[KB8286] ESET PROTECT On-Prem Mobile Device Management-komponenten är planerad för End of Life

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

Lösning

Den senaste versionen som stöds av MDM-komponenten för ESET PROTECT On-Prem är version 10.0.14.0. Den sista versionen av MDM-komponenten som stöds för ESET Management Agent är version 11.0. MDM-komponenten kommer att tas bort i ESET PROTECT On-Prem version 11.1 (förväntas i mitten av år 2024).

Viktiga datum

• Slutet av 2022-31 december 2023: ESET PROTECT On-Prem MDM-komponenten har statusen Begränsad support till och med den 31 december 2023
  • 13 december 2023: Utgivningsdatum för ESET PROTECT On-Prem version 11.0 - den sista versionen som innehåller den lokala MDM-komponenten
  • 1 februari 2024: Det datum då MDM-komponenten togs bort från arkivet för att förhindra nya driftsättningar och uppgraderingar med hjälp av webbkonsolen. Versionskontrollen för MDM i webbkonsolen fungerar inte längre.
Support upphör för MDM-komponent

Senare i år, när din ESET PROTECT On-Prem-produkt uppdateras till version 11.1, kommer MDM-komponenten inte längre att vara tillgänglig (inte ens för tidigare versioner av ESET PROTECT On-Prem). Dessutom kommer ESET Management Agent version 11.1 inte att innehålla Mobile Device Connector och mobila enheter kommer inte längre att kunna anslutas till servern.

MDM End of Life påverkar endast användare av ESET PROTECT On-Prem

Komponenten för hantering av mobila enheter för ESET PROTECT (CMDM) kommer även fortsättningsvis att ha fullt stöd. Om du vill fortsätta att använda Mobile Device Management från ESET Management-konsolen ska du migrera från ESET PROTECT On-Prem MDM till ESET PROTECT CMDM.

Använd CMDM-migreringsverktyget för att migrera Android-enheter. Alla andra enheter måste manuellt avregistreras från ESET PROTECT On-Prem och återregistreras till ESET PROTECT CMDM.

Kontakta din lokala ESET-partner om du vill uppgradera eller få mer information om ESET:s molnabonnemang.

Fortsatt skydd

Efter den 31 december 2023 kommer ESET inte att tillhandahålla teknisk support eller utvecklingssupport för den lokala MDM-komponenten. För att behålla full funktionalitet ska du migrera till ESET PROTECT CMDM.

Mobilappen ESET Endpoint Security för Android kommer att få fullt stöd efter att den lokala MDM-komponenten har nått End of Life-status och kommer att ge fullt skydd på alla tillämpliga slutpunkter/mobila enheter.

Support upphör för hantering av mobila enheter

När du uppgraderar till ESET PROTECT On-Prem version 11.1 kan du inte längre hantera dina mobila enheter med ESET PROTECT On-Prem. Enheterna är fortfarande synliga i konsolen men du kan inte hantera dem, lägga till en ny enhet eller migrera dem till molnet.

Om du fortsätter att använda en version av ESET PROTECT On-Prem med MDM-komponenten som inte stöds kan du fortsätta att använda ESET PROTECT On-Prem för att hantera mobila enheter. Du kommer dock att stöta på kompatibilitetsproblem. Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av ESET PROTECT On-Prem för att hantera alla andra slutpunkter.