[KB8464] Installation av ESET VPN för Windows, Android, macOS och iOS

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem med

Mer information

Klicka för att expandera

Virtual Private Network (VPN) beskriver funktionaliteten för att upprätta en privat nätverksanslutning när du använder offentliga och privata nätverk.

När du ansluter till en plats i ESET VPN-appen tilldelas din enhet en ny IP-adress och din onlinetrafik blir säker och krypterad. Detta gör det svårare för tredje part att spåra dina aktiviteter online och stjäla data. Krypteringen sker i realtid.

ESET VPN-funktionen är en del av ESET Security Ultimate. Läs mer om ESET HOME prenumerationsnivåer.

Lösning

Ladda ner ESET VPN från ESET HOME

Följ processen i den här artikeln för att ladda ner, installera och aktivera ESET VPN direkt från ESET HOME.

VPN-kvantitet per prenumeration

Antalet VPN-platser matchar inte antalet platser i abonnemangsnivån. Om din prenumerationsnivå till exempel innehåller fem platser kan du aktivera upp till 10 VPN-platser.

Prenumeration Antal platser
ESET Home Security Ultimate 1-10 platser Upp till 10 platser
ESET Home Security Ultimate 11-25 platser Upp till 25 platser

Installation av ESET VPN för Windows

1. Logga in på ditt ESET HOME-konto.

Instruktioner för att ladda ner ESET VPN från ESET HOME

1. Klicka på Säkerhetsfunktioner i avsnittet Funktioner.

2. Klicka på Utforska funktion i VPN-rutan.

3. Välj din ESET HOME Security Ultimate-prenumeration och klicka på Fortsätt.

4. Välj en profil som du vill skydda och klicka på Fortsätt.

5. Välj antalet enheter som du vill skydda och klicka på Skicka instruktioner.
      Aktiveringskod för VPN

I det här steget får du ett e-postmeddelande med en VPN-aktiveringskod.

Giltighetstid

Varje VPN-aktiveringskod är giltig i 24 timmar och kan endast användas på en enhet.

6. Klicka på Ladda ner VPN.

7. Välj Windows och klicka på Ladda ner VPN.

8. Dubbelklicka på installationsfilen för att påbörja installations- och aktiveringsprocessen.

2. Klicka på Fortsätt. Genom att klicka på Fortsätt accepterar du licensavtalet för slutanvändare och bekräftar sekretesspolicyn.

Bild 1-1
  3. Skriv in eller kopiera/klistra in VPN-aktiveringskoden som du fick i e-postmeddelandet från ESET HOME och klicka på Activate.

Läs mer om hantering av säkerhetsfunktioner via användarprofiler i ESET HOME.

Bild 1-2
  4. Välj lämplig plats och ändra protokollet efter behov. Klicka på strömknappen för att slå på ESET VPN.

Bild 1-3
  5. Din ESET VPN är nu ansluten.

Bild
    1-4

Installation av ESET VPN för Android

1. Logga in på ditt ESET HOME-konto.

Instruktioner för att ladda ner ESET VPN från ESET HOME

1. Tryck på Säkerhetsfunktioner i avsnittet Funktioner.

2. Tryck på Utforska funktion i VPN-fältet.

3. Välj din ESET HOME Security Ultimate-prenumeration och tryck på Fortsätt.

4. Välj en profil som du vill skydda och tryck på Fortsätt.

5. Välj antalet enheter som du vill skydda och tryck på Skicka instruktioner.
      Aktiveringskod för VPN

I det här steget får du ett e-postmeddelande med en VPN-aktiveringskod.

Giltighetstid

Varje VPN-aktiveringskod är giltig i 24 timmar och kan endast användas på en enhet.

6. Tryck på Ladda ner VPN.

7. Välj Android och tryck på Ladda ner VPN.

8. Du kommer att omdirigeras till Google Play. Tryck på Installera.

2. Tryck på Installera.

Bild 2-1
  3. Vänta tills installationen är klar och tryck på Open.

Bild 2-2
  4. Tryck på Fortsätt. Genom att trycka på Fortsätt accepterar du licensavtalet för slutanvändare och bekräftar sekretesspolicyn.

Bild 2-3
  5. Skriv eller kopiera/klistra in VPN-aktiveringskoden som du fick i e-postmeddelandet från ESET HOME och tryck på Aktivera.

Läs mer om hantering av säkerhetsfunktioner via användarprofiler i ESET HOME.

Bild 2-4
  6. Välj lämplig plats och ändra protokollet efter behov. Tryck på strömknappen för att slå på ESET VPN.

Bild 2-5
  7. Granska informationen i fönstret Connection request och tryck på OK.

Bild
    2-6
  8. Tryck på Allow (Tillåt).

Bild 2-7
  9. Din ESET VPN är nu ansluten.

Bild
    2-8
    Installation av

Installation av ESET VPN för macOS

1. Logga in på ditt ESET HOME-konto.

Instruktioner för att ladda ner ESET VPN från ESET HOME

1. Klicka på Säkerhetsfunktioner i avsnittet Funktioner.

2. Klicka på Utforska funktionen i VPN-fältet.

3. Välj din ESET HOME Security Ultimate-prenumeration och klicka på Fortsätt.

4. Välj en profil som du vill skydda och klicka på Fortsätt.

5. Välj antalet enheter som du vill skydda och klicka på Skicka instruktioner.
      Aktiveringskod för VPN

I det här steget får du ett e-postmeddelande med en VPN-aktiveringskod.

Giltighetstid

Varje VPN-aktiveringskod är giltig i 24 timmar och kan endast användas på en enhet.

6. Klicka på Ladda ner VPN.

7. Välj Mac och klicka på Ladda ner VPN.

8. Dubbelklicka på installationsfilen för att påbörja installations- och aktiveringsprocessen.

2. Dubbelklicka på ikonen Installera ESET VPN.

Bild 3-1
  3. Klicka på Open (Öppna).

Bild 3-2
  4. Klicka på Fortsätt. Genom att klicka på Fortsätt accepterar du licensavtalet för slutanvändare och bekräftar sekretesspolicyn.

Bild 3-3
  5. Skriv in ditt lösenord och klicka på Install Helper.

Bild 3-4
  6. Skriv eller kopiera/klistra in aktiveringskoden för VPN som du fick i e-postmeddelandet från ESET HOME och klicka på Activate.

Läs mer om hantering av säkerhetsfunktioner via användarprofiler i ESET HOME.

Bild 3-5
  7. Välj lämplig plats och ändra protokollet efter behov. Klicka på strömknappen för att slå på ESET VPN.

Bild
    3-6
  8. Din ESET VPN är nu ansluten.

Bild
    3-7

Installation av ESET VPN för iOS

1. Logga in på ditt ESET HOME-konto.

Instruktioner för att ladda ner ESET VPN från ESET HOME

1. Tryck på Säkerhetsfunktioner i avsnittet Funktioner.

2. Tryck på Utforska funktion i VPN-fältet.

3. Välj din ESET HOME Security Ultimate-prenumeration och tryck på Fortsätt.

4. Välj en profil som du vill skydda och tryck på Fortsätt.

5. Välj antalet enheter som du vill skydda och tryck på Skicka instruktioner.
      Aktiveringskod för VPN

I det här steget får du ett e-postmeddelande med en VPN-aktiveringskod.

Giltighetstid

Varje VPN-aktiveringskod är giltig i 24 timmar och kan endast användas på en enhet.

6. Tryck på Ladda ner VPN.

7. Välj iOS och tryck på Ladda ner VPN.

8. Du kommer att omdirigeras till iOS App Store. Följ instruktionerna på plats för att ladda ner ESET VPN för iOS.

2. Tryck på Fortsätt. Genom att trycka på Fortsätt accepterar du licensavtalet för slutanvändare och bekräftar sekretesspolicyn.

Bild 4-1
  3. Skriv in eller kopiera/klistra in VPN-aktiveringskoden som du fick i e-postmeddelandet från ESET HOME och tryck på Aktivera.

Läs mer om hantering av säkerhetsfunktioner via användarprofiler i ESET HOME.

Bild 4-2
  4. Tryck på Tillåt.

Bild
    4-3
  5. Välj lämplig plats och ändra protokollet efter behov. Tryck på strömknappen för att slå på ESET VPN.

Bild 4-4
  6. Din ESET VPN är nu ansluten.