[KB2900] Hoe zet ik de opstartscan tijdelijk uit?

Probleem

• De opstartscan van het systeem blijft hangen of duurt te lang

Het uitzetten van de ESET opstartscan kan risico’s met zich meebrengen

De volgende procedure is slechts een tijdelijke oplossing om de werking van een ander programma mogelijk te maken. Als het mogelijk is, raden wij u aan eerst te controleren of er andere manieren zijn om op te starten. ESET is niet in staat om ondersteuning voor applicaties van derden te verstrekken.

Details

Standaard zal uw ESET beveiliging product-programma's het geheugen scannen wanneer u de computer opstart. Als uw systeem bij het opstarten een ongewoon lange tijd in beslag neemt, kunt u tijdelijk de scan bij het opstarten van het systeem uitzetten om te kijken of het niet aan een ander programma ligt. Om dit te doen, volg dan de onderstaande stappen:

Oplossing

1. Open uw ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op Hulpmiddelen → Meer hulpmiddelen.

Figuur 1-1

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Planner

Figuur 1-2

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Verwijder het vakje naast Automatische eerste scan.

Figuur 1-3

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Start uw pc opnieuw op.

De opstartscan zal nu uitgezet zijn. Om de opstartscan weer aan te zetten volgt u de vorige stappen en zet u het vinkje weer aan.