[KB6864] Distribuera ESET Management Agent med hjälp av ett grupprincipobjekt (Windows)

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

Lösning

Endast Windows-användare

Den procedur som beskrivs i den här artikeln är endast tillgänglig för Windows.

Konventionella distributionsmetoder

Om du vill använda konventionella metoder för distribution av ESET Management Agent följer du instruktionerna nedan:

Innan du fortsätter

Kontrollera att ESET PROTECT Server är konfigurerad med nätverkssynlighet för klientdatorer. Serverdatorn och klientdatorerna måste vara anslutna till en domän.

Skapa installationsfilen i ESET PROTECT On-Prem

1. Skapa konfigurationsskriptet install_config.ini. Det innehåller parametrarna för att agenten ska kunna kommunicera med din ESET PROTECT-server
    1. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.

2. Klicka på InstallatörerSkapa installatör.

Figur 1-1
    3. Välj Windows och markera alternativet Använd GPO eller SCCM för distribution. Avmarkera kryssrutan bredvid Participate in product improvement program om du inte vill hjälpa ESET att förbättra produkten. Konfigurera andra inställningar som föräldragrupp, serverns värdnamn, portnummer (2222 som standard), peer-certifikat eller lösenfras för certifikat om det behövs. Du kan också klicka på Anpassa fler inställningar för att visa andra alternativ. Klicka på Slutför.

Bild 1-2
    4. Klicka på ikonen Konfiguration GPO/SCCM-skript och klicka på önskad agent för att hämta filen install_config.ini respektive filen Agent installer .msi. När nedladdningen är klar klickar du på Slutför.

Bild 1-3
  2. Alternativt kan du hämta installationsfilen för ESET Management Agent .msi från ESET:s nedladdningssida.

3. Spara .msi-filen och filen install_config.ini i en delad mapp på domänkontrollanten så att alla klientdatorer kan komma åt den med läs- och exekveringsbehörighet.

Distribuera ESET Management Agent med hjälp av GPO

1. Installera Microsoft Group Policy Management Console (GPMC) på din domänkontrollantserver.

2. Öppna Serverhanteraren och klicka på HanteraLägg till roller och funktioner.

Figur 2-1
  3. Följ guiden och markera kryssrutan bredvid Grupprinciphantering i Lägg till roller och funktioner. Klicka på Nästa och Installera.

Figur 2-2
  4. Öppna Grupprinciphantering genom att trycka på Windows + R, skriva gpmc.msc och klicka på OK.

5. Skapa ett nytt grupprincipobjekt (GPO) för att distribuera ESET Management Agents. Högerklicka på Grupprincipobjekt och välj Ny. Skriv ett namn i fältet Namn, till exempel Agentdistribution, och klicka på OK.

Bild 2-3
  6. Högerklicka på GPO för agentdistribution och klicka på Redigera.

Figur 2-4
  7. Expandera Policyer Administrativa mallar i avsnittet Datorkonfiguration: Principdefinitioner (ADMX-filer) som hämtats från den lokala datornSystem och klicka på Logga in. Dubbelklicka på Vänta alltid på nätverket vid datorstart och inloggning till höger i fönstret. Markera Aktiverad i dialogrutan och klicka på OK.

Figur 2-5
  8. Klicka på Grupprincip och dubbelklicka på Ange väntetid för bearbetning av startpolicy till höger i fönstret. I dialogrutan väljer du Aktiverad och kontrollerar att Mängd tid att vänta (i sekunder) är inställt på 120. Du kan ange en annan väntetid, men vi rekommenderar att du anger minst 30 sekunder. Klicka på OK.

Figur 2-6
  9. Högerklicka på domänen och välj Länka ett befintligt grupprincipobjekt.

Figur 2-7
  10. Välj det grupprincipobjekt som du skapade och klicka på OK.

Figur 2-8
  11. Högerklicka på det länkade grupprincipobjektet och klicka på Redigera för att redigera grupprincipobjektet i Redigeraren för grupprinciphantering.

Figur 2-9
  12. Expandera DatorkonfigurationPolicyer Programvaruinställningar. Högerklicka på Programvaruinstallation och välj Ny Paket.

Figur 2-10
  13. Navigera till den plats där installationsprogrammet för ESET Management Agent .msi är sparat. Ange den fullständiga UNC-sökvägen (Universal Naming Convention) för det delade installationspaketet (t.ex. \\fileserver\share\filename.msi) och klicka på Öppna.

Om du distribuerar till 64-bitars och 32-bitars klienter upprepar du detta steg för båda installationspaketen (Agent_x64.msi och Agent_x32.msi) och följer sedan stegen i Distribuera ESET Management Agents till både 32-bitars och 64-bitars system nedan.

Figur 2-11
    Distribuera ESET Management Agents till både 32-bitars och 64-bitars system

Distribuera ESET Management Agents till både 32-bitars och 64-bitars system och 64-bitars och 32-bitars .msi-filer till den delade mappen.

I Avancerade inställningar för filen 32-bitars.msi avmarkerar du kryssrutan bredvid Gör detta 32-bitars x86-program tillgängligt för Win64-maskiner.

Figur 2-12
  1. Välj Tilldelad och klicka på OK.

Figur 2-13
  1. Paketet visas i Redigeraren för grupprinciphantering.

Figur 2-14
  1. Stäng fönstret Redigeraren för grupprinciphantering. I det vänstra trädet i fönstret Grupprinciphantering markerar du det grupprincipobjekt som du skapade. I avsnittet Säkerhetsfiltrering väljer du Autentiserade användare, klickar på Ta bort och OK.

Figur 2-15
  1. Tilldela grupprincipobjektet till klientdatorer:

• Tilldela grupprincipobjektet till alla domändatorer: Klicka på Lägg till → skriv domändatorer och klicka på OK.

Figur 2-16
    • Alternativt kan du tilldela GPO till endast de markerade datorerna: Klicka på Lägg till Objekttyper → markera kryssrutan bredvid Datorer och klicka på OK. Skriv namnet på datorn och klicka på OK. Du kan lägga till fler datorer genom att upprepa detta steg.

Figur 2-17
  1. GPO har nu tilldelats de markerade datorerna. När grupprincipobjektet uppdateras kommer datorerna att få det och ESET Management Agent kommer att installeras.

Figur 2-18

Se anvisningarna i Microsoft Knowledgebase om hur du använder grupprincip för att fjärrinstallera programvara i Windows Server 2008 (och senare).

Uppdatera ESET Management Agent med hjälp av grupprincip

Behåll de ursprungliga installationsfilerna

Byt inte ut eller ta bort de ursprungliga filerna som användes för distributionen av ESET Management Agent, inklusive .msi-filen och filen install_config.ini.

Vi rekommenderar att du behåller alla filer och paket i grupprincipobjektet. Om du tar bort eller ersätter filerna eller paketen kan det orsaka problem med uppdateringen.

1. Ladda ner den senaste versionen av ESET Management Agent. Byt namn på filen till agent_x64_xxx.msi (eller agent_x32_xxx.msi) där xxx är det aktuella versionsnumret.

2. Skapa en mapp på en delad plats som kan nås av domändatorer och byt namn på mappen till ESET Agent xxx där xxx är det aktuella versionsnumret. Flytta installationsprogrammet för ESET Management Agent och filen install_config.ini till mappen.

3. Följ steg 12-15 ovan för att skapa ett nytt installationspaket. Välj platsen med den senaste versionen av ESET Management Agent.

4. När du tilldelar paketet identifierar GPO automatiskt versionsnumret för installationsprogrammet. För att bekräfta att det senaste paketet uppgraderar den tidigare versionen dubbelklickar du på det senaste paketet, klickar på Uppgradera och kontrollerar att det tidigare paketnamnet visas i listan.