[KB146] Avinstallationsprogram (borttagningsverktyg) för vanliga antivirusprogram för Windows

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

Ta bort tidigare antivirusprogram!

Det är viktigt att alla tidigare installerade antivirusprogram avinstalleras från ditt system innan du installerar din ESET-produkt. Länkarna nedan är till för att ta bort antivirusprogram som installerats på ditt system före installationen av ESET-produkter. Om du får problem med något av verktygen nedan ska du kontakta leverantören för hjälp.

Letar du efter verktyg för borttagning av skadlig kod? Besök vår lista över tillgängliga verktyg för borttagning av skadlig kod.

Är du Mac-användare?

Lösning

Verktyget ESET AV Remover

Verktyget ESET AV Remover tar bort nästan alla antivirusprogram som tidigare har installerats på ditt system. Klicka på lämplig länk nedan för att ladda ner ESET AV Remover, vi rekommenderar att du sparar filen på ditt skrivbord. Om du inte vet vilken version du ska använda, klicka här för instruktioner för att hitta dina systemspecifikationer:

Ladda ner 64-bitars AV-borttagare Ladda ner 32-bitars AV-borttagare

Om du inte lyckas, eller inte kan identifiera det installerade programmet, kommer verktyget att hänvisa dig tillbaka till den alfabetiska listan över avinstallerare nedan.

Lista över manuella avinstallatörer av antivirusprogram

1. Klicka på den länk som hör till det antivirusprogram som för närvarande är installerat på ditt system och följ anvisningarna på webbplatsen.

2. När avinstallationen är klar måste du starta om datorn. Du kan sedan fortsätta att installera din ESET-produkt.

Vad händer om jag inte hittar programmet jag vill ta bort?

Om du inte ser det program som du behöver avinstallera i listan nedan följer du dessa steg för att ta bort programmet:

1. Starta datorn i Felsäkert läge.

2. Tryck på Windows + R på tangentbordet, skriv appwiz.cpl och klicka sedan på OK.

3. Välj det program du vill ta bort från listan och klicka på Avinstallera/ta bort.

*ESET tar inget ansvar för eventuella skador eller förlust av data som orsakas av eller under avinstallationen av antivirusprogram.

A - B - C - D - E - F - G - K - L - M - N - P - Q - S - T - V - W - Z

A

Avast http://www.avast.com/uninstall-utility
AVG http://www.avg.com/us-en/utilities
Avira http://www.avira.com/en/support-for-free-knowledgebase-detail/kbid/88

B

BitDefender http://www.bitdefender.com/support/How-to-uninstall-Bitdefender-2015-1323.html
BullGuard http://www.bullguard.com/support/product-guides/bullguard-internet-security-guides-12/getting-started/uninstalling-bullguard.aspx

C

Comodo Internet Security https://support.comodo.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=298
CounterSpy http://www.google.com/#q=counterspy+avinstallera
Cyber Defender Center för tidig upptäckt http://www.ustechsupport.com/faq.html#q4

D

Dr. Webb https://support.drweb.com/support_wizard/?lng=en
(Endast registrerade Dr. Web-användare kan komma åt supportinnehåll)

E

eScan http://www.microworldsystems.com/download/tools/esremove.exe
ESET /kb2788/

F

Forefront Klientsäkerhet https://support.microsoft.com/en-in/help/2834133/the-removal-of-the-endpoint-protection-client-is-unsuccessful-for-fore
Forefront Endpoint Protection https://technet.microsoft.com/en-us/library/gg477040.aspx
FRISK F-PROT Antivirus för Windows http://www.f-prot.com/support/windows/fpwin_faq/25.html
F-Secure

ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/uitool/UninstallationTool.zip
http://community.f-secure.com/t5/Security-for-PC/How-do-I-uninstall-the-product/ta-p/15384

G

G Data https://www.gdatasoftware.co.uk/?eID=PushFile&dl=f4b2f2fd23%3AAFEIBgU%3D

K

Kaspersky http://support.kaspersky.com/common/service.aspx?el=1464
K7 Total Säkerhet https://apps.k7computing.com/Tools/dl/free-tools/K7RT.exe

L

LavaSoft http://www.lavasoftsupport.com/index.php?showtopic=28

M

Malwarebytes http://www.malwarebytes.org/mbam-clean.exe
McAfee http://download.mcafee.com/molbin/iss-loc/SupportTools/MCPR/MCPR.exe
Microsofts verktyg för diagnostik och återställning (DaRT) https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-desktop-optimization-pack/dart-v10/how-to-change-repair-or-remove-dart-10
Microsoft Security Essentials http://support.microsoft.com/kb/2435760

N

Norman Virus Control/Norman Security Suite

https://support.avg.com/SupportArticleView?l=en&urlName=How-to-completely-remove-Norman-Security-Suite-from-your-computer

http://www.norman.com/home_and_small_office/help_support/removing_norman_security_suite

Norton (Symantec) http://liveupdate.symantecliveupdate.com/upgrade/RnR/NRnR.exe
Norton Security Scan Avinstallera Norton Security Scan

P

Panda Avinstallera från Lägg till/ta bort program i Windows inställningar.
Panda molnbaserat internetskydd Avinstallera från Lägg till/ta bort program i Windows-inställningar.

Q

Snabb läkning http://www.quickheal.com/prod-rem

S

Sophos http://www.sophos.com/support/knowledgebase/article/11019.html
Spybot Sök och förstör http://www.safer-networking.org/faq/how-to-uninstall-2/
System Center Configuration Manager https://technet.microsoft.com/en-us/library/bb694276.aspx
System Center skydd av slutpunkter https://opbuildstorageprod.blob.core.windows.net/output-pdf-files/en-us/Win.sccm/live/protect.pdf

T

Trend Micro
Trend Micro Titanium
https://esupport.trendmicro.com/en-us/home/pages/technical-support/1105809.aspx
Trend Micro Worry-Free Business Security Agent https://success.trendmicro.com/solution/1056867-manually-uninstalling-the-security-agent-sa-in-worry-free-business-security-wfbs#

V

Vipre (Sunbelt Software) http://kb.threattracksecurity.com/articles/SkyNet_Article/How-to-Uninstall-VIPRE-Antivirus-and-VIPRE-Internet-Security

W

Webroot http://www.webroot.com/prodCheck/?pc=64150&origrc=1&oc=221&mjv=7&mnv=0&rel=6&bld=38&lang=en&loc=AUS&kc=ppc%60lkik^^afhgpewgfa&opi=2&omj=6&omn=1&osl=en&errid
Windows Defender /kb2390/
Windows Intune https://gallery.technet.microsoft.com/Uninstall-the-Intune-b42111d1
Windows grundläggande säkerhet http://support.microsoft.com/kb/2435760

Z

Zonlarm https://support.zonealarm.com/hc/en-us/sections/115000477272-Removal-Uninstall

• Mac OS X-användare: Behöver du avinstallationsprogram för Mac-antivirusprodukter från tredje part? Klicka här.
  • Avinstallera: Försöker du avinstallera din ESET-produkt? Klicka här.

Need further assistance? Contact ESET Technical Support.