Problema
- Produsul dumneavoastră ESET vă notifică cu privire la o aplicație potențial nedorită JS/Mindspark.E
- Produsul dumneavoastră ESET vă notifică cu privire la o aplicație potențial nedorită JS/Spigot
- Detecția JS/Mindspark.E (și variantele sale) este o aplicație potențial nedorită care este de obicei adăugată la un browser Google Chrome ca o extensie. Puteți alege să eliminați această extensie din browser sau puteți exclude aplicația din scanare.

Detalii
ESET va curăța extensia detectată; cu toate acestea, atunci când Chrome este redeschis, alerta de amenințare PUA va reveni. Acest lucru se întâmplă atunci când utilizatorul este conectat la Chrome și Chrome încearcă să sincronizeze extensiile iar și iar după ce ESET le șterge.
Vă recomandăm ca produsul dumneavoastră ESET să fie configurat pentru a detecta aplicații cu potențial nedorit, cu potențial nesigur și suspecte. Scanarea nu va curăța aplicațiile pentru care detectarea nu este activată.
Soluție
Pentru a elimina extensia din browser, urmați instrucțiunile de mai jos. Începeți cu partea I și treceți la partea II numai dacă problema nu este rezolvată.
I. Eliminați toate extensiile Chrome suspecte
- Faceți clic pe pictograma de meniu Personalizare și control
din bara de instrumente Google Chrome și apoi extindeți Mai multe instrumente. - Faceți clic pe Extensii din meniul lateral.

Figura 1-1
- Faceți clic pe pictograma coșului de gunoi din dreptul extensiei pe care doriți să o eliminați.

Figura 1-2
- Faceți clic pe pictograma Meniu de personalizare și control
din bara de instrumente Google Chrome și extindeți Mai multe instrumente (consultați Figura 1-1). - Faceți clic pe Clear browsing data din meniul lateral.
- Selectați caseta de selectare Imagini și fișiere în cache.
- Faceți clic pe Clear Browsing Data (Ștergere date de navigare).

Figura 1-3
Dacă continuați să primiți notificări ESET sau sunteți conectat la Chrome, continuați cu partea II de mai jos.
II. Dezactivați sincronizarea extensiilor
- Faceți clic pe pictograma de meniu Personalizare și control
din bara de instrumente Google Chrome și apoi faceți clic pe Setări.

Figura 2-1
- Sub secțiunea Persoane, faceți clic pe secțiunea "Sincronizare" de sub numele profilului dvs.

Figura 2-2
- În secțiunea Advanced sync settings (Setări avansate de sincronizare ), faceți clic pe comutatorul Sync everything (Sincronizează totul ) pentru a-l dezactiva și apoi faceți clic pe comutatorul Extensions (Extensii ) pentru a-l dezactiva.

Figura 2-3