[KB2909] Geavanceerde scan opties in ESET Windows producten

Probleem

Dit artikel is van toepassing op de volgende producten

• ESET NOD32 Antivirus
  • ESET Internet Security
  • ESET Smart Security Premium

Details

De standaard scaninstellingen zijn zo geconfigureerd om de prestaties en de beveiliging van uw computer te maximaliseren. Echter zijn sommige opties niet ingeschakeld binnen het standaardprofiel om scantijden laag te houden en conflicten te voorkomen. U kunt deze opties inschakelen om een grondige scan van uw systeem uit te voeren, of definieer scanparameters voor specifiek gebruik.

Oplossing

Voer een volledige systeem scan uit

De standaard computer scan zondert een aantal locaties uit die hoogst waarschijnlijk geen malware kunnen bevatten. Om uw ESET product in te stellen om uw gehele systeem te scannen, kunt u de onderstaande stappen volgen:

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op Computerscan → Geavanceerde scans, en selecteer Aangepaste scan.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op het tandwiel icoon  en selecteer dieptescan bij Scanprofiel.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Selecteer het vinkvakje naast Deze computer en klik op Scannen.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Schakel scannen bij inactieve status in

U kunt de scan bij inactieve status inschakelen om de computer automatisch te laten scannen op het moment dat het system weinig gebruik maakt van de systeembronnen. Om dit in te stellen, kunt u onderstaande stappen volgen:

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op F5 op het toetsenbord om de geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op Antivirus → Scannen bij inactieve status.
  1. Klik op de schakelaar naast Scannen bij inactieve status inschakelen. Om deze in te schakelen

Scannen bij inactieve status instellingen

Bewerk Scannen bij inactieve status om in te stellen wanneer de scan gestart moet worden. Standaard zijn Scherm of schermbeveiliging uitschakelen, Computer vergrendeling en Afmelden van de gebruiker geselecteerd

1. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Figuur 2-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Geavanceerde scan opties

Met de instellingen die beschikbaar zijn in de ThreatSense parameters, kunt u de type bestanden die gescant moeten worden opgeven, de methodes van het scannen aanpassen en de standard actie bij het vinden van een bedreiging aanpassen. Volg de instructies hieronder om de instellingen te veranderen:

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op F5 op het toetsenbord om de geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op Antivirus → Computerscan op aanvraag.

Figuur 3-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Basis

Geselecteerd profiel: Scan profielen geven u de mogelijkheid om uw scan instellingen op te slaan (scan doelen, methodes en andere instellingen). Het is mogelijk om een van de drie vooraf ingestelde scan profielen te gebruiken (Diepte scan, Smart scan of Scan via het context menu). Zie hieronder voor omschrijvingen van deze vooraf ingestelde profielen.  :

• Smart scan: Dit is het standaard scan profile. De Smart scan gebruikt Smart Optimalization technologie, deze technologie zal geen bestanden scannen welke in eerdere scans niet besmet waren en sinds de laatste scan niet meer zijn aangepast. Dit staat ESET toe om snellere scans uit te voeren met een minimale impact op systeem veiligheid.

• Dieptescan: Het dieptescan profiel gebruikt geen Smart optimalisatie, zodat er geen bestanden worden uitgesloten van het scannen met behulp van dit profiel.

• Scan van context menu: Het is ook mogelijk om een scan op te vragen voor een bepaald bestand in het context menu. De scan via het context menu staat u toe om op het moment van aanvragen een manier van scannen aan te geven.

Lijst van profielen: Klik bewerken om handmatig nieuwe scanprofielen aan te maken die zijn aangepast aan uw eigen voorkeuren. Klik hier voor instructies om een eigen scan profiel aan te maken.

Figuur 3-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Scandoelen: Klik op Bewerken om te selecteren welke locale schijf, systeem of netwerken door de scan moeten worden bekeken. Klik op het tandwiel icoon   om toegang te krijgen tot het Scan doelen menu waarme u snel een keuze kunt maken tussen Via profiel instellingen, Verwisselbare media, Netwerk locaties en Lokale schijven.

ThreatSense Parameters

De ESET ThreatSense scanner kan worden ingesteld om uw persoonlijke instellingen te gebruiken tijdens het uitvoeren van een scan op aanvraag. Veranderingen die hier worden aangemaakt zullen niet worden gebruikt voor andere modules (bijvoorbeeld, als u hier het scannen van verwijderbare media uitschakelt zal dit wel actief blijven in Real-timebeveiliging van bestandssystemen). ThreatSense parameters is opgedeeld in de volgende onderdelen:

Figuur 3-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

• Objecten om te scannen:  Staat u toe om het type object te selecteren die worden gescanned. De volgende object types zijn beschikbaar: gebruikt geheugen, opstart sectoren, e-mail bestanden, archieven, zelf openende archiefbestanden en Runtime bestanden. Standaard zullen alle objecten worden gescanned behalve e-mail bestanden.

• Scan opties: Staat u toe om de scanmethode of technologie te kiezen tijdens het scannen. Heuristiek en Geavanceerde heuristiek/DNA/Smart signatures zijn beschikbaar in de opties

• Schoonmaken: Staat u toe om een actie niveau te kiezen wanneer er bedreigingen of potentieel ongewenste bestanden worden gevonden door de scan. Gebruik het keuze-menu om te kiezen tussen Niet opschonen (bedreigingen worden gevonden maar niet verwijderd, Normaal opschonen (ESET zal proberen om geinfecteerde bestanden te verwijderen of op te schonen, als een bestand niet kan worden opgeschoond of te gevoelig is om te verwijderen krijgt u een melding om actie te ondernemen), Uitgebreid opschonen ( ESET zal proberen om automatisch geinfecteerde bestanden op te schonen of te verwijderen, zonder uw tussenkomst. Als er een bedreiging wordt gevonden in uw Systeem bestanden zal u worden gevraagd wat voor actie u wilt ondernemen).

• Uitzonderingen: Zonder specifieke bestandstypes uit van scans.

• Overige: Dit onderdeel bevat instellingen voor verschillende overage technologie zoals alternatieve data stroom scans, smart optimalizatie en meer. We adviseren u om de standaard instellingen te gebruiken in dit onderdeel.

Maak een aangepast scan profiel

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op F5 op het toetsenbord om de geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op Antivirus → Computerscan op aanvraag en klik dan op Bewerken naast Lijst met profielen.

Figuur 4-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Voer de nieuwe naam van het scan profiel in en klik op Toevoegen. Klik daarna op OK.

Figuur 4-2
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Selecteer uw nieuwe profiel bij Geselecteerde profiel.

2. Configureer uw profiel naar uw wens en klik dan op OK om de wijzigingen op te slaan.

Figuur 4-3