[KB8286] ESET PROTECT On-Prem Mobile Device Management-komponenten er planlagt for End of Life

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Problemstilling

Løsning

Den siste støttede versjonen av MDM-komponenten for ESET PROTECT On-Prem er versjon 10.0.14.0. Den siste støttede versjonen av MDM-komponenten for ESET Management Agent er versjon 11.0. MDM-komponenten vil bli fjernet i ESET PROTECT On-Prem versjon 11.1 (forventet i midten av 2024).

Viktige datoer

• Slutten av 2022 - 31. desember 2023: ESET PROTECT On-Prem MDM-komponenten har status for begrenset støtte frem til 31. desember 2023.
  • 13. desember 2023: Lanseringsdato for ESET PROTECT On-Prem versjon 11.0 - den siste versjonen som inkluderer den lokale MDM-komponenten
  • 1. februar 2024: Datoen da MDM-komponenten ble fjernet fra depotet for å forhindre nye distribusjoner og oppgraderinger ved hjelp av webkonsollen. Versjonssjekken for MDM i webkonsollen vil ikke lenger fungere.
Slutt på støtten for MDM-komponenten

Når ESET PROTECT On-Prem-produktet senere i år oppdateres til versjon 11.1, vil MDM-komponenten ikke lenger være tilgjengelig (heller ikke for tidligere versjoner av ESET PROTECT On-Prem). I tillegg vil ESET Management Agent versjon 11.1 ikke inneholde Mobile Device Connector, og mobile enheter vil ikke lenger kunne kobles til serveren.

MDM End of Life påvirker bare ESET PROTECT On-Prem-brukere

Komponenten Mobile Device Management for ESET PROTECT (CMDM) vil fortsatt støttes fullt ut. Hvis du vil fortsette å bruke Mobile Device Management fra ESET Management-konsollen, må du migrere fra ESET PROTECT On-Prem MDM til ESET PROTECT CMDM.

Bruk CMDM-migreringsverktøyet for å migrere Android-enheter. Alle andre enheter må avregistreres manuelt fra ESET PROTECT On-Prem og registreres på nytt i ESET PROTECT CMDM.

Hvis du vil oppgradere eller vite mer om ESET-skyabonnementer, kan du kontakte din lokale ESET-partner.

Videreføring av beskyttelsen

Etter 31. desember 2023 vil ESET ikke gi teknisk støtte eller utviklingsstøtte for den lokale MDM-komponenten. For å opprettholde full funksjonalitet må du migrere til ESET PROTECT CMDM.

ESET Endpoint Security for Android-mobilappen vil støttes fullt ut etter at den lokale MDM-komponenten når End of Life-status, og vil gi full beskyttelse på alle aktuelle endepunkter/mobile enheter.

Slutt på støtte for administrasjon av mobile enheter

Når du oppgraderer til ESET PROTECT On-Prem versjon 11.1, kan du ikke lenger administrere mobile enheter med ESET PROTECT On-Prem. Enhetene forblir synlige i konsollen, men du kan ikke administrere dem, legge til en ny enhet eller migrere dem til skyen.

Hvis du fortsatt bruker en versjon av ESET PROTECT On-Prem med MDM-komponenten som ikke støttes, kan du fortsette å bruke ESET PROTECT On-Prem til å administrere mobile enheter. Du vil imidlertid støte på kompatibilitetsproblemer. Vi anbefaler at du bruker den nyeste versjonen av ESET PROTECT On-Prem til å administrere alle andre endepunkter.