[KB3433] Beschermt ESET mij tegen Filecoder (cryptolocker) Malware?

Probleem

• Uw ESET product detecteert een variant van de bedreiging “Win32/Filecoder”, een voorbeeld hiervan is filecoder.cr.

• Uw ESET product detecteert de bedreiging “Win32Gpcode

• Uw ESET product detecteert de bedreiging “Win32/TrojanDownload.Elenoocka.A.”

• Uw ESET product detecteert een TeslaCrypt of Locky infectie na het openen van een mail van een onbekende bron of ZIP bestanden in een soortgelijke mail

• Deze bedreigingen staan ook bekend als “Cryptolocker”, “Cryptowall”, “Dirty Decrypt”, and “CTB locker”

Oplossing

ESET Software kan de meeste van deze varianten vinden en blokkeren.

Houd ESET up to date

Houd RDP (Remote Desktop Protocol) uigeschakeld

Cryptolocker Malware probeert vaak uw systeem binnen te dringen door gebruik te maken van de RDP connectie. Dit is een programma van Windows waarmee andere mensen van een afstand een connectie kunnen maken met uw systeem. Als u dit niet nodig heeft, kunt u RDP uitschakelen om uzelf te beveiligen tegen Filecoder en andere versleutelprogramma’s. Hoe u dat moet doen, kunt u hieronder lezen door op de link te klikken die voor u van toepassing is.

Houd de geavanceerde geheugenscanner en Exploit blocker aan

Deze nieuwe methodes van bescherming verbeteren de bescherming die ESET kan geven die gemaakt is met de bedoeling om niet door anti malware producten gevonden te worden, door middel van encrypte en/of verduisteringstechnieken.

Houd ESET Live Grid geactiveerd

In sommige gevallen zal uw ESET product sneller reageren tegen nieuwe bedreigingen met de Live-Grid geactiveerd, dan met alleen de virus database updates. Klik hier om meer te leren over het ESET Live-Grid en om er zeker van te zijn dat het geactiveerd staat in uw ESET product.

Minimaliseer het risico van een Malware aanval.

Schakel niet uw gebruikersaccount beheer uit. Open verder ook geen verdachte bijlagen in een mail die zich voordoet als bijvoorbeeld een Word/Excel document, factuur, Fax bericht etc. waarvan u de afzender niet herkent en/of ze een vreemde naam hebben en u niet verwachtte dat die zou binnen komen.
Wat kan ik doen om het risico van een Malware aanval te verkleinen?

Om meer te leren hoe u uw systeem het beste kan beveiligen tegen de verschillende soorten malware, raden wij u aan dat u de volgende ESET blogs doorleest: