[KB6672] Certifikatmeddelanden i ESET Windows Home-produkter

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

Lösning på problemet

SSL/TLS-protokollfiltrering och rotcertifikat

Med SSL/TLS-protokollfiltrering kan ESET Windows Home-produkter söka efter hot i kommunikation som använder SSL/TLS-protokoll. SSL/TLS-protokollfiltrering är aktiverat som standard i alla ESET Windows Home-produkter.

Vi rekommenderar att du behåller den här inställningen aktiverad för att säkerställa att din ESET-säkerhetsprodukt ger dig maximal skyddsnivå. Om du vill inaktivera eller återaktivera SSL/TLS-protokollfiltrering för felsökning, hantera SSL/TLS-protokollfiltrering.

När SSL/TLS-protokollfiltrering är aktiverat lägger din ESET-säkerhetsprodukt till ESET-rotcertifikat på din lokala dator. ESET-rotcertifikatet är betrott och giltigt, och det gör att produkten kan skanna SSL-trafik för att kontrollera om andra certifikat också är betrodda och giltiga. Om din produkt upptäcker ett otillförlitligt eller ogiltigt certifikat kommer vi att varna dig med ett av flera meddelanden.

Läs mer om aviseringarna nedan för mer information.

Meddelanden om ESET-certifikat

Webbplatscertifikat återkallat

Detta meddelande varnar dig om att säkerhetscertifikatet för en webbplats har gått ut, att säkerhetscertifikatet har återkallats av den utfärdande certifikatutfärdaren eller att den utfärdande certifikatutfärdaren själv har återkallats.

Läs mer om Webbplatscertifikat återkallat avisering.

Bild 1-1
Krypterad nätverkstrafik: Otillförlitligt certifikat
Certifikatgiltighet för webbplatser

Om en webbplats har ett eller flera certifikat bör administratören eller ägaren av webbplatsen se till att alla certifikat är giltiga. När ESET varnar dig om ett ogiltigt certifikat på en webbplats är det upp till webbplatsen att rätta till problemet. ESET är inte ansvarigt och kan inte lösa den här typen av problem.

Det här meddelandet varnar dig om att ett visst program försöker kommunicera via en kanal som krypterats med ett certifikat som inte är betrott. Du kan också få detta meddelande när en annons med ett ogiltigt certifikat försöker laddas på en webbplats.

Läs mer om Krypterad nätverkstrafik: Otillförlitligt certifikat meddelande.

Meddelandets utseende kan variera beroende på produktinställningarna.

Figur 1-2
Bild
1-3
Aktivering misslyckades / Felkod: ECP.20031

Detta meddelande varnar dig för att föråldrade eller otillräckliga säkerhetscertifikat påträffades under installationen av din ESET-säkerhetsprodukt.

Du hittar felkoden i det nedre högra hörnet av produktfönstret.

Läs mer om fel vid validering av certifikat under installation eller aktivering av ESET-produkter.

Bild 1-4

Meddelanden om icke-ESET-certifikat

Anslutningen är inte betrodd / felmeddelande sec_error_reused_issuer_and_serial

Dessa meddelanden kommer från din webbläsare snarare än från din ESET-säkerhetsprodukt.

Kontrollera att du har SSL/TLS-protokollfiltrering aktiverat i din säkerhetsprodukt.