalet och klicka på Nästa.

Bild 1-3
  3. Klicka på Nästa om du samtycker till att skicka kraschrapporter och telemetridata till ESET. Om du inte samtycker avmarkerar du kryssrutan bredvid Delta i produktförbättringsprogram.

Bild 1-4
  1. Ange servervärd (namn eller IP-adress) och serverport för din ESET PROTECT-server (standardserverporten är 2222). Om du använder en annan port ersätter du standardporten med ditt anpassade portnummer. Om du använder en proxy för Agent-Server-anslutning kan du konfigurera den här anslutningen efter att ha markerat kryssrutan Använd proxy.

Figur 1-5
  2. Välj vilken typ av installation du vill utföra:

Serverassisterad installation
Använd inte en användare med tvåfaktorsautentisering

Du kan inte använda en användare med tvåfaktorsautentisering för serverassisterade installationer.

Om du vill installera ESET Management Agent på en dator med en användare med tvåfaktorsautentisering ska du tillåta serverassisterad installation av en annan användare och se till att användaren har följande behörigheter:

• Användningsbehörighet för den certifikatutfärdare som signerade serverns peer-certifikat och Användningsbehörighet för minst ett peer-certifikat. Om inget sådant certifikat finns behöver användaren skrivbehörighet för att skapa ett nytt.
  • Skrivbehörighet för den statiska grupp där användaren vill lägga till datorn.

Mer information finns i ämnet Onlinehjälp.

Din klientdator måste kunna kommunicera med ESET PROTECT Server över nätverket.

1. Välj Serverassisterad installation och klicka på Nästa.

Figur 1-6
  2. Ange det användarnamn och lösenord som du använder för att komma åt ESET PROTECT-webbkonsolen så att agenten kan hämta uppdateringar och nya certifikat. Om du vill logga in som domänanvändare markerar du kryssrutan bredvid Logga in i domän. Klicka på Nästa och sedan på Ja för att acceptera servercertifikatet.

Figur 1-7
  3. Välj Skapa inte dator (datorn skapas automatiskt under den första anslutningen) eller Välj anpassad statisk grupp. Om du klickar på Välj anpassad statisk grupp kan du välja från en lista över befintliga statiska grupper i ESET PROTECT. Datorn läggs till i den grupp du har valt. Klicka på Välj anpassad statisk grupp och använd rullgardinsmenyn för att välja lämplig statisk grupp för klientdatorn.

Bild 1-8

Offline-installation

Din klientdator kan inte kommunicera med ESET PROTECT-servern. Innan du utför en offlineinstallation ska du kontrollera att du har agentcertifikatet tillgängligt på den aktuella klientdatorn.

Standardcertifikat

Peer-certifikat och certifikatutfärdare som skapas under installationen finns som standard i den statiska gruppen Alla.

1. Välj Offlineinstallation och klicka på Nästa.

Figur 1-9
  2. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.
    Klicka på Mer Peer-certifikat. Välj det certifikat du vill använda för den här installationen och klicka på Exportera. Överför det exporterade certifikatet till klientdatorn med hjälp av flyttbara medier eller någon annan metod som du väljer.

Figur 1-10
  3. Klicka på MerCertifikatutfärdare. Välj certifikatutfärdare och klicka på Exportera offentlig nyckel. Överför den exporterade certifikatutfärdaren till klientdatorn.

Figur 1-11
  4. I guiden Agentinstallation klickar du på Bläddra bredvid Peer-certifikat. Navigera till det certifikat du vill använda för den här installationen och klicka på Öppna. På samma sätt lägger du till certifikatutfärdaren. Klicka på Nästa.

Figur 1-12

1. Följ stegen på skärmen för att slutföra installationen. Kontrollera att agenten fungerar som den ska genom att titta i statusloggen på: C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\status.html.

Fel 1603 vid installation av ESET Management Agent

Under vissa installationer av ESET Management Agent visas meddelandet Felkod 1603 - Installationen avslutades i förtid. Använd följande felsökningssteg för att lösa detta fel:

• Om du kör installationsprogrammet från en delad plats kopierar du den aktuella installationsfilen till den lokala disken och försöker installera igen.
    • När du kör installationsprogrammet högerklickar du på det och väljer Kör som administratör i snabbmenyn.

Om du utför en ny installation av ESET PROTECT On-Prem, fortsätt till distribuera ESET endpoint-produkter till dina klientdatorer.