[KB7637] Tillåt fullständig skivåtkomst för din ESET-produkt för macOS (6.11)

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

• ESET Security-produkter kräver åtkomst till användarskyddade macOS-data för att fungera korrekt
  • Du fick varningen "Din dator är inte helt skyddad" från din ESET-produkt

Lösning

Omstart krävs vid uppgradering till version 7

Det är nödvändigt att starta om systemet när du uppgraderar från version 6 till version 7 och innan du tillåter fullständig skivåtkomst för huvudappen.

macOS Ventura (13) och senare

1. Klicka på Öppna Systeminställningar.

Figur 1-1
  2. Klicka på reglagen bredvid alla ESET-alternativ för att aktivera dem. Antalet alternativ kan variera beroende på vilken ESET-säkerhetsprodukt du använder för macOS.

Bild 1-2
  3. Du kan behöva använda ditt Touch ID eller klicka på Använd lösenord och ange ditt användarnamn och lösenord och klicka sedan på Ändra inställningar för att aktivera Full diskåtkomst.

Bild 1-3

macOS Big Sur (11) och macOS Monterey (12)

1. Klicka på Öppna Systeminställningar.

Figur 2-1
  2. Klicka på låsikonen för att göra ändringar.

Bild
    2-2
  3. Använd ditt Touch ID eller klicka på Använd lösenord... och skriv in ditt användarnamn och lösenord och klicka sedan på Lås upp.

Bild 2-3
  4. Välj din ESET-applikation.

Bild 2-4
  5. Din dator visar ett meddelande. Klicka på Senare. Starta inte om datorn i det här steget.

Figur 2-5
  6. Välj ESET filsystemskydd i realtid.

Figur 2-6
ESET Real-time File System Protection finns inte

Om det här alternativet inte finns i tabellen måste du först tillåta systemtillägg för din ESET-produkt.

Tillåt systemtillägg för din ESET-produkt.

1. Klicka på Starta igen eller starta om datorn.

Figur 2-7