[KB3749] Uppgradering till Windows 10 med ESET endpoint-produkt installerad

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

Lösning

Hemanvändare: Uppgradera till Windows 10 med din ESET Windows Home-produkt installerad.

Uppgradera till den senaste versionen av ESET:s slutpunktsprodukter

Stöd för Windows 10

Alla versioner av ESET:s endpoint-produkter som stöds för närvarande har stöd för Windows 10.

En fullständig lista över produkter som stöds och definitioner av supportnivåer finns i ESET:s End of Life-policy för företagsprodukter.

Vi rekommenderar starkt att du uppgraderar till den senaste versionen av din ESET-produkt innan du uppgraderar till Windows 10. Om du uppgraderar din ESET-produkt för slutpunkter innan du uppgraderar till Windows 10 säkerställer du att den är kompatibel med Windows 10 och att dina ESET-produktinställningar och licensinformation förblir intakta.

1. Klicka här för instruktioner om hur du kontrollerar din produktversion.

2. Uppgradera din ESET endpoint-produkt till den senaste versionen.

Kompatibilitet för ESET:s slutpunktsprodukter med Windows 10

Produkt Kompatibel med Windows 10 Inställningar*
ESET Endpoint Security / ESET Endpoint Antivirus 7.3 - 11.x Ja, du kan uppgradera till Windows 10 nu. Se uppgraderingsscenario 1 nedan. Ja
ESET Endpoint Security / ESET Endpoint Antivirus 6.5.2132.x upp till 6.6.x
ESET:s företagsprodukter stöds inte längre

Dessa versioner av ESET:s endpoint-produkter har för närvarande statusen End of Life och stöds inte längre.

En fullständig lista över produkter som stöds och definitioner av supportnivåer finns i ESET:s End of Life-policy för företagsprodukter.

Uppgradera ESET:s företagsprodukter

Ja, du kan uppgradera till Windows 10, men den senaste möjliga versionen av Windows 10 är version 1909 (eller 19H2). Se uppgraderingsscenario 2 nedan. Ja
Alla tidigare versioner
ESET-produkter för företag stöds inte längre

Dessa versioner av ESET:s slutpunktsprodukter har för närvarande statusen End of Life och stöds inte längre.

En fullständig lista över produkter som stöds och definitioner av supportnivåer finns i ESET:s End of Life-policy för företagsprodukter.

Uppgradera ESET:s företagsprodukter

Nej, se uppgraderingsscenario 3 nedan. Ja

* Inställningar och licensinformation behålls

Användare av Windows 10 Education

Tidigare versioner av ESET-produkter kan inte migreras till Windows 10 Education build.

Vi rekommenderar att du installerar den senaste versionen av en ESET-produkt efter uppgraderingen till Windows 10 Education.

Scenarier för uppgradering

1. Jag har version 7.3 - 11.x av ESET Endpoint Security / ESET Endpoint Antivirus och vill uppgradera till Windows 10 - vad ska jag göra?
    ESET Endpoint-produkter 8.0 och tidigare stöds inte längre. Vi rekommenderar att du uppgraderar till den senaste versionen av din ESET-produkt och ser till att du använder de senaste uppdateringarna av detekteringsmotorn innan du uppgraderar till Windows 10.
    Du kan uppgradera till Windows 10 med din ESET-produkt installerad. Alla inställningar och all licensinformation kommer att sparas.

2. Jag har version 6.5.2132.x upp till 6.6.x av ESET Endpoint Security / ESET Endpoint Antivirus och vill uppgradera till Windows 10 - vad ska jag göra?
    ESET Endpoint-produkter 8.0 och tidigare stöds inte längre. Vi rekommenderar att du uppgraderar till den senaste versionen av din ESET-produkt och ser till att du använder de senaste uppdateringarna av detekteringsmotorn innan du uppgraderar till Windows 10.
    Windows 10 20H1 stöds inte längre, men du kan uppgradera till Windows 10 med Windows 10 build-versionen upp till 1909.
  3. Jag har en produktversion som inte är godkänd för uppgradering till Windows 10. Jag vill ändå uppgradera till Windows 10 - vad ska jag göra?
    Dessa produktversioner av ESET endpoint stöds inte längre. Vi rekommenderar att du uppgraderar till den senaste versionen av din ESET-produkt och ser till att du använder de senaste uppdateringarna av detekteringsmotorn innan du uppgraderar till Windows 10. Du kommer att uppmanas att uppgradera till den senaste versionen av din ESET-produkt efter att du har uppgraderat till Windows 10.

Klicka på OK för att omdirigeras till en webbsida där du kan hämta den senaste versionen av din ESET-produkt. Alla inställningar och all licensinformation överförs automatiskt. Om du får problem under uppgraderingsprocessen ska du kontakta ESET:s tekniska support.

Bild 1-1

Kända problem

Se kända problem med ESET-produkter och Windows 10.