[KB6551] Du mottar en melding "JS/Mindspark.E potensielt uønsket program"

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Problemstilling

  • ESET-produktet ditt varsler deg om et JS/Mindspark.E potensielt uønsket program
  • ESET-produktet ditt varsler deg om et potensielt uønsket program av typen JS/Spigot
  • Deteksjonen JS/Mindspark.E (og dens varianter) er et potentially unwanted application som vanligvis legges til i en Google Chrome-nettleser som en utvidelse. Du kan velge å fjerne denne utvidelsen fra nettleseren din, eller du kan exclude the application from scanning.

Detaljer

ESET fjerner den oppdagede utvidelsen, men når Chrome åpnes på nytt, kommer PUA-varselet tilbake. Dette skjer når brukeren er logget på Chrome og Chrome forsøker å synkronisere utvidelsene om og om igjen etter at ESET har slettet dem.

Vi anbefaler at ESET-produktet ditt er konfigurert til å oppdage potensielt uønskede, potensielt usikre og mistenkelige programmer. Skanningen vil ikke rense programmer som ikke er aktivert.

Løsning

Følg instruksjonene nedenfor for å fjerne utvidelsen fra nettleseren din. Begynn med del I, og fortsett bare til del II hvis problemet ikke er løst.

I. Fjern alle mistenkelige Chrome-utvidelser

  1. Klikk på ikonet Tilpass og kontroll på verktøylinjen i Google Chrome, og utvid deretter Flere verktøy.
  2. Klikk på Utvidelser i sidemenyen.

Figur 1-1

  1. Klikk på søppelbøtteikonet ved siden av utvidelsen du vil fjerne.

Figur 1-2

  1. Klikk på ikonet Tilpass og kontroller på verktøylinjen i Google Chrome, og utvid Flere verktøy (se Figur 1-1).
  2. Klikk på Slett nettleserdata fra sidemenyen.
  3. Merk av for Bufrede bilder og filer.
  1. Klikk på Slett nettleserdata.


Figur 1-3

Hvis du fortsetter å motta ESET-varsler eller er logget på Chrome, går du videre til del II nedenfor.


II. Deaktiver synkronisering av utvidelser

  1. Klikk på ikonet Tilpass og kontroller på verktøylinjen i Google Chrome, og klikk deretter på Innstillinger.

Figur 2-1

  1. Under Personer klikker du på "Synkroniser" under profilnavnet ditt.

Figur 2-2

  1. I delen Avanserte synkroniseringsinnstillinger klikker du på Synkroniser alt for å deaktivere det, og deretter klikker du på Utvidelser for å deaktivere det.

Figur 2-3