[KB7170] Lisensiering i ESET Endpoint Encryption

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Problem

ESET Endpoint Encryption Client and ESET Endpoint Encryption Server are separate applications from ESET Full Disk Encryption

The article below applies only to the ESET Endpoint Encryption Client or ESET Endpoint Encryption Server and not ESET Full Disk Encryption.

Visit ESET Full Disk Encryption support to view ESET Full Disk Encryption content.

EEE Server versjon 2.5.7 eller nyere

Trinnene som beskrives i denne artikkelen gjelder den administrerte versjonen av ESET Endpoint Encryption (EEE), ved bruk av EEE Server versjon 2.5.7 eller nyere. Det er ikke mulig å erstatte en lisens eller migrere brukere med en tidligere versjon; resynkronisering støttes i alle versjoner.

Løsning

Resynkroniser en eksisterende lisens

Når du kjøper en oppgradering til en eksisterende lisens, vil leverandøren oppdatere lisensopplysningene dine og instruere deg om å synkronisere lisensen på nytt. Dette dekker de fleste normale scenarier, inkludert oppdatering av utløpsdatoer, konvertering fra en prøvelisens, legge til flere brukere i en lisens eller oppgradere for å få flere funksjoner (for eksempel Standard til Pro).

Besøk vår Knowledgebase-artikkel for å resync a license.


Erstatt en eksisterende lisens

Hvis du har kjøpt en oppgradering eller fornyelse og har mottatt en lisens-e-post med ny legitimasjon, kan du erstatte en eksisterende lisens med den nye legitimasjonen.

Denne prosessen flytter alle brukerne fra en eksisterende lisens til en ny lisens, oppdaterer brukerne med nye utløpsdatoer og tillater bruk av nye funksjoner (hvis aktuelt). Dette kan også gjelde for flytting fra en prøvelisens til en kjøpt lisens. Hvis den nye lisensen er en nedgradering, vil brukere på lisensen miste funksjonalitet.

Tabellen nedenfor viser hvilke lisenstyper som er kompatible:

Utgave Nødvendig standard pro mobil
Essential
Standard
Pro * *
Mobil

Bare lisenser av samme type kan byttes ut, for eksempel kan en Windows-lisens ikke byttes ut med en mobillisens.

* En Pro-lisens kan bare erstattes med en Standard- eller Essential-lisens, forutsatt at ingen av brukerne er aktivert på et system som er Full Disk Encrypted, og at de ikke har en FDE-pålogging. Du kan alltid erstatte en Pro-lisens med en annen Pro-lisens.

Følg disse trinnene for å erstatte en lisens:

  1. Klikk på fanen Lisenser.

Figur 2-1
Klikk på bildet for å se det større i et nytt vindu

  1. Velg lisensen du vil erstatte, og klikk på Verktøy → Erstatt lisens.

Figur 2-2

  1. Veiviseren Erstatt lisens viser et sammendrag for den valgte lisensen. Dette er lisensen som skal erstattes. Klikk på Neste.

Figur 2-3

  1. Skriv inn beskrivelse, produkt-ID og produktnøkkel for erstatningslisensen. Klikk på Neste.

Figur 2-4

  1. Veiviseren verifiserer den nye lisensen for å sikre at den er kompatibel med lisensen som skal erstattes. Klikk på Neste.

Figur 2-5

  1. Lisensen er nå erstattet, og brukerne er flyttet til den nye lisensen. En ny nøkkelfil vil bli lagt ut for brukerne, slik at lisensen deres blir oppdatert neste gang EEE synkroniseres. Synkroniser ESET Endpoint Encryption-klienten manuelt.

Figur 2-6

  1. Den oppdaterte lisensen er synlig i fanen Lisenser. Du kan fjerne den opprinnelige lisensen hvis den ikke lenger er nødvendig.

Figur 2-7
Klikk på bildet for å se det i større format i et nytt vindu


Migrere et utvalg brukere til en annen lisens

Hvis du ønsker å oppgradere eller nedgradere en enkelt bruker eller et utvalg av brukere, må du migrere brukeren(e) til en passende lisens. De samme kompatibilitetsreglene gjelder som når du bytter ut en lisens, se kompatibilitetstabellen i avsnittet Bytte ut en lisens.

Følg disse trinnene for å migrere brukere til en annen lisens:

  1. Klikk på fanen Lisenser, velg lisensen du vil migrere brukerne fra, og klikk på Detaljer.

Figur 3-1

  1. Velg brukerne, og klikk på Migrer brukere.

Figur 3-2

  1. I veiviseren Migrer brukere velger du et alternativ for å migrere den valgte brukeren eller migrere alle brukere, og klikker deretter på Neste.

Figur 3-3

  1. Velg lisensen du vil migrere brukerne til. Bare kompatible lisenser vil vises. Klikk på Neste.

Figur 3-4

Brukerne er nå migrert til den valgte lisensen. En ny nøkkelfil vil bli lagt ut for de migrerte brukerne, slik at lisensen deres blir oppdatert neste gang EEE synkroniseres. Synkroniser ESET Endpoint Encryption manuelt.

Figur 3-5