Problema
- Jūsų ESET produktas praneša apie potencialiai nepageidaujamą programą JS/Mindspark.E
- Jūsų ESET produktas praneša apie JS/Spigot potencialiai nepageidaujamą programą
- Aptikta JS/Mindspark.E (ir jos variantai) yra potencialiai nepageidaujama programa, kuri paprastai pridedama prie "Google Chrome" naršyklės kaip plėtinys. Galite nuspręsti pašalinti šį plėtinį iš savo naršyklės arba galite pašalinti programą iš nuskaitymo.

Išsami informacija
ESET išvalys aptiktą plėtinį, tačiau vėl atidarius "Chrome" grįš įspėjimas apie PUA grėsmę. Taip atsitinka, kai naudotojas yra prisijungęs prie "Chrome" ir "Chrome" bando vėl ir vėl sinchronizuoti plėtinį po to, kai ESET jį pašalina.
Rekomenduojame, kad jūsų ESET produktas būtų sukonfigūruotas aptikti potencialiai nepageidaujamas, potencialiai nesaugias ir įtartinas programas. Skenavimas neišvalys programų, kurių aptikimas neįjungtas.
Sprendimas
Norėdami pašalinti plėtinį iš naršyklės, vadovaukitės toliau pateiktomis instrukcijomis. Pradėkite nuo I dalies ir pereikite prie II dalies tik tada, jei problema neišspręsta.
I. Pašalinkite visus įtartinus "Chrome" plėtinius
- 1. Spustelėkite "Google Chrome" įrankių juostoje esančią meniu piktogramą " Pritaikyti ir valdyti"
, tada išskleiskite " Daugiau įrankių". - Šoniniame meniu spustelėkite Priedai.

1-1 pav
- Spustelėkite šiukšliadėžės piktogramą šalia plėtinio, kurį norite pašalinti.

1-2 paveikslėlis
- Spustelėkite "Google Chrome" įrankių juostoje esančią meniu piktogramą Tinkinti ir valdyti
ir išskleiskite Daugiau įrankių (žr. 1-1 paveikslėlį). - Šoniniame meniu spustelėkite Išvalyti naršymo duomenis .
- Pažymėkite žymimąjį langelį Cached images and files (spartieji vaizdai ir failai).
- Spustelėkite Išvalyti naršymo duomenis.

1-3 pav
Jei ir toliau gaunate ESET pranešimus arba esate prisijungę prie Chrome, toliau pereikite prie II dalies.
II. Išjunkite plėtinių sinchronizavimą
- Spustelėkite "Google Chrome" įrankių juostoje esančią meniu piktogramą Pritaikyti ir valdyti
, tada spustelėkite Nustatymai.

2-1 pav
- Skyriuje Žmonės spustelėkite po savo profilio pavadinimu esantį skyrių "Sinchronizuoti".

2-2 paveikslėlis
- Skyriuje " Išplėstiniai sinchronizavimo nustatymai " spustelėkite perjungiklį " Sinchronizuoti viską", kad jį išjungtumėte, tada spustelėkite perjungiklį " Priedai", kad išjungtumėte.

2-3 paveikslėlis