[KB3207] Hoe maak ik een geplande scan in mijn ESET product?

Probleem

• ESET Smart SecurityPremium, ESET Internet Security, ESET NOD32 Antivirus
  • Plan een wekelijkse grondige scan van uw systeem (aanbevolen)

Oplossing

1. Open uw ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?
  2. Klik op Hulpmiddelen  Meer hulpmiddelen

1. Klik op Planner.

1. Klik op taak toevoegen.

1. In het Taaknaam veld, voert u de gewenste naam voor de nieuwe taak in. Bij taaktype kiest u uit de lijst voor Computerscan op aanvraag en klik daarna op volgende.

1. In het taaktijden venster, kiest u voor wekelijks en klikt u daarna op volgende.

1. Geef het tijdstip van de geplande scan. Om de kans dat een scan zal worden onderbroken te minimaliseren, is het het beste om een tijd te kiezen wanneer de computer niet word gebruikt. Klik daarna op Volgende.

1. Geef een alternatieve tijd voor de taak In het geval dat het niet op het geplande tijdstip (bijvoorbeeld als de computer is uitgeschakeld). Klik op Volgende. U kunt het beste kiezen voor Meteen, als de tijd sinds vorige keer uitvoeren groter is dan een opgegeven waarde. Daar kunt u dan zelf de tijd bepalen.

1. Selecteer het selectievakje naast de computer. Klik daarna op het instellingen icon om de dieptescan te selecteren, en klik dan op OK.

1. De geplande scan die u heeft gemaakt wordt weergegeven in de planner. Vanaf dit punt, zal deze worden uitgevoerd op de tijd die u geconfigureerd heeft. Als de computer in de slaapstand of  uitstaat, wordt de scan niet gestart. De computer moet volledig ingeschakeld zijn.