[KB7830] Last ned og installer ESET Management Agent fra ESETs nettsted

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Utgave

Required user permissions

This article assumes that you have the appropriate access rights and permissions to perform the tasks below.

If you use the default Administrator user or are unable to perform the tasks below (the option is unavailable), create a second administrator user with all access rights.

• Installer ESET Management Agent på alle klientdatamaskiner med ESET PROTECT On-Prem-komponenter eller ESET Endpoint-produkter
  • Legge til rette for kommunikasjon mellom klientdatamaskiner og andre ESET PROTECT On-Prem-komponenter, for eksempel ESET PROTECT Server

Løsning

Linux-brukere: Se Online Help-emnet om agentinstallasjon på Linux

1. Gå til nedlastingssiden for ESET PROTECT Standalone-installasjonsprogrammer på klientarbeidsstasjonen.

2. I delen Konfigurer nedlasting velger du informasjonen nedenfor og klikker deretter på Last ned.

• ESET PROTECT-komponenten: Velg agent
    • Operativsystem og Bitness: Velg operativsystemet til klienten
Operativsystemer som støttes for ESET Management Agent

Enkelte eldre operativsystemer støttes kanskje ikke med den nyeste versjonen av ESET Management Agent.

Se vår related article for informasjon om hvordan du laster ned en tidligere versjon av ESET Management Agent.

Figur 1-1
  1. Dobbeltklikk på den nedlastede .msi-filen og klikk på Neste for å gå videre til installasjonsveiviseren.

Figur 1-2
  2. Velg Jeg godtar vilkårene i lisensavtalen og klikk på Neste.

Figur 1-3
  3. Klikk på Neste for å godta å sende krasjrapporter og telemetridata til ESET. Hvis du ikke godtar dette, fjerner du merket i avmerkingsboksen ved siden av Delta i produktforbedringsprogram.

Figur 1-4
  1. Angi serververt (navn eller IP-adresse) og serverport for ESET PROTECT-serveren (standard serverport er 2222). Hvis du bruker en annen port, erstatter du standardporten med det egendefinerte portnummeret. Hvis du bruker en proxy for agent-servertilkoblingen, kan du konfigurere denne tilkoblingen etter at du har merket av for Bruk proxy.

Figur 1-5
  2. Velg hvilken type installasjon du vil utføre:

Serverassistert installasjon
Ikke bruk en bruker med tofaktorautentisering

Du kan ikke bruke en bruker med tofaktorautentisering for serverassisterte installasjoner.

Hvis du vil installere ESET Management Agent på en datamaskin med en bruker med tofaktorautentisering, må du tillate serverassistert installasjon av en annen bruker og sørge for at brukeren har følgende tillatelser:

• Brukstillatelse for sertifiseringsinstansen som signerte serverens peer-sertifikat og brukstillatelse for minst ett peer-sertifikat. Hvis det ikke finnes et slikt sertifikat, må brukeren ha skrivetillatelse for å opprette et nytt.
  • Skrivetillatelse for den statiske gruppen der brukeren vil legge til datamaskinen.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se emnet Hjelp på nettet.

Klientdatamaskinen må kunne kommunisere med ESET PROTECT Server over nettverket.

1. Velg Serverassistert installasjon og klikk på Neste.

Figur 1-6
  2. Skriv inn brukernavnet og passordet du bruker for å få tilgang til ESET PROTECT Web Console, slik at agenten kan laste ned oppdateringer og nye sertifikater. Hvis du vil logge på som domenebruker, merker du av i avmerkingsboksen ved siden av Logg på domene. Klikk på Neste og deretter på Ja for å godta serversertifikatet.

Figur 1-7
  3. Velg Ikke opprett datamaskin (datamaskinen opprettes automatisk ved første tilkobling) eller Velg egendefinert statisk gruppe. Hvis du klikker på Velg e gendefinert statisk gruppe, kan du velge fra en liste over eksisterende statiske grupper i ESET PROTECT. Datamaskinen legges til i gruppen du har valgt. Klikk på Velg e gendefinert statisk gruppe og bruk rullegardinmenyen til å velge riktig statisk gruppe for klientdatamaskinen.

Figur 1-8

Frakoblet installasjon

Klientdatamaskinen kan ikke kommunisere med ESET PROTECT Server. Før du utfører en frakoblet installasjon, må du kontrollere at agentsertifikatet er tilgjengelig på den aktuelle klientdatamaskinen.

Standardsertifikater

Peer-sertifikater og sertifiseringsinstans som opprettes under installasjonen, ligger som standard i den statiske gruppen Alle.

1. Velg Frakoblet installasjon og klikk på Neste.

Figur 1-9
  2. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.
    Klikk på More Peer Certificates. Velg sertifikatet du vil bruke for denne installasjonen, og klikk på Eksporter. Overfør det eksporterte sertifikatet til klientdatamaskinen ved hjelp av et flyttbart medium eller en annen valgfri metode.

Figur 1-10
  3. Klikk på MerSertifiseringsinstanser. Velg sertifiseringsinstansen og klikk på Eksporter offentlig nøkkel. Overfør den eksporterte sertifiseringsinstansen til klientdatamaskinen.

Figur 1-11
  4. I veiviseren for agentoppsett klikker du på Bla gjennom ved siden av Peer-sertifikat. Naviger til sertifikatet du vil bruke til denne installasjonen, og klikk på Åpne. Legg til sertifiseringsinstansen på samme måte. Klikk på Neste.

Figur 1-12

1. Følg trinnene på skjermen for å fullføre installasjonen. For å kontrollere at agenten fungerer som den skal, kan du sjekke statusloggen på: C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\status.html.

Feil 1603 ved installasjon av ESET Management Agent

Under noen installasjoner av ESET Management Agent vises meldingen Feilkode 1603 - Installasjonen ble avsluttet for tidlig. Bruk følgende feilsøkingstrinn for å løse denne feilen:

• Hvis du kjører installasjonsprogrammet fra en delt plassering, kopierer du live-installasjonsfilen til den lokale disken og prøver å installere på nytt.
    • Når du kjører installasjonsprogrammet, høyreklikker du på det og velger Kjør som administrator fra kontekstmenyen.

Hvis du utfører en ny installasjon av ESET PROTECT On-Prem, går du videre til distribuere ESET endpoint-produkter på klientdatamaskinene.