[KB7915] Lägg till eller ta bort lösenordsskydd för inställningar för ESET-säkerhetsprodukter från ESET PROTECT On-Prem

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Utgåva

Required user permissions

This article assumes that you have the appropriate access rights and permissions to perform the tasks below.

If you use the default Administrator user or are unable to perform the tasks below (the option is unavailable), create a second administrator user with all access rights.

Lösning

endpoint-användare: Utför dessa steg på enskilda klientarbetsstationer
Agentens lösenordsskydd är inte tillgängligt för macOS-användare

Lösenordsskydd för ESET Management Agent är inte tillgängligt för macOS-klientdatorer som kör ESET endpoint-produkter för macOS.

Du kan låsa de inställningar som anges via policy i ESET PROTECT On-Prem. Om en policy har ställts in och låsts via ESET PROTECT On-Prem kan den inte konfigureras lokalt i ESET endpoint-produkten på en macOS-klientdator.

Användare av ESET Endpoint Security för macOS / ESET Endpoint Antivirus för macOS 6.10-6.11:

Användare av ESET Endpoint Security för macOS och ESET Endpoint Antivirus för macOS version 6.10-6.11 kan ange privilegierade användare som kan ändra inställningar i policyer i ESET Endpoint Security-produkten för macOS.

Lägg till lösenordsskydd för inställningar i ESET:s säkerhetsprodukt

Lösenordsskydd för agenten

Om ESET Management Agent är lösenordsskyddad måste du ange lösenordet för att avinstallera, reparera eller uppgradera (med ändringar).

1. Open ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in.

2. Klicka på Policyer, markera önskade inbyggda policy er och markera kryssrutan bredvid den policy du vill ändra. Klicka på ÅtgärderRedigera.

Du kan också klicka på PoliciesNew Policy och välja ESET Endpoint for Windows i rullgardinsmenyn.

Figur 1-1
  1. Om du har valt Ny policy i föregående steg väljer du ESET Endpoint for Windows i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på InställningarAnvändargränssnitt och expandera Åtkomstinställningar. Klicka på Ange bredvid Lösenordsskyddade inställningar (välj alternativ baserat på din Endpoint-version).

Figur 1-2
  3. Ange lösenordet i fälten Nytt lösenord och Bekräfta lösenord. Klicka på OK för att spara ändringarna.

Figur 1-3
  1. Klicka på Slutför för att spara ändringarna. Klientdatorerna får ändringarna nästa gång de loggar in på ESET PROTECT Server.

Bild 1-4

Ta bort lösenordsskydd för inställningar för ESET-säkerhetsprodukter

1. Följ steg 1-3 från föregående avsnitt.

2. Klicka på Inställningar → Användargränssnitt och expandera Åtkomstinställningar. Kontrollera att punkten bredvid Lösenordsskyddade inställningar är blå. Klicka på Ta bort bredvid Ändra lösenord och klicka på Slutför.

Bild 2-1

macOS-användare-Låsinställningar inställda via policy

Lösenordsskydd för ESET Management Agent är inte tillgängligt för macOS-klientdatorer som kör ESET endpoint-produkt för macOS.

För att förhindra att användare redigerar inställningar på en macOS-klientdator ska du kontrollera att alla inställningar som angetts via policy i ESET PROTECT On-Prem är låsta:

Klicka på den grå pricken bredvid valda inställningar i en policy för att ställa in och låsa dessa inställningar (den grå pricken blir blå när den är aktiverad).

Bild 3-1

Om en policy är inställd och låst via ESET PROTECT On-Prem kan den inte konfigureras lokalt i ESET endpoint-produkten på en macOS-klientdator, såvida inte användaren är en privilegierad användare.

macOS-användare-Lägg till en privilegierad användare i ESET endpoint-produkt för macOS

ESET Endpoint Antivirus för macOS 7.x och senare

I ESET Endpoint Antivirus för macOS 7.x och senare kan du inte ange en privilegierad användare i produktinställningarna. Alla produktinställningar måste hanteras från ESET PROTECT On-Prem.

Du kan låsa inställningarna som angetts via policy i ESET PROTECT On-Prem. Om en policy ställs in och låses via ESET PROTECT On-Prem kan den inte konfigureras lokalt i ESET endpoint-produkten på en macOS-klientdator.

ESET Endpoint Security för macOS och ESET Endpoint Antivirus för macOS version 6.10-6.11
Privilegierade användare på macOS-klientdator

Tänk på att privilegierade användare som använder en endpoint-säkerhetsprodukt på en macOS-klientdator kan avinstallera endpoint-produkten.

Vi rekommenderar att du konfigurerar och låser inställningarna för slutpunktsprodukten via policy i ESET PROTECT On-Prem.

På en macOS-klientdator kan du ange privilegierade användare som kan ändra policyinställningarna i ESET:s slutpunktsprodukt för macOS.

1. Öppna huvudfönstret för din ESET endpoint-säkerhetsprodukt för macOS.

2. Klicka på InställningarAnge programinställningar.

Figur 4-1
  3. Klicka på Privilegier i avsnittet Verktyg.

Figur 4-2
  4. I listan Användare markerar du användare som du vill lägga till i listan Valda användare och klickar på Lägg till. Använd knappen Ta bort för att ta bort användare om det behövs. Stäng dialogfönstret Privilegier.

Figur 4-3
De användare som har lagts till i listan Valda användare har nu behörighet att ändra inställningar i en policy i slutpunktssäkerhetsprodukten för macOS.