[KB8127] Slutt på levetiden for ESET lisensadministrator

Utgave

Slutt på levetiden for ESET Lisensadministrator

Den 30. juni 2022 nådde ESET License Administrator End of Life-status.

Detaljer

Klikk for å utvide

ESET License Administrator nådde statusen Begrenset støtte i mars 2020. Etterfølgeren, ESET Business Account, ble lansert i september 2018.

ESET Business Account-portalen gjør det mulig for eiere av ESET Business-lisenser å administrere alle lisensene sine på ett sted. Bedriftslisenser kjøpt etter september 2018 administreres i ESET Business Account-portalen. Du finner en sammenligning av ESET Business Account og ESET License Administrator i onlinehjelpen for ESET Business Account.

Løsning

ESET License Administrator har nådd End of Life-status 30. juni 2022.

ESET License Administrator må migrere lisenser fra ESET License Administrator til ESET Business Account.

Den 11. november 2021 ble følgende begrensninger innført i ESET License Administrator-portalen:

• Kan ikke opprette en ny sikkerhetsadministratorkonto
  • Kan ikke registrere skybaserte lisenser (Software as a Service)

Migrere lisensene dine fra ESET License Administrator til ESET Business Account

Før du fortsetter

For å migrere lisensen din fra ESET License Administrator til ESET Business Account må du ha lisensnøkkelen, lisensinnehaverens passord (eller påloggingsinformasjonen din) og tilgang til e-postadressen ESET-lisensen er registrert på.

Hvis du ikke kjenner lisensnøkkelen, contact technical support for ytterligere hjelp.

1. Åpne ESET Business Account og logg inn.

2. Hvis du ikke allerede har en konto, klikker du på Registrer deg gratis og oppretter en konto.

E-postadresse

For å få en sømløs lisensmigrering må den nye e-postadressen til ESET Business Account samsvare med den eksisterende e-postadressen til ESET License Administrator. Hvis den nye e-postadressen er forskjellig fra den eksisterende ESET License Administrator-adressen, må lisenspassordet oppgis for å migrere lisenser.

Figur 1-1
Klikk på bildet for å se det i større format i et nytt vindu
  1. Klikk på Lisenser → Angi lisensnøkkel. Hvis du allerede har en annen lisens i ESET Business-kontoen din, klikker du på LisenserLegg til lisens → Angi lisensnøkkel.
Figur 1-2
Klikk på bildet for å se det i større format i et nytt vindu
  1. Skriv inn eller kopier/lim inn lisensnøkkelen og klikk på Legg til lisens.
Figur 1-3
  1. Skriv inn eller kopier/lim inn passordet for lisensinnehaveren, og klikk på Bekreft.
ESET Business Account versjon 3.59 og nyere

I ESET Business Account versjon 3.59 og nyere trenger ikke brukere som migrerer lisensen sin fra ESET License Administrator til ESET Business Account, å skrive inn eller kopiere/lim inn et lisenspassord fra ESET License Administrator hvis lisensinnehaverens e-postadresse er den samme som e-postadressen til ESET Business Account-kontoen.

Figur 1-4
  1. Hvis du vil beholde ESET-sikkerhetsproduktet aktivert på enhetene dine, klikker du på Behold. I motsatt fall klikker du på Deaktiver.
Figur 1-5

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til ESET Online Help.

Vanlige spørsmål om ESET License Administrator End of Life

1. Vil ESET automatisk overføre ESET License Administrator-lisensene mine til ESET Business Account etter at ESET License Administrator End of Life er utløpt?
    Du kan bruke lisensen som er aktivert i ESET License Administrator til å aktivere enheter også etter at ESET License Administrator End of Life er utløpt (frem til lisensen utløper). Lisensen din forblir aktiv, og du kan tilordne den til ESET Business Account-kontoen din både før og etter at ESET License Administrator End of Life er utløpt. For dette formålet anbefaler vi at du arkiverer en e-post med lisensopplysningene du mottok fra ESET. ESET vil ikke migrere lisensene dine på vegne av deg.

2. Hvordan kan jeg overføre lisensen min fra ESET License Administrator til ESET Business Account?
    Følg retningslinjene for ESET Business Account for å få råd om hvordan du importerer lisenser fra ESET License Administrator til ESET Business Account.

3. Vil ESET Business Account be meg om lisenspassordet for ESET License Administrator?
    Siden april 2022 vil ESET Business Account kun be deg om å bekrefte lisensmigreringen ved å oppgi lisenspassordet hvis lisensinnehaverens e-postadresse er forskjellig fra e-posten som brukes til å logge på ESET Business Account (ESET Business Account-e-postadressen).

4. Hvordan kan jeg gjenopprette lisenspassordet mitt?
    Du kan gjenopprette lisenspassordet via ESET License Administrator. Når ESET License Administrator End of Life inntreffer og ESET License Administrator ikke er tilgjengelig, kan du kontakte ESETs kundeservice.

5. Blir lisensen og de aktiverte enhetene mine automatisk deaktivert når ESET License Administrator End of Lifeutløper?
    Hvis du er lisensinnehaver, forblir lisensen og de aktiverte enhetene dine aktive til lisensen utløper, men lisensen vil ikke lenger være tilgjengelig for Security Administrator. Enheter som er aktivert av Security Administrator, forblir aktive og beskyttet. Hvis lisensinnehaveren migrerer lisensen til ESET Business Account, vil sikkerhetsadministratoren bli informert om dette via e-post. Hvis sikkerhetsadministratoren trenger tilgang til lisensen, må vedkommende ha brukertilgang til lisensinnehaverens ESET Business Account-konto.

6. Vil ESET License Administrator End of Life påvirke mine lisenser og aktiverte enheter som administreres i sikkerhetsadministrasjonskonsoller som ESET PROTECT?
    Hvis du er lisensinnehaver, vil ikke lisensene og de aktiverte enhetene dine bli påvirket. Hvis du er sikkerhetsadministrator, se spørsmål 5.

7. Hva skjer med de aktiverte enhetene mine etter migrering fra ESET License Administrator til ESET Business Account?
    Systemet spør deg før migreringsprosessen om du ønsker å beholde enhetene dine aktive. Hvis du velger å beholde dem aktive, vil de vises i ESET Business Account-kontoen din. Hvis ikke, blir de automatisk deaktivert.

8. Hva skjer med enhetene mine som er aktivert av frakoblet lisensfil og selve frakoblet lisensfil etter lisensmigrering til ESET Business Account?
    Det har ingen innvirkning, enhetene dine forblir aktivert av frakoblet lisensfil, mens lisensen og frakoblet fil migreres til ESET Business Account.

9. Hva skjer med enhetene mine som er aktivert med frakoblet lisensfil etter migrering til ESET Business Account, hvis de tidligere var merketsom tilkoblet Internett?
    Enhetene migreres til ESET Business Account og merkes som tilkoblet Internett. Den frakoblede lisensfilen migreres også. Brukeren kan ikke generere andre frakoblede lisensfiler.

10. Hva skjer med enhetene mine som er aktivert med en hvitelistet frakoblet lisensfil etter migrering til ESET Business Account?
    Disse aktiverte enhetene forblir aktivert med hvitelistede frakoblede lisensfiler og vises ikke i ESET Business Account. Samtidig kan brukeren generere andre frakoblede lisensfiler i ESET Business Account.

11. Hva skjer med sikkerhetsadministratoren etter at ESET License Administrator End of Life?
    Enheter som er aktivert av sikkerhetsadministratoren, forblir aktive. Sikkerhetsadministratoren mister imidlertid muligheten til å aktivere nye enheter og tildele nye lisenser. Lisensinnehaveren bør opprette en brukerkonto for sikkerhetsadministratoren i ESET Business Account. Ellers mister sikkerhetsadministratoren tilgang til lisensen.

12. Hva skjer når sikkerhetsadministratoren migrerer lisenser til ESET Business Account-kontoen?
    Systemet ber lisensinnehaveren om en bekreftelse via e-post. Hvis lisensinnehaveren bekrefter handlingen, kan vedkommende ikke tilordne lisensen til sin ESET Business Account-konto, og sikkerhetsadministratoren får full kontroll.

13. Hva vil skje med ESET-produktene og administrasjonskonsollene som tillater bruk av sikkerhetsadministratorlegitimasjon?
    Produkter vil gradvis deaktivere muligheten til å bruke sikkerhetsadministratorlegitimasjon, mens du fortsatt kan bruke ESET Business Account-brukerlegitimasjon og ESET Business Account-nettstedsbrukerlegitimasjon.

14. Har jeg mulighet til å laste ned eldre filer i ESET Business Account?
    Ja, men eldre lisensfiler var tilgjengelige for ESET-produkter i versjon 5 og tidligere. Alle disse produktversjonene er avsluttet, og det er derfor ikke lenger mulig å laste ned eldre filer for dem.

15. Hvordan påvirker ESET License Administrator End of Life endepunkts- og administrasjonsprodukter?
    Bare fullt støttede versjoner av ESETs endepunkts- og sikkerhetsadministrasjonsprodukter vil ta i bruk endringer som gjelder ESET License Administrator End of Life. For mer informasjon om støttede versjoner av ESET-produkter, se ESET End of Life Policy. Kjente problemer kan oppstå ettersom endringene som gjelder ESET License Administrator End of Life, vil bli implementert gradvis frem til slutten av 2022.

16. Hva om jeg ønsker å migrere lisensen min tilbake til ESET License Administrator?
    Prosessen med å migrere ESET License Administrator-lisensen til ESET Business Account er irreversibel. Hvis du har problemer, kan du kontakte ESETs kundeservice.