[KB2268] Starta Windows i felsäkert läge eller felsäkert läge med nätverk

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

Få åtkomst till felsäkert läge på Microsoft Azure eller Amazon Virtual Machines
  • Microsoft Azure: Använd Serial Console för att komma åt Säkert läge på dina virtuella maskiner.
  • Amazon virtuella maskiner: Använd Special Admin Cons ole för att komma åt Säkert läge på dina virtuella datorer.

Lösning

Felsäkert läge är ett felsökningsalternativ som begränsar Windows till grundläggande funktioner.

• Säkert läge startar Windows med endast kärndrivrutiner och tjänster.
  • Säkert läge med nätverk startar Windows med endast kärndrivrutiner plus nätverksstöd.

Följ instruktionerna nedan för att starta datorn i Felsäkert läge eller Felsäkert läge med nätverk.

Starta Windows 10 i Felsäkert läge eller Felsäkert läge med nätverk

1. Klicka på StartStröm, håll ned Skift-tangenten och klicka på Starta om.

Figur 1-1
  1. Klicka på Felsök.

Figur 1-2
  1. Klicka på Avancerade alternativ.

Figur 1-3
  1. Klicka på Startinställningar.

Figur
    1-4
    Klicka på
  1. Klicka på Starta om.

Figur 1-5
  1. När datorn har startat om trycker du på 4 eller 5 på tangentbordet för att välja Felsäkert läge respektive Felsäkert läge med nätverk.

Figur 1-6
  2. Ange dina autentiseringsuppgifter för att starta Windows i Säkert läge eller Säkert läge med nätverk.

3. För att avsluta Säkert läge eller Säkert läge med nätverk, klicka på Start, klicka på strömbrytaren och klicka på Starta om för att återgå till din normala Windows-konfiguration.

Starta Windows 10 i Felsäkert läge eller Felsäkert läge med nätverk med hjälp av kommandotolken

1. Klicka på Start, börja skriva cmd, högerklicka på Kommandotolken och klicka på Kör som administratör.

2. För ett säkert läge kör du följande kommando:

bcdedit /set {default} safeboot minimal

För ett säkert läge med nätverk kör du följande kommando:

bcdedit /set {current} safeboot nätverk
  3. För att starta Windows i Säkert läge eller Säkert läge med nätverk startar du om datorn med följande kommando:

shutdown /r
  4. Ange dina autentiseringsuppgifter för att starta Windows i felsäkert läge eller felsäkert läge med nätverk.

5. Så här avslutar du Säkert läge eller Säkert läge med nätverk och startar din normala Windows-konfiguration:

1. Klicka på Start, börja skriva cmd, högerklicka på Kommandotolken och klicka på Kör som administratör.

2. Kör följande kommando:

bcdedit /deletevalue {current} safeboot
    3. Klicka på Start, på strömbrytaren och på Starta om för att återgå till normal Windows-konfiguration.