[KB7710] Migrere administrerte datamaskiner fra en eksisterende ESET PROTECT Server til en ny ESET PROTECT Server (Windows)

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Utgave

Required user permissions

This article assumes that you have the appropriate access rights and permissions to perform the tasks below.

If you use the default Administrator user or are unable to perform the tasks below (the option is unavailable), create a second administrator user with all access rights.

1. Installer den nye ESET PROTECT Server
  2. Eksporter sertifikatmyndighet fra den nye ESET PROTECT-serveren
  3. Eksporter agentsertifikatet
  4. Importer sertifikatmyndighetens (CA) .der-fil til den eksisterende ESET PROTECT-serveren
  5. Migrer klientdatamaskiner fra den gamle serveren

Løsning

Før migrering

Før en migrering må du dekryptere alle arbeidsstasjoner som er kryptert med ESET Full Disk Encryption. Du kan kryptere dem når migreringen er fullført.

I. Installer den nye ESET PROTECT Server

1. Installer ESET PROTECT Server ved hjelp av Alt-i-ett-pakkeinstallasjonsprogrammet (Windows) eller velg en annen installasjonsmetode (Windows manuell installasjon, Linux eller Virtual Appliance).

2. Importer alle nødvendige ESET-lisenser til ESET PROTECT On-Prem.

II. Eksporter Certificate Authority fra den nye ESET PROTECT-serveren (Server One i dette eksemplet)

1. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.

2. Klikk på ikonet Mer Sertifiseringsinstanser.

3. Klikk på ESET PROTECT-sertifiseringsinstans og velg Eksporter offentlig nøkkel.

4. Filen lagres med filtypen .der.

Figur 1-1

III. Eksporter agentsertifikatets .pfx-fil fra den nye ESET PROTECT-serveren

1. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.
  2. Klikk på Mer-ikonet...→ Kollegasertifikater.

3. Klikk på Agent-sertifikat og velg Eksporter.

4. Filen lagres med filtypen .pfx.

1. Lagre .pfx- og .der-filene på en delt plassering som er tilgjengelig fra Server Two.
    Figur 2-1

IV. Importer sertifikatmyndighetens (CA) .der-fil til den eksisterende ESET PROTECT-serveren (server to i dette eksemplet)

1. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.

2. Klikk på Mer-ikonet... Sertifiseringsinstanser.

3. Klikk på Handlinger og velg Importer offentlig nøkkel.

Figur 3-1
  1. Klikk på Velg fil som skal lastes opp, naviger til den delte plasseringen der du lagret CA-filen (Certificate Authority) .der, velg filen og klikk deretter på Åpne.
    Figur 3-2
  1. Skriv inn en beskrivelse og klikk på Importer.

Figur 3-3
  1. Når sertifikatet er importert, klikker du på Lukk. Sertifiseringsinstansen fra server én ligger nå i listen over sertifiseringsinstanser på server to.

Figur 3-4

Kontroller at den eksporterte .pfx-filen for agentsertifikatet er tilgjengelig for den eksisterende ESET PROTECT-serveren (server to), og fortsett å migrere klientdatamaskiner fra den eksisterende ESET PROTECT-serveren til den nye ESET PROTECT-serveren.

V. Migrere klientdatamaskiner fra den gamle serveren

Advarsel

Hvis klientdatamaskinene er kryptert med ESET Full Disk Encryption, må du dekryptere dem før du migrerer til en annen ESET PROTECT Server for å unngå tap av gjenopprettingsdata. Etter migreringen kan du kryptere klientdatamaskinene på nytt med den nye ESET PROTECT Server.

1. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.

2. Klikk på Policyer.

3. Klikk på HandlingerNy.

Figur 4-1
  1. Skriv inn et navn og en valgfri beskrivelse for policyen i de aktuelle feltene.

Figur 4-2
  1. Klikk på Innstillinger, velg ESET Management Agent fra rullegardinmenyen og klikk på Rediger serverliste.

Figur 4-3
  1. Klikk på Legg til. Skriv inn FQDN/IP-adressen til den nye serveren i feltet Vert og klikk på OK.

Figur 4-4
  1. Kontroller at FQDN/IP-adressen for den nye serveren er riktig, og klikk på Lagre.

Figur 4-5
  1. Klikk på Endre sertifikat.

Figur 4-6
  2. Velg Tilpasset sertifikat og klikk på mappeikonet.

Figur 4-7
  3. Naviger til filen Agent Certificate .pfx som er eksportert fra den nye ESET PROTECT Server, velg filen og klikk på OK.

Figur 4-8
  4. Agentsertifikatet ligger i policyen.

Figur 4-9
  1. Klikk på TilordneTilordne, velg en klientdatamaskin (velg bare én som skal startes) som skal migreres til den nye serveren. Klikk på OK.

Figur 4-10
  2. Klikk på Fullfør.

3. Kontroller at testklientdatamaskinen nå er koblet til den nye ESET PROTECT-serveren og at agentpolicyen har riktig sertifikat.

4. Etter en vellykket migrering av testklientdatamaskinen tilordner du den nye policyen du opprettet, til resten av klientdatamaskinene for å fullføre migreringen til den nye ESET PROTECT Server.

5. Klientdatamaskinene skal nå koble til den nye ESET PROTECT Server. Hvis klientene ikke kobler til, se Problemer etter oppgradering/migrering av ESET PROTECT Server.

6. Når alt kjører som det skal på den nye ESET PROTECT Serveren, tar du forsiktig den gamle ESET PROTECT Serveren ut av drift.