[KB367] Het Windows Security Center geeft onjuiste informatie over mijn ESET beveiligingsproduct

Oplossing

Als u gebruik maakt van Windows Vista zonder service pack of een verouderde versie van Windows en Windows Security Center meldt dat uw antivirus bescherming in uw ESET beveiligingsproduct is uitgeschakeld, zelfs als het wordt geactiveerd met alle functies, waaronder antivirus bescherming, zie de volgende oplossing.

Dit probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door beschadiging van de database in de C:WindowsSystem32WbemRepository map. Deze map wordt gebruikt door het Windows-besturingssysteem om de Windows Management Instrumentation (WMI) service te beheren. De WMI-service wordt gebruikt door Windows om de informatie met betrekking tot het Windows Security Center te verkrijgen en correct weer te geven

Om ervoor te zorgen dat de juiste informatie over uw bescherming tegen virussen wordt weergegeven in het Windows Security Center, volg dan de onderstaande stappen:

1. Klik op StartUitvoeren. Het venster Uitvoeren wordt weergegeven.Typ hier services.msc en klik op OK.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Het services-venster verschijnt. Ga naar de Windows Management Instrumentation service.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de service en klik op Stop (zie fig. 1-2 hieronder). Sluit het venster Services.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Met behulp van Windows Verkenner, verwijder alle bestanden in de map C:WindowsSystem32WbemRepository directory.
  1. Start de computer opnieuw op. De WMI-service wordt gestart. De WMI service zal alle bestanden in de map C:WindowsSystem32WbemRepository herstellen en de informatie in Windows Security Center bijwerken.