[KB2475] Waarom duurt de automatische opstartscan lang om af te ronden?

Probleem

• Dit artikel is van toepassing op de volgende producten:
    • ESET NOD32 Antivirus
    • ESET Internet Security
    • ESET Smart Security Premium

Details

Standaard zal uw ESET product bij het opstarten, uw geheugen en programma’s scannen om uw systeem te beschermen tegen malware die uw systeem geheugen aanvalt tijdens het opstart proces. Als uw opstart scan een ongewoon lange tijd duurt om af te ronden kan het zijn dat er conflicterende programma’s draaien tijdens het opstarten.

Oplossing

Volg de stappen hieronder om uw automatische systeem opstart bestands instellingen aan te passen zodat uw opstart tijd korter wordt:

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?
  1. Klik op Hulpmiddelen → Meer hulpmiddelen.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Planner.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Selecteer Opstartbestanden waarachter bij Starttijd vermeld staat: Aanmelden van gebruiker en klik op Bewerken.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik vier keer op Volgende om bij het Taakdetails scherm te komen. Selecteer Indien inactief uit het Scanprioriteit keuze menu en klik op Voltooien. ESET zal nu de opstartscan uitvoeren als uw CPU inactief is.

Figuur 1-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Als u nog altijd langzame opstartscans ervaart willen we u vragen om een SysInspector log in te sturen naar ESET Support.