[KB910] Verander de standaard reactie van de virusscanner bij een detectie

Details

Standaard zal uw ESET product proberen om de geïnfecteerde bestanden op te schonen, als het opschonen niet lukt, zullen deze verwijderd worden. U kunt de ThreatSense-parameters configureren om de standaard reactie te wijzigen.

Oplossing

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op de F5 toets op het toetsenbord om de geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op Real-timebeveiliging van bestandssysteem en klap Threatsense Parameters uit.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Selecteer het gewenste opschoon niveau naast de tekst Opschoonniveau en klik op OK om het scherm te sluiten.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Opschoon levels

De verschillende schoonmaak niveaus zijn Niet opschonen, Normaal opschonen en strikt opschonen. Het schoonmaak niveau bepaalt het gedrag van de scanner wanneer geïnfecteerde bestanden worden gevonden. Meer informatie over elke respectieve opschoning niveau vindt u hieronder:

Niet opschonen: In deze modus zal uw ESET product niet automatisch eventuele bedreigingen opschonen. Als een bedreiging wordt gedetecteerd, wordt in een waarschuwingsvenster gevraagd om te kiezen uit een lijst met beschikbare acties.

Normaal opschonen: Dit is de aanbevolen (standaard) modus. In deze modus zal uw ESET product automatisch geïnfecteerde bestanden opschonen of verwijderen. Als er geen actie kan worden uitgevoerd, zal een waarschuwingsvenster u vragen om te kiezen uit een lijst met beschikbare acties. Een waarschuwingsvenster zal ook worden weergegeven als er een actie mislukt.

Strikt opschonen: In deze modus zal uw ESET product automatisch geïnfecteerde bestanden opschonen zonder tussenkomst van de gebruiker; De enige uitzonderingen zijn systeembestanden. Als de scanner een geïnfecteerd systeem bestand vindt dat niet kan worden opgeschoond, wordt in een waarschuwingsvenster gevraagd om te kiezen uit een lijst met beschikbare acties.