[KB2711] Ofte stilte spørsmål om ESET Mobile Security for Android

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Utgave

Løsning

VANLIGE SPØRSMÅL

1. Hvordan installerer jeg ESET Mobile Security for Android?
    Last ned og installer ESET Mobile Security for Android.
  1. Hvordan kommer jeg i gang med ESET Mobile Security for Android-appen?
    Besøk vår interaktive kom i gang-side for å få hjelp til å laste ned, installere, aktivere og konfigurere ESET Mobile Security for Android.
  1. Hvor får jeg tak i ESET Mobile Security for Android?
  1. Jeg abonnerer på en tidligere versjon av ESET Mobile Security for Android - er jeg kvalifisert for en gratis oppgradering til det nye Android-produktet?
    Ja. Brukere med et gyldig ESET Mobile Security for Android-abonnement kan oppgradere til den nyeste versjonen gratis. Følg instruksjonene for oppgraderingsvarselet på enheten din. Oppgrader ESET Mobile Security for Android til den nyeste versjonen.
  1. Jeg har et Multi-Device Security-abonnement - kan jeg installere ESET Mobile Security fra Amazon.com eller Google Play?
    Ja, du kan laste ned ESET Mobile Security og aktivere det med ditt ESET-utstedte brukernavn og passord.
  1. Er det noen forskjell i produktfunksjonene mellom Google Play-, Amazon Appstore- og ESET Webshop-versjonene av ESET Mobile Security?
    De fleste funksjonene i appen er tilgjengelige for alle leverandører. Dette er de eneste forskjellene mellom de ulike versjonene av ESET Mobile Security:
  • Versjonen som lastes ned fra Google Play, har et ekstra alternativ for å sende kampanjekoder til vennene dine.
  • Versjonsnumrene kan variere fra leverandør til leverandør.
  1. Hvordan aktiverer jeg premiumfunksjoner i ESET Mobile Security for Android?
    Aktiver premiumfunksjoner i ESET Mobile Security.
  1. På hvor mange enheter kan jeg installere ESET Mobile Security?
    Hvis du har kjøpt ESET Mobile Security via Google Play eller Amazon.com, kan du installere ESET Mobile Security eller ESET Smart TV Security på opptil fem separate enheter med samme e-postkonto.
  1. Kan jeg installere ESET Mobile Security for Android på en forankret enhet?
    Du kan installere ESET Mobile Security for Android på en forankret enhet. ESET anbefaler imidlertid ikke å bruke en rotfestet enhet, og det er ikke sikkert at ESETs tekniske support kan gi support til kunder som har ESET Mobile Security for Android installert på rotfestede enheter.
  1. Hva er systemkravene for at ESET Mobile Security for Android skal fungere på mobilenheten min?
  • ESET Mobile Security for Android er kompatibel med alle offentlig tilgjengelige versjoner av Android, versjon 6 og nyere.
  • ESET Mobile Security krever Google Play-tjenester for å fungere korrekt.
  • ESET Mobile Security støttes ikke på enheter uten Google Play-tjenester, for eksempel enkelte Huawei-enheter.
  • Anti-phishing integreres med de vanligste nettleserne som er tilgjengelige på Android OS. Generelt er anti-phishing-beskyttelse tilgjengelig for standard nettlesere som er forhåndsinstallert på Android-enheter.
  1. Vil ESET Mobile Security for Android fungere på nettbrettet mitt? Hva med Kindle Fire?
    Alle aktuelle funksjoner i ESET Mobile Security for Android er kompatible med nettbrett som kjører Android versjon 6 og nyere. Tyverisikring og anropsfilter er ikke tilgjengelig på nettbrett som ikke støtter anrop eller meldinger.

Den nyeste versjonen av ESET Mobile Security for Android støtter ikke Kindle Fire (første generasjon). Fungerer ESET Mobile Security for Android på nettbrettet mitt?
  1. Hvorfor er ikke SIM Guard tilgjengelig i min versjon av ESET Mobile Security for Android?
    SIM Guard er ikke tilgjengelig på visse CDMA- og WCDMA-mobilenheter. Hvis SIM Guard ikke er tilgjengelig på mobilenheten din, utgjør ikke dette noen sikkerhetsrisiko.
  1. Hva er Payment Protection i ESET Mobile Security for Android?
    Payment Protection er en premiumfunksjon som gir ekstra sikkerhet mot avansert phishing og andre angrep på bank- og betalingsapplikasjoner. Du finner mer informasjon i Payment app Online Help-emnet.
  1. Hvordan forhindrer jeg at ESET Mobile Security for Android deaktiveres på Huawei- og Xiaomi-enheter med MIUI ROM?
    Trykk på InnstillingerAvanserte innstillinger → BatterihåndteringBeskyttede apper og merk ESET Mobile Security som Beskyttet, eller gå til nettstedet Don't kill my app for mer informasjon.
  1. Hvordan mottar jeg oppdateringer for ESET Mobile Security for Android?
    Kjøp i Google Play Store og Amazon Appstore vil automatisk laste ned oppdateringer av deteksjonsmotorer og moduler via Google Play eller Amazon Appstore når de blir tilgjengelige. Det finnes to viktige oppdateringstyper for ESET Mobile Security for Android:

Alle oppdateringer til ESET Mobile Security for Android lastes ned via enhetens datatilkobling. Du er ansvarlig for alle kostnader knyttet til nedlasting av moduloppdateringer (for eksempel dataoverføringsavgifter og roamingavgifter).

1. Jeg kjøpte ESET Mobile Security for Android på ESET.com, kan jeg bruke Google Play- eller Amazon Appstore-versjonen?
    Ja, hvis du vil bytte til Google Play- eller Amazon-versjonen, laster du ned appen fra en av disse tjenestene og installerer den over den forrige versjonen av ESET Mobile Security.

Du kan også laste ned ESET Mobile Security for Android fra Google Play eller Amazon Appstore og aktivere den med abonnementet du har kjøpt på ESET.com.

1. Jeg har kjøpt ESET Mobile Security for Android fra Google Play, men kan ikke aktivere det. Hva skal jeg gjøre?
    Hvis aktivering av ESET Mobile Security fra Google Play mislyktes, trenger du Google Wallet-transaksjons-e-posten som inneholder bestillingsnummeret og e-postkontoen som er knyttet til kjøpet, for å fullføre aktiveringen.
  1. Hvilken kundestøtte er tilgjengelig for ESET Mobile Security for Android?
    Alle versjoner av ESET Mobile Security for Android har kontekstuell hjelp på nettet. Trykk på spørsmålstegnet (?) øverst i en modul for å få tilgang til kontekstuell hjelp som er spesifikk for den modulen. Den kontekstuelle hjelpen inneholder detaljerte beskrivelser av funksjonene i en gitt modul.

Hvis du vil ha mer hjelp, trykker du på Meny på hovedmenyen i ESET Mobile Security for Android og deretter på Teknisk støtte. Her kan du få tilgang til ESETs kunnskapsbase eller fylle ut et støtteskjema for å sende problemet ditt direkte til ESETs tekniske støtte.

1. Finnes det en prøveversjon av ESET Mobile Security for Android?
    Hvis du vil prøve premiumfunksjonene i ESET Mobile Security, kan du abonnere på Premium-versjonen gratis de første 30 dagene. I løpet av denne perioden kan du når som helst si opp abonnementet. I tillegg finnes det en gratisversjon av programvaren. Hvilket ESET Mobile Security for Android-produkt har jeg (gratis eller Premium)?.
  1. Hvordan tilbakestiller jeg ESET HOME-passordet mitt?
    Tilbakestill sikkerhetspassordet for ESET Mobile Security for Android.
  1. Hvilket innhold slettes med Remote Wipe-funksjonen?
    ESET Remote Wipe-funksjonen sletter alle kontakter, meldinger, e-postmeldinger, installerte programmer, inkludert appbuffer, lokale kalendere, brukerprofil, nettleserhistorikk, bokmerker i Android-nettleseren, Google-kontoen din og innholdet på SD-kortet fra telefonen.
  1. Hvorfor finnes det ikke noe ESET-produkt for Windows Phone og Apple iOS (iPhone, iPad, iPod Touch)?
    Windows Phone og Apple iOS er proprietære operativsystemer med egne appbutikker. Du kan bare installere programvare på enheten din via disse butikkene. Utgiverne kontrollerer hver enkelt app og garanterer at den er fri for skadevare. Appene fra disse butikkene kan ikke skanne og slette andre programmer. I tillegg kjører hver app i sitt eget segment - en sandkasse - slik at selv om det følger med skadevare i en app, kan den ikke installeres og spres til andre programmer.
  1. Kan jeg bruke ESET Mobile Security for Android på en enhet med to SIM-kort?
    ESET Mobile Security for Android støtter enheter med to SIM-kort, men ikke tyverisikring.
  1. Hvordan slutter jeg å motta spesialtilbud og nyheter fra ESET?
    Du får tilgang til dette alternativet i ESET Mobile Security ved å trykke på Meny Innstillinger Spesialtilbud.
  1. Hva skjer hvis en potensielt uønsket eller usikker app oppdages?
    ESET Mobile Security viser en advarsel hvis du prøver å installere en potensielt uønsket eller usikker app. Trykk på Fjern for å avinstallere appen, eller for å sende den i karantene trykker du på Meny øverst til høyre og velger Karantene. Hvis du vil ha flere alternativer, trykker du på Mer info for å se detaljert informasjon om trusselen. Hvis du stoler på appen, kan du ignorere advarselen og fortsette å bruke appen ved å trykke på Meny-ikonet øverst til høyre og velge alternativetIgnorer.
  1. Hvordan slår jeg av permanente varsler?
    Trykk på Meny → Innstillinger → Permanente varsler.
    Android 8-brukere: Trykk på og hold ESET Mobile Security You are protected-varselet i varslingslinjen på enheten, og trykk deretter på bryteren ved siden av Permanent varsel. Trykk på Ferdig.
  1. Hva er Adware Detector?
    Adware Detector er en ny funksjon i ESET Mobile Security som overvåker mistenkelige apper som viser popup-reklame selv når du ikke bruker appen aktivt. Les mer om hvordan du bruker Adware Detector.
  1. Hva er Network Inspector?
    Network Inspector er et diagnoseverktøy som gir informasjon om sikkerheten til ruteren din. Det viser også en liste over enheter som er koblet til nettverket.

For mer informasjon les ESET Network Inspector FAQ.

2. Hvordan overfører jeg ESET Mobile Security for Android fra min gamle til min nye telefon?
    Last ned og installer ESET Mobile Security for Android på den nye enheten og legg til aktiveringsnøkkelen. Du kan administrere abonnementene dine i ESET HOME.

3. Jeg fikk en advarsel om begrensede innstillinger for ESET-mobilapplikasjonen som er installert fra .apk-filen på Android 13. Hva skal jeg gjøre?
    Les mer om Android 13 restrictions.

4. Hva er nytt i den nyeste versjonen av ESET Mobile Security for Android?
    Se hva som er nytt i den nyeste versjonen av EMSA.

Kjente problemer med ESET Mobile Security

For øyeblikket er det ingen kjente problemer med ESET Mobile Security for Android.

Personvernerklæring for apptillatelser

ESET bruker ikke disse tillatelsene til datainnsamling eller markedsføring. For å beskytte personopplysningene dine og Android-enhetens ressurser trenger ESET Mobile Security for Android tilgang til eller kontroll over bestemte enhetsfunksjoner. Du finner en detaljert forklaring av hver enkelt tillatelse i tabellen nedenfor.

Permission settings for Android 6 (Marshmallow)

If you receive the message "Screen overlay detected" after granting permissions in your ESET mobile product for Android, update your overlay settings to resolve the issue.

Følg disse trinnene for å se hvilke tillatelser ESET Mobile Security for Android har fått etter installasjonen:

1. Trykk på Innstillinger→ Apper (eller Administrer applikasjoner) for å åpne enheten (i noen tilfeller Meny → Innstillinger).
  1. Trykk på ESET Mobile Security for å se appens spesifikke tillatelser.

For at anti-phishing skal fungere som det skal og beskytte deg mot farlige nettsteder, du må tillate tilgjengelighetsfunksjonen.

Tillatelser for Android versjon 6 og nyere

ESET Mobile Security bruker dynamiske tillatelser for Android versjon 6 og nyere. Du blir bedt om å tillate apptillatelser første gang du bruker appfunksjonene som krever disse tillatelsene.

Permission settings for Android 6 (Marshmallow)

If you receive the message "Screen overlay detected" after granting permissions in your ESET mobile product for Android, update your overlay settings to resolve the issue.

Applikasjonsfunksjon Applikasjonstillatelse Bruk av ESET Mobile Security & Antivirus
Installasjon Lese telefoninformasjon

Kobler abonnementet til den unike enhetsidentifikatoren for å aktivere produktet

Lese filer

Får tilgang til filene dine og søker etter trusler for å beskytte enheten

Antivirus Les filer

Får tilgang til filene dine og søker etter trusler for å beskytte enheten din

Anropsfilter Få tilgang til anrop

Stopper uønskede anrop

Anti-phishing Overvåker handlingene dine

Gir deg beskjed når du samhandler med apper

Henter vindusinnhold

Inspiserer innholdet i vinduene du samhandler med

Kontroll av tyverisikring på nettet Plassering

Får tilgang til enhetens posisjon for å rapportere den i tilfelle enheten blir meldt savnet

Få tilgang til kamera

Tar bilder når enheten blir stjålet

Tyverisikring av sim-kort Leser av telefoninformasjon

Registrerer fjerning av SIM-kort

Sender meldinger

Varsler betrodde kontakter om at et betrodd SIM-kort er borte

Lese kontakter

Slik velger du en kontakt fra telefonen

Tegn over andre apper

Nødvendig for at tyverisikringen skal kunne låse enheten i tilfelle den blir stjålet. (Hvis du laster ned ESET Mobile Security fra Google Play, er denne tillatelsen aktivert som standard)