[KB6672] Sertifikatvarsler i ESET Windows Home-produkter

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Utgave

Løsning

SSL/TLS-protokollfiltrering og rotsertifikater

SSL/TLS-protokollfiltrering gjør det mulig for ESET Windows Home-produkter å søke etter trusler i kommunikasjon som bruker SSL/TLS-protokollene. SSL/TLS-protokollfiltrering er aktivert som standard i alle ESET Windows Home-produkter.

Vi anbefaler at du lar denne innstillingen være aktivert for å sikre at ESET-sikkerhetsproduktet gir deg maksimal beskyttelse. Hvis du vil deaktivere eller aktivere SSL/TLS-protokollfiltrering for feilsøkingsformål, manage SSL/TLS protocol filtering.

Når SSL/TLS-protokollfiltrering er aktivert, legger ESET-sikkerhetsproduktet til ESETs rotsertifikat på den lokale maskinen. ESET-rot-sertifikatet er klarert og gyldig, og det gjør det mulig for produktet å skanne SSL-trafikk for å kontrollere om andre sertifikater også er klarerte og gyldige. Hvis produktet oppdager et sertifikat som ikke er klarert eller ugyldig, varsler vi deg med ett av flere varsler.

Se varslene nedenfor for mer informasjon.

ESET-varsler om sertifikater

Nettstedssertifikat inndratt

Dette varselet varsler deg om at sikkerhetssertifikatet for et nettsted er utløpt, at sikkerhetssertifikatet er tilbakekalt av den utstedende sertifikatutstederen, eller at den utstedende sertifikatutstederen selv er tilbakekalt.

Les mer om Website certificate revoked-varselet.

Figur 1-1
Kryptert nettverkstrafikk: Ikke-klarert sertifikat
Sertifikatets gyldighet for nettsteder

Hvis et nettsted har ett eller flere sertifikater, bør administratoren eller eieren av nettstedet sørge for at alle sertifikatene er gyldige. Når ESET varsler deg om et ugyldig sertifikat på et nettsted, er det opp til nettstedet å rette opp problemet. ESET er ikke ansvarlig og kan ikke løse denne typen problemer.

Dette varselet varsler deg om at et bestemt program prøver å kommunisere via en kanal som er kryptert med et sertifikat som ikke er klarert. Du kan også motta dette varselet når en annonse med et ugyldig sertifikat prøver å laste inn på et nettsted.

Les mer om Kryptert nettverkstrafikk: Untrusted certificate varsel.

Varselets utseende kan variere avhengig av produktinnstillingene.

Figur 1-2
Figur 1-3
Aktivering mislyktes / Feilkode: ECP.20031

Dette varselet varsler deg om at det ble oppdaget utdaterte eller utilstrekkelige sikkerhetssertifikater under installasjonen av ESET-sikkerhetsproduktet.

Du finner feilkoden nederst til høyre i produktvinduet.

Les mer om sertifikatvalideringsfeil under installasjon eller aktivering av ESET-produkter.

Figur 1-4

Varsler om ikke-ESET-sertifikater

Tilkoblingen er ikke klarert / sec_error_reused_issuer_and_serial feilmelding

Disse varslene kommer fra nettleseren din og ikke fra ESET-sikkerhetsproduktet.

Kontroller at du har aktivert SSL/TLS-protokollfiltrering i sikkerhetsproduktet.