[KB8127] ESET License Administratorin käyttöikä päättyy

Kysymys

ESET-lisenssinvalvojan käyttöiän päättyminen

Kesäkuun 30. päivänä 2022 ESET License Administrator saavutti End of Life -tilan.

Yksityiskohdat

Laajenna klikkaamalla

ESET License Administrator saavutti rajoitetun tuen tilan maaliskuussa 2020. Sen seuraaja, ESET Business Account, julkaistiin syyskuussa 2018.

ESET Business Account -portaalin avulla ESET-yrityslisenssien omistajat voivat hallita kaikkia lisenssejään yhdessä paikassa. Syyskuun 2018 jälkeen ostettuja yrityslisenssejä hallitaan ESET Business Account -portaalissa. Vertaile ESET Business Accountin ja ESET License Administratorin ominaisuuksia ESET Business Accountin ja ESET License Administratorin välillä ESET Business Account Online Help -oppaassa.

Ratkaisu

ESET License Administrator on saavuttanut End of Life -tilan 30. kesäkuuta 2022.

ESET License Administratorin on siirrettävä lisenssit ESET License Administratorista ESET Business Accountiin.

11. marraskuuta 2021 ESET License Administrator -portaaliin sovellettiin seuraavia rajoituksia:

• Ei voi luoda uutta tietoturvan ylläpitäjätiliä
  • Ei voi rekisteröidä pilvilisenssiä (Software as a Service)

Siirrä lisenssit ESET License Administratorista ESET Business Accountiin

Ennen kuin jatkat

Jotta voit siirtää lisenssisi ESET License Administratorista ESET Business Accountiin, sinulla on oltava lisenssiavain, lisenssin omistajan salasana (tai kirjautumistietosi) ja pääsy sähköpostiosoitteeseen, johon ESET-lisenssi on rekisteröity.

Jos et tiedä lisenssiavainta, contact technical support saat lisäapua.

1. Avaa ESET Business Account ja kirjaudu sisään.

2. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, valitse Rekisteröidy ilmaiseksi ja luo tili.

Sähköpostiosoite

Jotta lisenssien siirto sujuisi saumattomasti, uuden ESET Business Account -sähköpostiosoitteen on vastattava nykyistä ESET License Administrator -sähköpostiosoitetta. Jos uusi sähköpostiosoite eroaa nykyisestä ESET License Administrator -osoitteesta, lisenssien siirtäminen edellyttää lisenssisalasanaa.

Kuva 1-1
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana uudessa ikkunassa
  1. Valitse LisenssitSyötä lisenssiavain. Jos sinulla on jo toinen lisenssi ESET Business Account -tililläsi, valitse LisenssitLisää lisenssiAnna lisenssiavain.
Kuva 1-2
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana uudessa ikkunassa
  1. Kirjoita tai kopioi/liitä lisenssiavain ja napsauta Lisää lisenssi.
Kuva 1-3
  1. Kirjoita tai kopioi/liitä lisenssin omistajan salasana ja napsauta Verify.
ESET Business Account -tilin versio 3.59 ja uudemmat versiot.

ESET Business Account -versiossa 3.59 ja uudemmissa versioissa käyttäjien, jotka siirtävät lisenssinsä ESET License Administratorista ESET Business Accountiin, ei tarvitse kirjoittaa tai kopioida/liimata ESET License Administrator -lisenssisalasanaa, jos lisenssin omistajan sähköpostiosoite on sama kuin heidän ESET Business Account -tilinsä sähköpostiosoite.

Kuva 1-4
  1. Jos haluat pitää ESET-turvatuotteen aktivoituna laitteissasi, valitse Pidä. Muussa tapauksessa valitse Deactivate (Poista käytöstä).
Kuva 1-5

Lisätietoja on ESET Online Help -ohjeessa.

ESET License Administrator End of Life FAQ

1. Siirtääkö ESET automaattisesti ESET License Administrator -lisenssini ESET Business Account -tilille ESET License Administratorin käyttöiän päättymisen jälkeen?
    Voit käyttää ESET License Administratorissa aktivoitua lisenssiäsi laitteiden aktivointiin myös ESET License Administratorin käyttöiän päättymisen jälkeen (kunnes lisenssi päättyy). Lisenssisi pysyy aktiivisena ja voit määrittää sen ESET Business Account -tilillesi sekä ennen että jälkeen ESET License Administrator End of Life -jakson. Tätä varten suosittelemme arkistoimaan sähköpostin, jossa on ESETiltä saamasi lisenssitiedot. ESET ei siirrä lisenssejäsi puolestasi.

2. Miten voin siirtää lisenssini ESET License Administratorista ESET Business Accountiin?
    Seuraa ESET Business Account -ohjetta, josta saat neuvoja lisenssien tuomiseen ESET License Administratorista ESET Business Accountiin.

3. Kysyykö ESET Business Account minulta ESET License Administrator -lisenssisalasanaa?
    Huhtikuusta 2022 lähtien ESET Business Account pyytää sinua varmistamaan lisenssin siirtämisen syöttämällä lisenssisalasanan vain, jos lisenssinomistajan sähköpostiosoite eroaa ESET Business Account -tilille kirjautumiseen käytetystä sähköpostista (ESET Business Account -sähköpostiosoite).

4. Miten voin palauttaa lisenssisalasanani?
    Voit palauttaa lisenssisalasanan ESET License Administratorin kautta. Kun ESET License Administratorin käyttöikä päättyy ja ESET License Administrator ei ole käytettävissä, ota yhteyttä ESETin asiakaspalveluun.

5. Poistetaanko lisenssini ja aktivoidut laitteeni automaattisesti käytöstä ESET License Administrator End of Life -jakson jälkeen?
    Jos olet lisenssinomistaja, lisenssisi ja aktivoidut laitteesi pysyvät aktiivisina lisenssin päättymiseen asti, mutta lisenssi ei ole enää käytettävissä Security Administratorissa. Security Administratorin aktivoimat laitteet pysyvät aktiivisina ja suojattuina. Jos lisenssinomistaja siirtää lisenssinsä ESET Business Account -tiliin, Security Administratorille ilmoitetaan tästä sähköpostitse. Jos Security Administrator tarvitsee käyttöoikeuden lisenssiin, hänellä on oltava käyttöoikeus lisenssin omistajan ESET Business Account -tiliin.

6. Vaikuttaako ESET License Administratorin käyttöiän päättyminen lisensseihini ja aktivoituihin laitteisiini, joita hallitaan turvallisuuden hallintakonsoleissa, kuten ESET PROTECTissa?
    Jos olet lisenssinomistaja, lisensseihisi ja aktivoituihin laitteisi ei vaikuta. Jos olet Security Administrator, katso kysymys 5.

7. Mitä aktivoiduille laitteilleni tapahtuu siirryttyä ESET License Administratorista ESET Business Accountiin?
    Järjestelmä kysyy sinulta ennen siirtoprosessia, haluatko pitää laitteesi aktiivisina. Jos päätät pitää ne aktiivisina, ne näkyvät ESET Business Account -tililläsi. Jos et, ne poistetaan automaattisesti käytöstä.

8. Mitä tapahtuu offline-lisenssitiedostolla aktivoiduille laitteilleni ja itse offline-lisenssitiedostolle, kun lisenssi siirretään ESET Business Account -tilille?
    Ei vaikutusta, laitteesi pysyvät aktivoituina offline-lisenssitiedostolla, kun lisenssi ja offline-tiedosto siirretään ESET Business Account -tilille.

9. Mitä tapahtuu offline-lisenssitiedoston avulla aktivoiduille laitteilleni ESET Business Account -tiliin siirtämisen jälkeen, jos ne oli aiemmin merkitty internetiin liitetyiksi?
    Laitteet siirretään ESET Business Account -tiliin ja merkitään internetiin liitetyiksi. Myös offline-lisenssitiedosto siirretään. Käyttäjä ei voi luoda muita offline-lisenssitiedostoja.

10. Mitä tapahtuu valkoisella listatulla offline-lisenssitiedostolla aktivoiduille laitteilleni sen jälkeen, kun ne on siirretty ESET Business Account -tilille?
    Nämä aktivoidut laitteet pysyvät edelleen aktivoituina valkoisella listatulla offline-lisenssitiedostolla, eivätkä ne näy ESET Business Account -tilillä. Samalla käyttäjä voi luoda muita offline-lisenssitiedostoja ESET Business Accountissa.

11. Mitä Security Administratorille tapahtuu ESET License Administratorin käyttöiän päättymisen jälkeen?
    Security Administratorin aktivoimat laitteet pysyvät aktiivisina. Security Administrator menettää kuitenkin mahdollisuuden aktivoida uusia laitteita ja määrittää uusia lisenssejä. Lisenssin omistajan tulisi luoda käyttäjätili Security Administratorille ESET Business Accountissa. Muuten Security Administrator menettää käyttöoikeuden lisenssiin.

12. Mitä tapahtuu, kun Security Administrator siirtää lisenssejä ESET Business Account -tilille?
    Järjestelmä pyytää lisenssinomistajalta sähköpostitse vahvistusta. Jos lisenssinomistaja vahvistaa toimenpiteen, hän ei voi siirtää lisenssiään ESET Business Account -tilille ja Security Administrator saa täyden hallinnan.

13. Mitä tapahtuu niille ESET-tuotteille ja hallintakonsoleille, jotka sallivat Security Administrator -tunnusten käytön?
    Tuotteet poistavat vähitellen mahdollisuuden käyttää Security Administrator -tunnuksia, mutta voit edelleen käyttää ESET Business Account -käyttäjän ja ESET Business Account -sivuston käyttäjän tunnuksia.

14. Onko minulla mahdollisuus ladata vanhoja tiedostoja ESET Business Accountissa?
    Kyllä, mutta vanhoja lisenssitiedostoja oli saatavilla ESET-tuotteiden versiolle 5 ja sitä aikaisemmille versioille. Kaikki nämä tuoteversiot on lopetettu, joten niiden vanhojen tiedostojen lataaminen on vanhentunutta.

15. Miten ESET License Administrator End of Life vaikuttaa päätepiste- ja hallintatuotteisiin?
    Vain täysin tuetut versiot ESETin päätepiste- ja tietoturvanhallintatuotteista omaksuvat muutokset, jotka liittyvät ESET License Administrator End of Life -vaikutuksiin. Lisätietoja ESET-tuotteiden tuetuista versioista on kohdassa ESET End of Life Policy. Tunnettuja ongelmia saattaa ilmetä, koska ESET License Administrator End of Life -vaikutuksiin liittyvät muutokset otetaan käyttöön asteittain vuoden 2022 loppuun asti.

16. Entä jos haluan siirtää lisenssini takaisin ESET License Administratoriin?
    Prosessi, jossa ESET License Administrator -lisenssi siirretään ESET Business Accountiin, on peruuttamaton. Jos ilmenee ongelmia, ota yhteyttä ESETin asiakaspalveluun.