[KB7636] Tillåt systemtillägg för din ESET-produkt för Mac

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Utgåva

Systemtillägg blockerat

Programmet/appen [Din ESET-produkt] försökte ladda nya systemtillägg. Aktivera dessa tillägg genom att öppna Sekretess och säkerhet i Systeminställningar.

macOS Ventura (13) och senare
macOS Monterey (12) och tidigare

Din dator är inte skyddad

Systemtillägg som behövs för [Din ESET-produkt] blockerades av macOS. För att aktivera skyddet, öppna Systeminställningar och tillåt systemprogramvara från [Din ESET-produkt] att laddas.

Detaljer

Klicka för att expandera

I macOS Big Sur (11) ersatte systemtillägg kärntillägg. För att ladda nya systemtillägg från tredje part måste användaren godkänna tilläggen.

Se Apples dokumentation om skydd av systemintegritet.

Lösning

macOS Ventura (13) och senare

1. Klicka på Öppna systeminställningar.

Om du inte ser några meddelanden klickar du på Apple-menyn SysteminställningarSekretess och säkerhet i det övre högra hörnet av skärmen.

Figur 1-1
  2. I avsnittet Säkerhet klickar du på knappen Detaljer bredvid Viss systemprogramvara kräver din uppmärksamhet innan den kan användas.

Bild 1-2
  3. Använd ditt Touch ID eller klicka på Använd lösenord... och skriv in ditt användarnamn och lösenord och klicka sedan på Lås upp.

Bild 1-3
  4. Markera kryssrutorna bredvid alla ESET-alternativ och klicka på OK.

Bild 1-4

macOS Monterey (12) och tidigare
  1. Klicka på Öppna Systeminställningar eller Öppna Säkerhetsinställningar.

Om du inte ser några meddelanden klickar du på Apple-menyn SysteminställningarSäkerhet och sekretess i det övre högra hörnet av skärmen.

Bild 2-1
  2. Klicka på låsikonen längst ned till vänster för att tillåta ändringar.

Bild 2-2
  3. Använd ditt Touch ID eller klicka på Använd lösenord... och skriv in ditt användarnamn och lösenord och klicka sedan på Lås upp.

Bild 2-3
  4. Klicka på Detaljer.

Bild 2-4
  5. Markera alla kryssrutor för din ESET-produkt för macOS och klicka på OK.

Figur 2-5
  6. Klicka på låsikonen för att spara och stänga inställningarna för Säkerhet och sekretess och starta sedan om datorn.