[KB6526] Lägg till ett brandväggsundantag med hjälp av felsökningsguiden i ESET Windows Home-produkter

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

Lösning på problemet

Nyligen blockerade program eller enheter

Firewall troubleshooting

This article is part of a series of recommended steps to troubleshoot firewall issues. Start with step 1.

Följ anvisningarna nedan för att automatiskt skapa ett brandväggsundantag som gör att din app eller enhet kan ansluta till ditt hemnätverk.

1. Öppna huvudprogramfönstret för din ESET Windows-produkt.

2. Klicka på Inställningar → Nätverksskydd.

Figur 1-1
  3. Klicka på Lös upp blockerad kommunikation.

Figur 1-2
  4. Klicka på fliken för Lokala program eller Fjärrenheter (i det här exemplet är fliken Fjärrenheter vald). Leta upp din app eller enhet i listan och klicka på Avblockera. Om din app eller enhet inte finns i listan kan du visa den tillfälliga svarta listan för IP-adresser.

Annan blockerad kommunikation

Du kan se andra blockerade meddelanden i listan som inte är relaterade till ditt problem. Detta är normalt och är inte relaterat till din systemsäkerhet.

Bild 1-3
  5. Klicka på Klar.

Bild 1-4

Appen eller enheten kan nu ansluta till ditt nätverk.

Blockerade IP-adresser

IP-adressen för din applikation eller enhet kan ha lagts till i den tillfälliga svarta listan över IP-adresser. Om så är fallet kan du tillåta kommunikationen direkt från listan. Följ stegen nedan för att göra detta:

1. Öppna huvudprogramfönstret för din ESET Windows-produkt.

2. Klicka på Inställningar Nätverksskydd.

Figur 2-1
  3. Klicka på Lös upp tillfälligt blockerade IP-adresser.

Figur 2-2
  4. Välj den blockerade IP-adress som du vill tillåta och klicka på Lägg till undantag.

Figur 2-3
  5. IP-adressen tas bort från svartlistan Tillfällig IP-adress och finns nu på listan över IDS-undantag.

Figur 2-4

Den IP-adress som du har tillåtit kan nu ansluta till ditt hemnätverk.