[KB2872] Ik kan geen e-mails meer verzenden of ontvangen na het installeren van ESET Smart Security Premium of ESET Internet Security

Probleem

• U ervaart moeilijkheden met het verzenden en ontvangen van e-mail na het installeren van ESET Smart Security(Premium) of ESET Internet Security
  • Dit artikel is van toepassing op de volgende producten:
    • ESET Internet Security
    • ESET Smart Security Premium

Ik kan wel e-mails ontvangen maar niet verzenden

Oplossing

Upgrade naar de laatste versie!

Veel van de problemen die u ervaart met uw ESET product zijn opgelost in de laatste versie. We raden u aan om te upgraden naar de laatste versie van ESET:

Schakel de Persoonlijke firewall uit  om te zien of dit effect heeft op de connectie tussen uw computer en de e-mail server.

1. Open uw ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op Instellingen → Netwerkbeveiliging.

Figuur 1-1
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

3. Klik op het tandwiel icoon achter Persoonlijke firewall en selecteer Firewall tijdelijk uitschakelen (alle verkeer toestaan). Zodra de Persoonlijke firewall is uitschakelt controleert u of wel e-mail kan verzenden en ontvangen.

Figuur 1-2
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

4. Als dit uw problem niet oplost, verwijder uw ESET product en controleer om te zien of u nu wel succesvol e-mail kan verzenden en ontvangen.
  1. Als het probleem nog niet is opgelost na het verwijderen en opnieuw installeren van uw ESET product controleert u alstublieft het volgende:
  • u heeft een actieve internet verbinding
  • u kunt wel e-mails verzenden en ontvangen als u uw account direct via de website gebruikt maakt van de dienst (bijvoorbeeld, http://www.hotmail.nl)
  • Microsoft Outlook staat goed ingesteld om uw e-mail te ontvangen
  1. Zodra uw probleem is opgelost, herinstalleer uw ESET product.