[KB6757] Deaktiver QUIC-protokollen i nettleseren Google Chrome

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Problem

• I noen tilfeller kan det hende at nettbeskyttelse og foreldrekontroll/nettkontroll ikke fungerer som de skal når støtte for QUIC er aktivert i Google Chrome eller Microsoft Edge
  • Hvis du har opplevd noen av disse funksjonalitetsproblemene, kan du prøve å deaktivere QUIC-støtte i Google Chrome eller Microsoft Edge manuelt

Detaljer

Klikk for å utvide

QUIC (Quick UDP Internet Connections) er en eksperimentell transportlagsnettverksprotokoll utviklet av Google og offentliggjort i 2013 som en del av Chromium versjon 29 av nettleseren Chrome. Protokollen ble utviklet for å støtte sikre tilkoblinger med lav latenstid og lave krav til båndbredde.

QUIC er for øyeblikket aktivert som standard i Chromium-baserte nettlesere, og noen nettsteder (inkludert Google og YouTube) tilbyr tilkobling via denne protokollen.

Tanken bak QUIC er å lage en transport som fungerer bedre for Internett enn TCP. Ved å bruke UDP kan man optimalisere algoritmene i transportlaget og bruke den spesifikke kryptografien (sammenlignet med TLS på HTTPS på TCP). For de få prosentene av brukere som har blokkert UDP, går QUIC automatisk tilbake til TCP-basert tilkobling.

Løsning

Følg trinnene nedenfor for å deaktivere QUIC-protokollen på Google Chrome eller Microsoft Edge:

1. Åpne Google Chrome eller Microsoft Edge.

2. I URL-adressefeltet skriver du chrome://flags og trykker på Enter. For brukere av Microsoft Edge skriver du edge://flags og trykker på Enter.

Figur 1-1
  3. Skriv quic i feltet Search flags for å filtrere listen over flagg. Velg Deaktivert i rullegardinmenyen ved siden av Eksperimentell QUIC-protokoll.

Figur 1-2
  4. Start Google Chrome eller Microsoft Edge på nytt for at endringene skal tre i kraft.