[KB3327] Konfigurere nettverksprofiler i ESET Cyber Security

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Problemstilling

Detaljer

Klikk for å utvide
Nettverksprofiler

Med nettverksprofiler kan du angi tillitsnivået for nettverk som gjenkjennes av brannmuren. Vi anbefaler at du tildeler statusen klarert til nettverk som du vet er sikre og pålitelige.

Når datamaskinen kobler seg til et nytt nettverk, vises et dialogvindu der du kan angi nettverkstypen som enten privat eller offentlig. Hvis dialogvinduet ignoreres, gjøres det sikreste valget, og nettverket markeres som offentlig.

Brukere kan konfigurere en nettverksprofil gjennom et vindu som vises når kommunikasjon initieres på et ukjent nettverk. Dette oppsettet er vanligvis den eneste konfigurasjonen de fleste brukere trenger å utføre for brannmuren sin.

Brannmuren skiller mellom to typer nettverk:

  • Privat nettverk: Dette er et nettverk som er kjent for brukeren, for eksempel hjemme eller på arbeidsplassen, og der brukeren stoler på alle tilkoblede enheter. Derfor kan mindre strenge regler brukes på kommunikasjon i private nettverk. En innkommende betrodd regel kan brukes på dette nettverket.

  • Offentlig nettverk: Dette gjelder ukjente nettverk, for eksempel offentlige Wi-Fi-nettverk, der brukeren ikke kan vurdere sikkerheten ved kommunikasjonen. Strenge regler bør håndheves på offentlige nettverk for å ivareta sikkerheten.

Løsning

  1. Åpne ESET Cyber Security.

  2. Klikk på ESET Cyber Security i macOS-menylinjen (øverst på skjermen), og klikk på Innstillinger.

    Figur 1-1
  3. Klikk på Nettverksprofiler i Beskyttelser.

    Figur 1-2
  4. Klikk på Privat, Offentlig eller Gjest for å vise eller endre eksisterende nettverksfiler.

    Figur 1-3
  5. Hvis du vil se gjennom nettverksprofilen før du sletter den, kan du vise verktøytipset i profiltabellen ved å holde musepekeren over den valgte profilen, eller ved å eksportere informasjonen til en CSV-fil ved hjelp av hurtigmenyalternativet Eksporter nettverk til CSV.

    Figur 1-4
  6. Hvis du vil endre nettverksprofilen, klikker du på rullegardinmenyen Profil og velger Privat: Stol på dette nettverket eller Offentlig eller Gjest: Ikke stoldette nettverket. Klikk på OK for å bekrefte profilendringene.

    Figur 1-5
  7. Hvis du vil fjerne en nettverksprofil, klikker du på nettverket, klikker på fjern-ikonet (minus) og klikker på OK.

    Figur 1-6
  8. Etter at du har slettet nettverksprofilen, blir nettverket identifisert på nytt ved hjelp av alle tilgjengelige parametere som macOS tilbyr. Du får tilgang til disse parameterne fra "Din enhet"-delen når du kobler til et nytt nettverksvindu. Klikk på Privat, Offentlig eller Gjest for å lagre nettverksprofilen.

    Figur 1-7
  9. Klikk på info i brannmurvinduet for å vise et grunnleggende sett med parametere. Klikk på Share for å kopiere alle parameterne til utklippstavlen.

    Figur 1-8