[KB6757] Poista QUIC-protokolla käytöstä Google Chrome -selaimessa

HUOM:

Tämä sivu on käännetty tietokoneella. Klikkaa englantia tämän sivun Kielet-kohdassa näyttääksesi alkuperäisen tekstin. Jos jokin on epäselvää, ota yhteyttä paikalliseen tukeen.

Kysymys

• Joissakin tapauksissa Web Protection ja Parental Control / Web Control eivät ehkä toimi oikein, kun QUIC-tuki on käytössä Google Chromessa tai Microsoft Edgessä
  • Jos olet törmännyt joihinkin näistä toimintaongelmista, voit yrittää poistaa QUIC-tuen käytöstä Google Chromessa tai Microsoft Edgessä manuaalisesti

Yksityiskohdat

Laajenna klikkaamalla

QUIC (Quick UDP Internet Connections) on Googlen suunnittelema kokeellinen siirtokerroksen verkkoprotokolla, joka julkistettiin julkisesti vuonna 2013 osana Chromium-selaimen Chromium-versiota 29 Chrome-selaimessa. Protokolla suunniteltiin tukemaan suojattua yhteyttä, jonka viive ja kaistanleveysvaatimukset ovat alhaiset.

QUIC on tällä hetkellä oletusarvoisesti käytössä Chromium-pohjaisissa internetselaimissa, ja jotkin sivustot (kuten Google ja YouTube) tarjoavat yhteyden tämän protokollan kautta.

QUIC:n ideana on tehdä internetiin TCP:tä paremmin toimiva siirto. UDP:n käyttö auttaa optimoimaan kuljetuskerroksen algoritmeja ja käyttämään sen erityistä salausta (verrattuna TCP:n TLS:ään HTTPS:ssä). Niille pienille osille käyttäjistä, joiden UDP on estetty, QUIC palaa automaattisesti takaisin TCP-pohjaiseen yhteyteen.

Ratkaisu

Poista QUIC-protokolla käytöstä Google Chromessa tai Microsoft Edgessä noudattamalla alla olevia ohjeita:

1. Avaa Google Chrome tai Microsoft Edge.

2. Kirjoita URL-osoitekenttään chrome://flags ja paina Enter-näppäintä. Microsoft Edge -käyttäjille kirjoita edge://flags ja paina Enter.

Kuva 1-1
  3. Kirjoita quic Search flags -kenttään suodattaaksesi lippujen luetteloa. Valitse Experimental QUIC protocol (Kokeellinen QUIC-protokolla) -kohdan vieressä olevasta pudotusvalikosta Disabled (Ei käytössä ).

Kuva 1-2
  4. Käynnistä Google Chrome tai Microsoft Edge uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.