[KB7088] Installere ESET PROTECT Web Console ved hjelp av JDK (Windows)

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Utgave

Detaljer

Klikk for å utvide

Fra og med januar 2019 kreves det en kommersiell lisens for offentlige oppdateringer av Oracle JAVA SE 8 for forretnings-, kommersiell eller produksjonsbruk. Hvis du ikke kjøper et JAVA SE-abonnement, kan du bruke denne veiledningen til å gå over til et kostnadsfritt alternativ. Bare installasjoner på Windows er berørt.

Løsning

Jeg er Linux-bruker

Se de relaterte artiklene om installasjon av Java på:

Versjoner som støttes

Anbefalte versjoner fra ESET

Bare Java/JDK-versjoner med langtidsstøtte (LTS) støttes:

Java/JDK-versjon som støttes ESET-produkt
8 ESET PROTECT On-Prem 8.x
11 ESET PROTECT On-Prem 8.x
17
ESET PROTECT On-Prem 8.x med manuelle tilleggsinnstillinger
ESET PROTECT On-Prem 9.x
ESET PROTECT On-Prem 10.x med flere manuelle innstillinger
ESET PROTECT On-Prem 11.x
21
ESET PROTECT On-Prem 11.x med ekstra manuelle innstillinger

Fikse feilen "Kunne ikke laste inn data"

Start Apache-tjenesten på nytt etter hver endring

Du må starte Apache-tjenesten på nytt etter hver endring i .exe- eller .bat-filene.

1. Trykk på Windows-tasten på tastaturet og skriv inn Service.

2. Høyreklikk på Apache Tomcat i listen til høyre.

3. Klikk på Start på nytt.

Alternativ 1
  1. Naviger til Apache Tomcat-mappen, og finn tomcat9w.exe i bin-mappen.

2. Kjør filen tomcat9w.exe. Klikk på Java-fanen og legg til følgende verdier i feltet Java 9 Options:

-
    -add-opens=java.base/java.util=ALL-UNNAMED --add-opens=java.base/java.util.concurrent=ALL-UNNAMED

Feltet Java 9 Options inneholder nå følgende verdier:

--add-opens=java.base/java.lang=ALL-UNNAMED
--add-opens=java.base/java.io=ALL-UNNAMED
--add-opens=java.base/java.util=ALL-UNNAMED
--add-opens=java.base/java.util.concurrent=ALL-UNNAMED
--add-opens=java.rmi/sun.rmi.transport=ALL-UNNAMED

1. Klikk på OK.
Alternativ 2
  1. Naviger til Apache Tomcat-mappen, og finn og rediger catalina.bat i bin-mappen.

2. Endre verdiene i seksjonen rem Configure JAVA 9 specific start-up parameters (fjern konfigurer JAVA 9-spesifikke oppstartsparametere)

sett "JDK_JAVA_OPTIONS=%JDK_JAVA_OPTIONS% --add-opens=java.base/java.lang=ALL-UNNAMED" sett "JDK_JAVA_OPTIONS=%JDK_JAVA_OPTIONS% --add-opens=java.base/java.io=ALL-UNNAMED" sett "JDK_JAVA_OPTIONS=%JDK_JAVA_OPTIONS% --add-opens=java.rmi/sun.rmi.transport=ALL-UNNAMED"

inn i

set "JDK_JAVA_OPTIONS=%JDK_JAVA_OPTIONS% --add-opens=java.base/java.lang=ALL-UNNAMED" set "JDK_JAVA_OPTIONS=%JDK_JAVA_OPTIONS% --add-opens=java.base/java.io=ALL-UNNAMED" set "JDK_JAVA_OPTIONS=%JDK_JAVA_OPTIONS% --add-opens=java.base/java.util=ALL-UNNAMED" sett "JDK_JAVA_OPTIONS=%JDK_JAVA_OPTIONS% --add-opens=java.base/java.util.concurrent=ALL-UNNAMED" sett "JDK_JAVA_OPTIONS=%JDK_JAVA_OPTIONS% --add-opens=java.rmi/sun.rmi.transport=ALL-UNNAMED"
Alternativ 3
  1. Naviger til Apache Tomcat-mappen, og finn og rediger service.bat i bin-mappen.

2. Naviger til linjen s --JvmOptions9 og rediger den på følgende måte:

--JvmOptions9 "--add-opens=java.base/java.lang=ALL-UNNAMED#--add-opens=java.base/java.io=ALL-UNNAMED#--add-opens=java.base/java.util=ALL-UNNAMED#--add-opens=java.base/java.util.concurrent=ALL-UNNAMED#--add-opens=java.rmi/sun.rmi.transport=ALL-UNNAMED" ^

• Apache Tomcat
    • ESET PROTECT On-Prem: Vi anbefaler å installere den nyeste versjonen av Apache Tomcat 9.x.

• JDK

Hvis du har flere Java-versjoner installert på systemet, anbefaler vi at du avinstallerer tidligere Java-versjoner og bare beholder den nyeste versjonen.

Sørg for at Java, ESET PROTECT og Apache Tomcat har samme bitness (32-bit eller 64-bit for senere versjoner).

MDM planlagt for End of life

MDM-registrering av mobilenheter ved hjelp av en QR-kode fungerer ikke for JDK 11.0.1 og OpenJDK 11.0.1. MDM-registrering av mobilenheter ved hjelp av en QR-kode fungerer bare for Amazon Corretto 8u192.

ESET PROTECT On-Prem Mobile Device Management-komponenten er planlagt for End of Life

Jeg installerer ESET PROTECT Server fra et alt-i-ett-installasjonsprogram.

Installer Amazon Corretto (JDK)

Klikk for å utvide
Amazon Corretto 11, 17 og 21 (JDK)

Denne prosedyren beskriver installasjonsprosessen for Amazon Corretto 17 eller 21.

En lignende prosedyre kan brukes når du installerer andre støttede versjoner av Amazon Corretto.

1. Last ned Windows .msi-installasjonsfilen for Amazon Corretto 17 eller Amazon Corretto 21.

2. Dobbeltklikk på .m si-filen for å starte installasjonsveiviseren.

3. Følg trinnene i veiviseren.

Du har mulighet til å angi en egendefinert installasjonsbane. Som standard installeres Amazon Corretto 17 på C:\Program Files\Amazon Corretto\. Hvis du angir en egendefinert bane, må du notere den til neste trinn.

4. Når installasjonsveiviseren er ferdig, angir du miljøvariablene JAVA_HOME og PATH.

Sett JAVA_HOME til installasjonsstedet, og legg merke til at katalogen inneholder den aktuelle installerte versjonen. Se følgende eksempler for versjon 17 og 21.

• Versjon 17: Angi JAVA_HOME som C:\Program Files\Amazon Corretto\jdk17.0.10_7. Legg til %JAVA_HOME%\bin i den gjeldende PATH-variabelen.
  • Versjon 21: Angi JAVA_HOME som C:\Program Files\Amazon Corretto\jdk21.0.2_13. Legg til %JAVA_HOME%\bin i den gjeldende PATH-variabelen.
Byggnumrene kan endres

Hver versjon (17 og 21) inneholder versjonsnumre i mappen "version" under C:\Program Files\Amazon Corretto. Disse numrene kan endres i fremtiden (når en nyere versjon lanseres).

1. Kontroller installasjonen ved å kjøre java -version i en ledetekst. Du bør se følgende utdata.

Versjon 17 openjdk versjon "17.0.10" 2024-01-16 LTS OpenJDK Runtime Environment Corretto-17.0.10.7.1 (build 17.0.10+7-LTS) OpenJDK 64-Bit Server VM Corretto-17.0.10.7.1 (build 17.0.10+7-LTS, blandet modus, deling) Versjon 21 openjdk versjon "21.0.2" 2024-01-16 LTS OpenJDK Runtime Environment Corretto-21.0.2.13.1 (build 21.0.2+13-LTS) OpenJDK 64-Bit Server VM Corretto-21.0.2.13.1 (build 21.0.2+13-LTS, blandet modus, deling)

Migrere den eksisterende ESET PROTECT Web Console til å bruke JDK

Du kan migrere din eksisterende webkonsoll fra Oracle Java JDK til en alternativ. Velg ett av migreringsscenariene nedenfor basert på din nåværende Apache Tomcat-versjon.

Migreringsscenario for Tomcat-versjon 7.0.90 og nyere

Dette migreringsscenariet krever ikke at du installerer Apache Tomcat på nytt.

1. Naviger til plasseringen for Apache Tomcat (for eksempel C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\bin\Tomcat7w.exe)

2. I vinduet Egenskaper for Apache Tomcat 7 klikker du på fanen Generelt og deretter på knappen Stopp for å stoppe Apache Tomcat-tjenesten.

3. Avinstaller din nåværende JDK.

4. Installer ønsket JDK.

5. Gå tilbake til vinduet Egenskaper for Apache Tomcat og klikk på Java-fanen.

6. Under Java Virtual Machine-banen velger du riktig bane til jvm.dll-filen basert på JDK-en (for eksempel, for Amazon Corretto, C:\Program Files\Amazon Corretto\jdk11.0.7\bin\jvm.dll)

7. Gå tilbake til kategorien Generelt, og klikk på Start for å starte Apache Tomcat-tjenesten.

8. Kontroller at du kan logge på webkonsollen.

Migreringsscenario for Tomcat versjon 7.0.88 og tidligere

Dette migreringsscenariet krever at du installerer Apache Tomcat på nytt.

1. Sikkerhetskopier de nødvendige filene:
    C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\.keystore
    C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\conf\Server.xml
    C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\conf\Tomcat-users.xml
    C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\conf\Serverinfo.properties
    C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\webapps\era\WEB-INF\classes\sk\eset\era\g2webconsole\server\modules\config\EraWebServerConfig.properties

2. Last ned og kjør JDK-installasjonsprogrammet.

3. Hvis du vil endre hvilken JDK som brukes av Apache Tomcat, må du installere Apache Tomcat på nytt.

4. Hvis du kjører mer enn Web Console på din forekomst av Apache Tomcat, anbefaler vi at du sjekker den offisielle dokumentasjonen for oppgradering/migrering av Apache Tomcat.

5. Hvis du bruker et egendefinert SSL-sertifikat som er lagret i Tomcat-mappen, må du sikkerhetskopiere sertifikatet.

6. Avinstaller den gjeldende versjonen av Apache Tomcat.

7. Slett følgende mappe hvis den fortsatt finnes i systemet:

C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.

8. Kjør Apache Tomcat-installasjonsprogrammet fra ESET PROTECT All In One-installasjonsmappen. Under installasjonen velger du banen til JDK-en du vil bruke i stedet for Java SE (for eksempel C:\Program Files\Amazon Corretto\jre8).

9. Når du er ferdig, fjerner du merket i avmerkingsboksen ved siden av Kjør Apache Tomcat.

10. Kontroller at Apache Tomcat-tjenesten ikke kjører.

11. Kopier filen era.war fra installasjonsmappen til mappen Apache Tomcat webapplikasjoner: Klikk på StartApache Tomcat → Tomcat Program Directory og åpne mappen webapps (på de fleste Windows-operativsystemer - C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\webapps)

12. Det tar noen minutter før filene er hentet ut og Web Console er installert. Installasjonen kjører lydløst, men du kan bekrefte at installasjonen er vellykket ved å se at era-mappen finnes i webapps-mappen.

13. Hvis du kjører webkonsollen (Apache Tomcat) på en annen datamaskin enn serverkomponenten, må du gjenopprette den sikkerhetskopierte filen EraWebServerConfig.properties til den opprinnelige plasseringen.

14. Kontroller at Apache Tomcat bruker JDK-en du valgte. Det gjør du ved å klikke på StartAlle programmerApache Tom cat → Overvåk Tomcat. I Java-fanen under Java Virtual Machine skal du finne banen til JDK-en du valgte.

15. Du kan nå starte Apache Tomcat-tjenesten og kontrollere at Web Console kjører uten problemer.