[KB2256] Wat is het verschil tussen normale ESET product updates en Programa onderdelen Updates (PCUs)?

Details

Uw ESET product is gemaakt om te functioneren als een uitbreidbaar framework. U hebt het basis product, de engine, die de kernel service van het product omvat en een aantal andere componenten zoals filter drivers. De gebruikersinterface en het online hulp gedeelte is ook onderdeel van het basis product.

De engine, die onderdeel uitmaakt van het basis product, maakt veel gebruik van modules. Een ESET module is een soort bibliotheek die verschillende functies uitvoert zoals een Antivirus/spyware, de-archiving, geavanceerde heuristiek/emulatie, zelfverdediging, firewall en antispam.

De engine en modules maken gebruik van "viruskenmerken updates", deze zorgen ervoor dat ze Malware kunnen voorkomen, detecteren en verwijderen. Vaak worden deze updates "Database met viruskenmerken Updates" genoemd.

De daadwerkelijke hoeveelheid klassieke parasitische bestand infecterende virussen is relatief klein vergeleken met de hoeveelheid agents, bots, wachtwoord dieven, Trojans, worms en andere vormen van malware die verschijnen op een dagelijkse basis. Het is misschien wel beter om de updates "malware kenmerken database updates" te noemen, omdat deze veel vaker voorkomen. Uitbuitingen en bedreigingen worden ook gedetecteerd door het programma, deze worden gebruikt om gevaarlijke code in een systeem te implementeren, maar bevatten zelf geen malware (een voorbeeld hiervan is een web-based attack).

Wanneer een ESET programma een "database met viruskenmerken update" download, is dit meestal een nieuwe lijst met kenmerken van de hiervoor genoemde bedreigingen aan het downloaden. Dit is alleen niet altijd het geval, omdat ESET gebruik maakt van een modulaire architectuur, kunnen updates voor de modules (bibliotheken) hier ook in zitten. Het gebeurd alleen (bijna) nooit dat een module update alleen komt, zonder database update, dit komt omdat deze vaak in-line word gedistribueerd (Piggy-backed) met de database met viruskenmerken update.

De database met viruskenmerken informatie wordt weergegeven in het hoofdmenu van de grafische gebruikers interface. Het kan ook weergegeven worden door met de muis over het ESET icoon in het Windows notificatie gedeelte (rechts onderin) te gaan. Ook worden de updates in een RSS feed weergegeven. U kunt dit bekijken door naar de ESET ThreatSense® Updates pagina te gaan.

Viruskenmerken en module updates updaten niet alleen de onderdelen van het programma die deel uitmaken van het framework, zoals de engine, gebruikers interface en online help. Om deze componenten te updaten moet er een PCU plaats vinden. Wanneer er een PCU plaatsvindt, download het programma een complete kopie van de laatste versie en voert hij deze uit om een upgrade uit te kunnen voeren.

Oplossing

Reguliere product updates

Uw ESET product zal meerdere keren per dag een controle uitvoeren voor de database met viruskenmerken. Deze updates zorgen ervoor dat u beveiligd bent tegen de laatst bekende bedreigingen.

Figuur 1-1

Programma Componenten Update (PCU)

Een Programma Component Update (PCU) staat los van de database met viruskenmerken. Database updates bevatten de laatste versie van het ESET product.
Deze worden, net als de reguliere updates, automatisch gedaan vanuit de software, maar komen minder vaak voor dan reguliere updates.