[KB7795] Apache Tomcat körs inte - felsökning för ESET PROTECT On-Prem (Windows)

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

Lösning på problemet

Apache Tomcat kräver Java:
  • Kontrollera att Java, ESET PROTECT On-Prem och Apache Tomcat är 64-bitars.
  • Om du har flera Java-versioner installerade på ditt system rekommenderar vi att du avinstallerar tidigare Java-versioner och bara behåller den senaste versionen.
  • Från och med januari 2019 kräver Oracle JAVA SE 8 offentliga uppdateringar för företag, kommersiell användning eller produktionsanvändning en kommersiell licens. Om du inte köper en JAVA SE-prenumeration kan du använda guiden Installera ESET PROTECT webbkonsol med JDK för att gå över till ett kostnadsfritt alternativ.

Kontrollera Apache Tomcat-tjänsten

Om ESET PROTECT-webbkonsolen inte körs kan du kontrollera om Apache Tomcat-tjänsten körs:

1. Tryck på Windows-tangenten + R, skriv services.msc och tryck på Enter-tangenten.

2. Leta reda på Apache Tomcat-tjänsten och kontrollera att Running visas i kolumnen Status . Om den inte körs klickar du på Apache Tomcat Starta.

Felmeddelande från en Java-uppdatering tas emot (felkod 1)

När du försöker starta tjänsten kan du få följande felmeddelande, som kan bero på en Java-uppdatering: "Det gick inte att starta Apache Tomcat på den lokala datorn. Mer information finns i systemets händelselogg. Om det här är en tjänst som inte tillhör Microsoft kontaktar du tjänsteleverantören och hänvisar till den tjänstespecifika felkoden 1."

Om du får det här felet när du försöker starta Apache Tomcat-tjänsten följer du instruktionerna nedan för att lösa problemet:

1. Gå till katalogen %TOMCAT_HOME%\bin (t.ex. C:\Program Files\Apache Software Foundation\apache-tomcat-9.0.40\bin) och dubbelklicka på tomcat9w.exe.

Exempel

Tomcat_folder och tomcat9w.exe är exempel - använd de faktiska namnen på ditt system.

Figur 1-1
  2. Klicka på Java, avmarkera kryssrutan Använd standard och välj filsökväg för Java Virtual Machine(C:\[Java-mappsökväg]\bin\server\jvm.dll eller C:\[Java-mappsökväg]\bin\client\jvm.dll) och klicka på OK.

Figur 1-2
  3. Starta tjänsten Apache Tomcat. Tjänsten bör starta utan problem.

Mer information finns i Felsökning för ESET PROTECT On-Prem.