[KB2861] Jag fick ett meddelande om att min ESET-installation avslutades i förtid

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

• Om du får meddelandet "installationen avslutades i förtid" när du uppgraderar till ESET Smart Security eller ESET NOD32 Antivirus, se vår Knowledgebase-artikel för instruktioner
  • Installationen lyckades inte: "Rullar tillbaka åtgärden"
  • Basfiltreringsmotor saknas
Kontrollera att Windows Data Execution Prevention (DEP) inte blockerar installationen

Om du får meddelandet "ESET Smart Security installation was ended prematurely" direkt när du försöker köra ESET-installationsfilen från mappen Downloads, se vår relaterade artikel innan du försöker med stegen nedan.

Detaljer

Ytterligare felmeddelanden som kan vara kopplade till den här lösningen inkluderar följande:

• Användare kan få meddelandet "Initialisering av ESET Personal-brandväggen misslyckades"
  • Användare kan få meddelandet "Tjänster har inte startats"
  • Användare kan få meddelandet "Initialisering av virusscanner misslyckades"

Ett skadligt program eller en exploatering som tar bort tjänsten Base Filtering Engine utför ett Windows-kommando (sc delete bfe) som gör att Base Filtering Engine försvinner efter en omstart. Detta verkar inte vara ett problem som är isolerat till Win32/Sirefef utan till flera Rogue Antivirus-program. Detta liknar när ett Rogue Antivirus utför kommandot attrib för att dölja alla filer.

Lösning

1. Kör ESET avinstallationsprogram för att ta bort delinstallationer
  2. Ta bort alla befintliga antiviruslösningar
  3. Kör ESET SirefefCleaner-verktyget med /r-omkopplaren för att återställa basfiltreringsmotorn

I. Kör verktyget ESET Uninstaller för att ta bort delinstallationer

Vi rekommenderar att du kör ESET avinstallationsverktyg i felsäkert läge med nätverk för att ta bort eventuella rester av tidigare installerade ESET-program eller delinstallationer som kan ha misslyckats innan du försöker installera din nya ESET-produkt. När du har tagit bort alla tidigare installationer kan du försöka installera den nya ESET-produkten igen.

II. Ta bort alla befintliga antiviruslösningar

För att installationen av ESET-produkter ska lyckas är det viktigt att inga andra antivirusprodukter är installerade på datorn. Vanlig avinstallation* med Windows borttagningsverktyg (Lägg till/ta bort program) är ofta otillräckligt. Se vår lista över Uninstallers (borttagningsverktyg) för vanliga antivirusprogram för Windows för hjälp med att ta bort tidigare installerade program. Om du inte vet om det finns en antivirusprodukt installerad på ditt system rekommenderar vi att du använder ESET A/V Removal tool för att skanna ditt system efter den här typen av program

Om problemet inte är löst, fortsätt till avsnitt III nedan.

III. Kör ESET SirefefCleaner-verktyget med /r-omkopplaren för att återställa basfiltreringsmotorn

ESET SirefefCleaner-verktyget kan återställa Base Filtering Engine när det körs med /r-omkopplaren. Följ stegen nedan även om du inte misstänker att ditt system är infekterat:

1. Ladda ner verktyget ESETSirefefCleaner

Klicka på Spara vid prompten. Välj den mapp där verktyget ska laddas ner. Verktyget kan också sparas automatiskt i mappen Nedladdningar.

2. Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna dialogrutan Kör .

3. Skriv C:\Users\%username%\Downloads\ESETSirefefCleaner.exe /r (där C är din primära katalog och %username% är ditt Windows-användarnamn) och klicka på OK.

Bild 1-1

4. Klicka på Ja vid prompten för Kontroll av användarkonto.

5. Klicka på Godkänn för att godkänna licensavtalet för Sirefef Cleaner.

6. Verktyget skannar ditt system och stängs automatiskt om inga hot finns. Om ett hot hittas följer du anvisningarna på skärmen för att rengöra systemet. Du kan bli ombedd att starta om datorn manuellt efter att verktyget har körts klart.

7. När du har startat om datorn installerar du ESET-produkten med hjälp av anvisningarna i den aktuella Knowledgebase-artikeln nedan: