[KB2951] los een "TCP-poortscanaanval" notificatie op

Probleem

• Dit artikel is van toepassing voor de volgende producten:

• ESET Internet Security
    • ESET Smart Security Premium

• De "TCP-poortscanaanval" notificatie hieronder geeft aan dat ESET een aanval heeft ontdekt en heeft tegegehouden- dit is geen indicatie dat uw systeem is geinfecteerd.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Oplossing

Voordat u verder gaat

Als uw Persoonlijke firewall een programma of netwerk middel blokeerd waarvan u weet dat deze veilig is kunt u deze uitzonderen door de staopen te volgen in het volgende artikel:  Stop met het interne IP-verkeer van wordt gedetecteerd als een bedreiging door de ESET persoonlijke firewall

Als u niet zeker weet of het gedetecteerde IP adres veilig is, dan raden we u aan om een firwall log aan te maken en contact op te nemen met ESET Support. Hoe u dit kunt doen ziet u in het volgende artikel:

I. Update uw Windows ESET thuis product en doe een Computer scan

1. Verifieer dat de database met viruskenmerken updates goed worden gedownload (deze bevatten Persoonlijke firewall modules als deze beschikbaar zijn):
  2. Voer een computer scan uit.

3. Als ESET een infectie detecteert, volg dan de stappen in het artikel hieronder. Anders gaat u verder naar stap II.

II. Uitschakelen detectie notificaties

Als uw systeem niet geinfecteerd is en u wilt de Detected Port Scanning Attack notificaties uit wilt zetten volgt u de volgende stappen:

Over deze notificatie

Onthoud dat deze notifciaties laten zien dat ESET een inbraak poging heeft gedetecteerd en heeft geblokeerd. Dit betekent niet dat uw pc geinfecteerd is. ESET zal ook na het uitzetten van de notificaties deze inbraak pogingen blokkeren.

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op de F5 toets om de Geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op het onderdeel Persoonlijke Firewall , klap het onderdeel Geavanceerd uit en klik op Bewerken naast

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Schuif de slider achter Melding weergeven na detectie van aanval naar uit en klik op OK om de wijzigingen op te slaan. Om deze meldingen weer aan te zetten volg de stappen 1-3 hierboven en schuif de slider achter Melding weergeven na detectie aanval naar aan. Klik hierna op OK om de wijzigingen weer op te slaan.